URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Aprilie 2020, 15:55

Primarul Bolojan, replică dură după ce şeful PSD Bihor l-a acuzat că a fost la biserică în noaptea de Înviere: „Mang minte, ca de obicei!”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Răspuns neaşteptat de dur dat de primarul Oradiei, Ilie Bolojan, după ce vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Mang, a susţinut joi, în plină şedinţă, că preşedintele Pásztor Sándor nu are de ce să-şi dea demisia după ce a fost prins la pescuit cu maşina instituţiei, deoarece şi şeful PNL Bihor ar fi participat la slujba de Înviere în noaptea de Paşte. Cu această ocazie, după zece ani în fruntea Primăriei, Bolojan a deconspirat şi cărei confesiuni religioase îi aparţine.

Avocatul lui Pásztor

La reuniunea de joi a CJ Bihor, consilierul liberal Sebastian Lascu i-a cerut demisia lui Pásztor Sándor, invocând lipsa de moralitate a preşedintelui CJ Bihor, prins de BIHOREANUL că pe 16 aprilie a fost la pescuit pe o baltă din Cetariu, cu o maşină a instituţiei cumpărată pentru sistemul sanitar al judeţului, din fonduri europene, însoţit de un afacerist pe care l-a mufat la bugetul Judeţului, comandându-i pixuri şi ceasuri de lux.

"Dumneavoastră, în calitate de vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, trebuia să fiţi un model de moralitate şi sprijin pentru mii de bihoreni! Cum nu toţi suntem la fel, eu, Lascu Sebastian, consilier judeţean, îmi dau demisia din CJ Bihor în situaţia în care nu vă daţi dumneavoastră demisia de onoare, domnule preşedinte!", a anunţat Lascu în şedinţa CJ.

Aşa cum BIHOREANUL a relatat, UDMR-istul a refuzat, iar vicepreşedintele Ioan Mang i-a replicat consilierului liberal că ar trebui să-i ceară demisia lui Ilie Bolojan, deoarece şi acesta ar fi încălcat Ordonanţele Militare. "Eu la domnul Lascu i-aş sugera să-şi dea demisia şeful lui de partid, că n-a respectat Ordonanţele Militare, care după ora 22 a ieşit, a fost într-o biserică în noaptea de Înviere, deci poate cere şi demisia dlui preşedinte PNL Bihor", a spus Mang.

"Am stat acasă"

Acuzaţia formulată de şeful PSD Bihor l-a determinat pe primarul Oradiei să facă un gest rar, dându-i replica. "Mang minte! Acesta este o declaraţie pe care o fac public. Domnul Mang minte, ca de obicei", a declarat Ilie Bolojan pentru BIHOREANUL.

Edilul a precizat că "un prieten m-a trecut pe lista de voluntari la o biserică, să împart prescură, dar am refuzat". "Am eu păcatele mele, nu pot merge să împart prescură", a mai spus Bolojan, adăugând că "în noaptea de Înviere am stat acasă".

BIHOREANUL l-a întrebat pe primar şi cărei confesiuni îi aparţine, dat fiind faptul că de peste 10 ani reprezentanţi ai PSD îl acuză că ar fi "pocăit", aparţinând unui cult neoprotestant, iar Bolojan a fost pentru prima oară de acord să şi răspundă.

"Sunt ortodox, dar acesta e un amănunt care mă priveşte pe mine, nu pe alţii, şi care nu trebuie speculat politic. Nu ar trebui să conteze nici etnia, nici convingerile religioase ale nimănui în viaţa politică", a spus edilul Oradiei.

UPDATE: Mang o ţine pe-a lui

Contactat telefonic de Bihon.ro, Ioan Mang a afirmat că are detalii: Bolojan ar fi participat la slujbă, în biserica ortodoxă Duminica Sfinţilor Români din Sânmartin, alături de Ioan Crişan, preşedintele Federalcoop, entitate juridică din care face parte şi restaurantul Ciuperca, care este ctitor al acestei biserici, unde slujeşte fostul său ginere. De asemenea, la slujba de Înviere ar fi participat încă alţi circa 20 de credincioşi, spune Mang, subliniind că are martori care susţin că Bolojan ar fi participat la slujba de Înviere, în biserica ANL din Sânmartin.

"Recunosc, şi eu aş fi mers la Înviere, mai cu seamă că sunt membru în Adunarea Naţională a Bisericii Ortodoxe, dar nu am vrut să încalc legea şi să fiu amendat. Preoţii care au aflat (că Bolojan ar fi participat la slujbă – n.red.) şi care au ţinut slujba cu maşinile Poliţiei Locale Oradea în zonă ca să nu participe nimeni, sunt foarte supăraţi", a plusat Mang, conform Bihon.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
oradeaveche
Nu are relevanță, dar începeau unii sa strige pe aici
Postat 01 Mai 2020, 10:19 de Sandu2100
Sandu
De parcă ar avea vreo relevanță ce religie îi.
Postat 01 Mai 2020, 07:52 de oradeaveche
E destul de clar cine minte, dintre cei doi ... Mang sau Bolojan !?!
Ca de obicei, martorii fac diferența !?! Și se vede bine cum stă treaba ... doar unul are martori care au vorbit !?!
Postat 01 Mai 2020, 07:25 de CrisDumi
Cârcotașilor
Sper că ați văzut, că Bolojan e ortodox. Nu mai dezinformați pt că faceți rău orașului și poporului. Că va place, că nu, alta soluție mai bună nu există.
Postat 30 Aprilie 2020, 18:38 de Sandu2100
FOARTE BINE PUNCTAT!RESPECT DL PRIMAR!!! JANOȘ ȘMANGLEALĂ SLUGA UDMR ,MINTE SI DENIGREAZĂ LA COMANDĂ,SAU POATE O ARE IN ADN!!!!!!
In loc să își arate priceperea de om gospodar la cârma județului ,prin acțiuni concrete de sprinirea populației , a spitalelor si a medicilor aflați în linia întâi dl IOAN MANG (JANOȘ ȘMANGLEALĂ) sare ca ars,trezit din amorteala de 4 ani ,in care se afla până azi, pentru că in afară de a fi lingăul de serviciu al UDMR, de frică să nu îi zboare scaunul de sub fund, nu a făcut nimic pentru bihoreni îl ataca mincinos pe dl primar din motive lesne de înțeles .Atunci când nu poți să fii un lider incepi sa te ocupi de ,,găinarii" minți ,insulți ,sifonezi banul public etc , că doar cine se aseamănă se adună (MANG& PASZTOR).P.S1)Dl Mang cum e sa stai capră in fața UDMR,tu ăla șmecher care îți place să îi înjosești pe toți,sa stea cu,capul plecat în fața ta ca tu sa te simți șmecher? Ți-a dat-o destul UDMR-UL, te-a făcut să fi șmecher ..sau slugă!????!!
Postat 30 Aprilie 2020, 17:01 de User anonimizat
O simpla parere
In ceea ce ma priveste, una dintre cele mai bune vesti din 2020 a fost aceea ca Bolojan a decis sa candideze din nou pt un mandat in Oradea. Da stiu, si Bolojan e om, si ca orice om, nici el nu e perfect, iar unele le-a facut mai bine, altele mai putin ok. Parerea mea personala e ca probabil ar fi fost unul, daca nu cel mai bun prim ministru de dupa 90, insa eu ma bucur totusi ca incearca din nou in Oradea. Sa va dea Dumnezeu sanatate si spor Dvs. si familiei, si sa ajungem cu bine la ziua votului. Eu si familia mea stim deja cu cine vom vota (hint: nu e Dl. M.). PS: pt cei care vor "scuipa" aici ura lor in spiritul forului democratic oferit de Ebihoreanul, va asigur - in caz ca are vre-o importanta - ca nu sunt membru si nu simpatizez nici un partid din RO. Eu stiu una simpla si clara: omul si faptele lui sunt cele care conteaza, iar la urma urmei important e ca faptele bune sa fie mai multe decat cele rele (si absolut toti facem si bine si rau). Atat, restul e can-can si vorba volent!
Postat 30 Aprilie 2020, 16:39 de Ed_Ed
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON