URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2015, 16:37

Primăria şi RER Ecologic Service dau startul curăţeniei de primăvară

Orădeni, puneţi mâna pe mături şi lopeţi! Între 16 martie şi 24 aprilie, în Oradea se va face curăţenie generală de primăvară, primele trei săptămâni fiind dedicate zonei de sud a oraşului, adică aflată pe malul stâng al Crişului Repede, iar ultimele trei zonei de nord, aflată pe malul drept al râului.

Campania organizată de Primărie şi operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, presupune că în fiecare săptămână din perioada menţionată într-o zonă a oraşului vor fi amplasate containerele pentru colectarea deşeurilor. În aceste containere vor putea fi aruncate deşeurile voluminoase (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uşi, geamuri etc) şi cele vegetale.

În zilele lucrătoare din timpul campaniei, muncitorii RER Ecologic Service vor transporta deşeurile, dar dacă constată că unele containere sunt pline, orădenii sunt rugaţi să comunice acest lucru la dispeceratul operatorului, telefon 0259.433.195.

„Cetăţenii trebuie să depună deşeurile numai în containerele amplasate, respectând perioadele programului de  curăţenie  pentru fiecare zonă, în funcţie de adresa de domiciliu. Este strict interzisă depozitarea deşeurilor pe domeniul public lângă containere, ţarcuri pentru recipienţi destinaţi deşeurilor municipale sau alte locaţii”, se arată într-un comunicat al Primăriei. Nerespectarea programului de curăţenie generală de primăvară şi depozitarea clandestină a deşeurilor în afara datelor planificate pe zone sau în alte locaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.500 şi 2.000 lei.

Primăria atrage atenţia asociaţiilor de proprietari că, potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 429 din 28 mai 2009, au obligaţia să întreţină spaţiile verzi, gazonul şi plantele florale din perimetrul imobilelor în care locuiesc, conform protocolului încheiat între asociaţia de proprietari şi Municipiul Oradea.

Totodată, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 386 din 11 mai 2009, asociaţiile de proprietari au obligaţia  să asigure curăţenia incintelor proprii, precum şi a zonelor cuprinse între imobil şi domeniul public până la limita carosabilului, să asigure curăţenia locurilor de parcare pe care le au în folosinţă din domeniul public.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ăştia sunt toţi bolojeni, fac curat pe lângă casă odată la şase luni !!!
Precum cei care fac baie odată pe săptămână, că dacă ar face în fiecare zi ar creşte consumul de săpun pe cap de locuitor şi s-ar strica echilibrul bugetar !!!
Postat 06 Martie 2015, 19:28 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON