URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Martie 2015, 16:37

Primăria şi RER Ecologic Service dau startul curăţeniei de primăvară

Orădeni, puneţi mâna pe mături şi lopeţi! Între 16 martie şi 24 aprilie, în Oradea se va face curăţenie generală de primăvară, primele trei săptămâni fiind dedicate zonei de sud a oraşului, adică aflată pe malul stâng al Crişului Repede, iar ultimele trei zonei de nord, aflată pe malul drept al râului.

Campania organizată de Primărie şi operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, presupune că în fiecare săptămână din perioada menţionată într-o zonă a oraşului vor fi amplasate containerele pentru colectarea deşeurilor. În aceste containere vor putea fi aruncate deşeurile voluminoase (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uşi, geamuri etc) şi cele vegetale.

În zilele lucrătoare din timpul campaniei, muncitorii RER Ecologic Service vor transporta deşeurile, dar dacă constată că unele containere sunt pline, orădenii sunt rugaţi să comunice acest lucru la dispeceratul operatorului, telefon 0259.433.195.

„Cetăţenii trebuie să depună deşeurile numai în containerele amplasate, respectând perioadele programului de  curăţenie  pentru fiecare zonă, în funcţie de adresa de domiciliu. Este strict interzisă depozitarea deşeurilor pe domeniul public lângă containere, ţarcuri pentru recipienţi destinaţi deşeurilor municipale sau alte locaţii”, se arată într-un comunicat al Primăriei. Nerespectarea programului de curăţenie generală de primăvară şi depozitarea clandestină a deşeurilor în afara datelor planificate pe zone sau în alte locaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.500 şi 2.000 lei.

Primăria atrage atenţia asociaţiilor de proprietari că, potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 429 din 28 mai 2009, au obligaţia să întreţină spaţiile verzi, gazonul şi plantele florale din perimetrul imobilelor în care locuiesc, conform protocolului încheiat între asociaţia de proprietari şi Municipiul Oradea.

Totodată, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 386 din 11 mai 2009, asociaţiile de proprietari au obligaţia  să asigure curăţenia incintelor proprii, precum şi a zonelor cuprinse între imobil şi domeniul public până la limita carosabilului, să asigure curăţenia locurilor de parcare pe care le au în folosinţă din domeniul public.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ăştia sunt toţi bolojeni, fac curat pe lângă casă odată la şase luni !!!
Precum cei care fac baie odată pe săptămână, că dacă ar face în fiecare zi ar creşte consumul de săpun pe cap de locuitor şi s-ar strica echilibrul bugetar !!!
Postat 06 Martie 2015, 19:28 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON