URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
30 Ianuarie 2023, 16:00

Primăria Oradea a avut încasări record de 25,9 milioane lei din parcări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a încasat 25,9 milioane de lei din parcări în 2022, depăşind cu 4,8 milioane lei recordul din 2021.

Cu 4 milioane lei mai mult!

Potrivit directorului Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea, Lucian Popa (foto), veniturile municipalităţii din taxe de parcare şi amenzi au urcat 22,4% în ultimul an, inclusiv pe fondul creşterii încasărilor din parcările supraetajate şi a celor din activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.

„Au crescut veniturile din parcările din afara carosabilului (n.r. - cele supraterane și subterane). Cumulate, încasările sunt de aproape 4 milioane lei", a explicat Popa, luni, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema raportului de activitate al DPI pe 2022.

Cele mai mari venituri le-a înregistrat parcarea din strada Tribunalului (889.225 lei), urmată de cele din străzile Independenţei (735.939 lei) şi Gheorghe Bariţiu (655.857 lei).

De altfel, parkingul din spatele palatului de justiţie a adus Primăriei încasări de două ori mai mari decât cel de lângă spitalul municipal (425.450 lei) sau cel din strada Braşovului (373.051 lei).

„Cât mai comod”

Venituri în creştere s-au înregistrat şi în cazul parcărilor stradale. Încasările din parcometre au crescut de la 1,3 milioane lei la 2 milioane lei, iar cele din plata cu telefonul mobil au "sărit" de la 7,7 milioane lei la 9,6 milioane lei. „Lumea doreşte să plătească cât mai comod şi simplu", a spus Popa.

Spre exemplu, bugetul local a încasat 3,3 milioane lei din taxa pe parcările roşii, adică cele din zona ultracentrală, 5 milioane lei de pe urma celor galbene şi 900.000 lei din parcările de culoare albă.

Orădenii s-au obişnuit să îşi plătească parcarea având în vedere înăsprirea controalelor făcute de parcagiii municipalităţii. „Partea de amenzi nu a crescut foarte mult, undeva la 300.000 lei, pentru că a crescut gradul de conformare a orădenilor", a arătat Popa.

Conform evidenţelor DPI, în ultimul an au fost în creştere de la 469.000 lei la 641.000 lei încasările din taxa pentru ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor parcate neregulamentar.

Începând din aprilie 2022, poliţiştii locali ridică de pe domeniul public maşinile parcate neregulamentar inclusiv în weekend.

Venituri mai mari cu 40% 

Potrivit evidenţelor municipalităţii, în total, anul trecut veniturile DPI au crescut cu 40%. „În anul 2022, veniturile direcţiei au fost de 83,6 milioane de lei, înregistrându-se o creştere de aproximativ 40% faţă de anul 2021”, a spus directorul Lucian Popa.

Printre cele mai mari creşteri s-au înregistrat în cazul chiriilor pentru spaţiile comerciale şi cabinetele medicale (89,31%), care au ajuns la 3,6 milioane lei, şi vânzărilor de terenuri (75,88%) în valoare de 32,1 milioane lei.

DPI a vândut prin licitaţie către operatori privaţi amplasamente pentru construcţia de hale în parcurile industriale I şi IV, dar şi terenuri pentru dezvoltări imobiliare în zone precum Oneştilor, Alexandru Cazaban, Erou Marius Cosma şi Santăului.

În schimb, municipalitatea a cumpărat circa 396.000 metri pătraţi de teren pentru extinderea aceloraşi parcuri industriale, diferite lucrări de interes public sau pentru eliberarea unor amplasamente din curţile blocurilor în vederea pregătirii amplasamentului pentru amenajarea de parcări sau spaţii verzi.

Vezi mai jos sinteza raportului de activitate al DPI pentru anul 2022!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
unde sandu2100
Unde sunt parcarile alea suficiente in centru, ce tampenii scoti pe gura. Eu trebuie sa fac ture prin centru pana gasesc un loc unde pot sa opresc, legal fara sa imi ridice masina. Poate te referi la Stei, nu la Oradea
Postat 04 Februarie 2023, 19:15 de Mihaita
E hotie. Stat Esuat
Taxele sunt prea mari raportate la venituri.
Postat 01 Februarie 2023, 11:18 de scarbit
Mentalitate
Dacă îți permiți sa ai mașina la scara, cel puțin una pe familie și ești în permanenta cu fundul în ea/ele, abonat la benzinării, nu ești deloc sărac. Da poți sa faci pe victima, da...
Postat 31 Ianuarie 2023, 01:08 de Simonette
Mentalitate de vamesi
Dijma e noua politica liberala. Structurile obstesti au incaput pe mina acestor arendasi, ciocoi de rit nou, care se lauda cu cea mai ieftina gigacalorie din tara. Taxele mari si viata scumpa tin la distanta forta de munca, orasul fiind atractiv doar pentru amatorii de chilipiruri ,speculanti si oportunisti, gen nokian et co. Taxam in schimb saracii. Conform doctrinei: nationalizam pierderile si privatizam profitul...
Postat 30 Ianuarie 2023, 22:32 de excalibur
Super
Aproape ca sunt destule parcări in centu, ar trebui in cartiere sa se facă parcări subterane și la suprafață, sub cele existente alte parcări.
Postat 30 Ianuarie 2023, 21:01 de Sandu2100
Shut up and drive!
La noi nu exista o educație în ceea ce privește circulația cu mijloace de transport în comun. Tata lumea cu c**u în mașină tata ziua. Asta-i "domnie", ida? Bine fac ăștia ca taxează în draci.
Postat 30 Ianuarie 2023, 20:38 de Simonette
Sa taxam doar...serviciile nu conteaza
Daca iti gasesti masina lovita in parcarile orasului nici o sansa sa afli cine ti-a lovit-o important e sa luam cat mai multi bani...daca tot platim macar sa stim cine ne sparge sau loveste masina in parcare sau cerem prea mult sa fie niste camere din banetul asta ?
Postat 30 Ianuarie 2023, 20:11 de Traian
A-haaa!
Deci de-aia marile bulevarde sunt praf. Nu se baga bani si in carosabil, ca ala nu produce nimic pentru primarie. Las' ca produce pentru service-uri.
Postat 30 Ianuarie 2023, 18:35 de v0id
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON