Cei 7 candidaţi consideraţi eligibili de PNL Bihor pentru Camera Deputaţilor şi Senat s-au prezentat vineri, în cea dintâi zi de campanie, ca fiind o "echipă de valoare", cu oameni integri şi profesionişti, unii cu experienţă parlamentară, alţii noi în politica "mare".
Reuniţi în Piaţa Unirii pentru a-şi face publice principiile şi direcţiile de acţiune, profesorii Aurel Căuş şi Adrian Hatos, dr. Gheorghe Carp, avocatul Kiss Janos, managerul Cristian Buzlea şi deputaţii Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa spun că vor activa pentru legi mai simple şi mai bune, dar şi pentru sprijinirea investiţiilor, "cheia" ieşirii din orice crize.
"O echipă de profesionişti"
Un grup de colegi echipaţi în culorile partidului şi expunând afişe pe care scria "Dezvoltăm Bihorul", "Votaţi PNL", "80 miliarde pentru proiecte", "Investim în sănătate", "Investim în educaţie" i-a flancat pe cei 7 candidaţi consieraţi eligibili, în Camera Deputaţilor - matematicianul Aurel Căuş, profesor universitar, avocatul Kiss Janos, deputaţii Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa, plus managerul Cristian Buzlea, respectiv în Senat - dr. Gheorghe Carp şi sociologul Adrian Hatos, profesor universitar.
"De acum într-o lună, pe 6 decembrie, bihorenii sunt chemaţi să aleagă un Parlament mai bun, pentru un Guvern puternic şi stabil. Avem nevoie de legi mai bune pentru a putea promova şi sprijini investiţiile, cele care generează locuri de muncă şi bunăstare. Investiţiile sunt cuvântul cheie pentru ce va face următorul Guvern, sunt singura modalitate prin care s-au atenuat şi rezolvat toate crizele. Dezvoltăm Bihorul, dezvoltăm România", a spus deputatul Ioan Cupşa, cel care va şi coordona campania pentru alegerile parlamentare în judeţ.
De asemenea, Cupşa a spus că vor fi prioritare digitalizarea şi debirocratizarea, iar în criza sanitară Guvernul PNL va continua să susţină sectoarele economice afectate de restricţii.
"Suntem o echipă de profesionişti şi de oameni integri, suntem o echipă mai mare, din care fac parte şi Ilie Bolojan, Mircea Mălan, Călin Gal, Florin Birta, primari, profesionişti din toate domeniile", a mai spus Cupşa.
Cu obiective clare
Aflat pe poziţia a cincea pe lista PNL Bihor pentru Camera Deputaţilor, Cristian Buzlea, directorul Oficiului Judeţean pentru Investiţii Rurale (structura cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene pentru fermierii din România), a afirmat că, în cazul în care va fi ales, va acorda prioritate unor iniţiative legislative care să contribuie la sprijinirea agriculturii, dar nu numai.
Concret, Buzlea a spus că va încerca să contribuie la îmbunătăţirea legislaţiei aşa încât să se facă integral operaţiunile de cadastrare a terenurilor şi cartagrafiere a celor agricole, să accelereze absorbţia de fonduri europene atât de către producătorii agricoli, cât şi de procesatori.
"Votul pentru PNL, un vot pentru Bihor"
La rându-i, Florica Cherecheş, candidat pentru un nou mandat de deputat, a subliniat că echipa liberală este una valoroasă pentru că este formată din oameni valoroşi, adăugând că "vom face echipă cu bihorenii, cărora le vom reprezenta cu cinste interesele în Parlament" şi că "vom susţine toate proiectele de dezvoltare a judeţului".
Cherecheş a afirmat că apreciază drept prioritare extinderea şi reabilitarea într-un ritm mai mare a reţelelor de utilităţi (apă, canalizare, gaz) şi accelerarea investiţiilor în sănătate şi în învăţământ, "pentru a corela oferta educaţională cu cererea de pe piaţa locurilor de muncă".
"Votul pentru echipa PNL este un vot pentru Bihor", a mai spus Cherecheş, afirmând că în cazul în care PNL Bihor va avea rezultate bune la scrutinul din 6 decembrie organizaţia judeţeană va încerca să promoveze oameni în Guvern, cum ar fi "un ministru, un secretar de stat".
Oradea, model în sănătate
Deschizătorul listei PNL Bihor pentru Senat, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean şi coordonatorul sistemului sanitar judeţean pe perioada pandemiei, a spus că dacă va fi votat va contribui prin iniţiative legislative la descentralizarea sistemului medical, după modelul Oradiei, unde trecerea spitalelor în subordinea autorităţilor locale s-a dovedit de succes, pentru că acestea au devenit complementare, nu concurenţiale, în sensul că se completează reciproc.
"Completarea lacunelor legislative, pentru ca România să aibă o legislaţie sanitară modernă, este prioritatea mea nr. 1", a spus dr. Carp.
O campanie specială
Apreciat în domeniul său la nivel naţional şi chiar internaţional, sociologul Adrian Hatos, candidat tot la Senat, a afirmat că activitatea de campanie a echipei PNL Bihor va avea în vedere situaţia specială provocată de pandemie, o parte importantă urmând să se desfăşoare în online, prin reţelele social media, având o experienţă bogată în acest sens după ce în trecut a realizat numeroase studii şi analize sociologice.
"Trebuie să fim atenţi pentru ca această campanie să nu pună în pericol candidaţii şi alegătorii. Vom face în bună parte o campanie în online, prin social media", a spus Hatos, adăugând însă că nu va fi omisă nici campania clasică, adică întâlnirile faţă în faţă cu oamenii, respectând regulile de prevenţie sanitară, scopul fiind "o mobilizare rezonabilă la vot", în condiţiile în care de obicei prezenţa la alegerile parlamentare este sub cea de la alegerile locale.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.