URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2020, 19:58

Prima „contră” în CJ Bihor: PSD-istul Felix Cozma a cerut şedinţe online. Bolojan: Dacă navetiştii merg la muncă, pot şi aleşii!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, la a patra reuniune a noului Consiliu Judeţean în formula de după alegerile locale, s-a consumat prima dispută verbală între opoziţie şi preşedintele Ilie Bolojan după demisia şefului PSD Bihor, Ioan Mang. Un alt PSD-ist, Felix Cozma, a acuzat lipsa "triajului epidemiologic" înaintea şedinţei şi a cerut ca următoarele să aibă loc online din cauza pandemiei.

Bolojan şi-a cerut scuze în numele angajatului care trebuia să ia temperatura aleşilor, dar şedinţele vor avea loc tot cu prezenţa fizică a acestora, dând exemplul navetiştilor care merg la muncă în condiţii mai proaste, asigurând "coloana vertebrală" a economiei judeţului.

La "Diverse"

După ce au aprobat în unanimitate şi fără obiecţii iniţiativele preşedintelui Ilie Bolojan pentru realizarea cu fonduri UE a drumurilor de centură ale comunelor din Zona Metropolitană, începând cu cele pentru Oşorhei, Sântandrei şi Nojorid, dar şi transferarea unui teren de 2,7 hectare din domeniul public al judeţului în proprietatea municipiului Oradea pentru construirea, tot cu fonduri europene, a viitorului spital din strada Vlădeasa cu specializări de Boli Infecţioase şi Pneumologie, consilierii judeţeni au fost invitaţi de Bolojan, la finalul reuniunii, să ia cuvântul dacă au ceva de comunicat.

Singurul care a considerat că ar avea de transmis un lucru important a fost PSD-istul Felix Cozma, despre "modul de organizare" şi frecvenţa şedinţelor de Consiliu Judeţean. "E foarte bine că ne vedem săptămânal. Noi respectăm normele legale privind numărul de persoane (n.r. – la o reuniune), nu suntem mai mult de 50 de persoane, dar nu există un triaj epidemiologic la intrarea în sală. Ar trebui să fie cineva care ia temperatura celor care intră în sală şi aş vrea să ştiu dacă pe viitor luaţi în calcul acest lucru. A doua chestiune este legată de posibilitatea ca şedinţele extraordinare sau nu numai să le putem desfăşura online, există o grămadă de aplicaţii pe care le putem folosi, şi nu din considerente de frică, dar şi noi la rândul nostru ne întâlnim cu o grămadă de persoane, putem transmite virusul fără să ştim", a spus Cozma.

"Coloana vertebrală"

Răspunzându-i, Bolojan a spus că responsabilitatea "triajului" prin măsurarea temperaturii persoanelor care intră în sediul CJ Bihor o are "gardianul public" care "are în fişa postului" această sarcină, dar "dacă acest lucru nu s-a întâmplat îmi cer eu scuze că nu şi-a făcut treaba, o să-i atrag atenţia să fie mai riguros".

Pe de altă parte, preşedintele CJ a explicat că şedinţele atât de dese au ca scop urgentarea demersurilor pentru depunerea în termen a proiectelor cu finanţare europeană, dar a şi făcut trimitere la navetiştii care ajung la muncă în condiţii mult mai puţin confortabile decât aleşii.

"Cred că dacă respectăm regulile, aşa cum în fiecare zi 25.000 de oameni navetează la locurile de muncă în Oradea şi în Zona Metropolitană în maşinile proprii şi în mijloacele de transport în comun, asigurând o parte din coloana vertebrală, economic, a acestui judeţ, şi noi, dacă respectăm regulile, putem să funcţionăm în condiţii civilizate", a spus șeful CJ.

Totuşi, Bolojan a adăugat că dacă "lucrurile se vor agrava, vor merge în altă direcţie, se vor restricţiona în totalitate întrunirile, sigur că putem face şi şedinţe online", insistând că "azi nu văd necesară o astfel de situaţie".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Meci intre usl-isti! 1-0 pt. psd
"Ghidul angajatorului privind măsurile de gestionare a infecției cu COVID-19 la locul de muncă", bazându-se pe resurse, orientări și directive publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), guverne, patroni și Organizații patronale (OP). Conform ghidului, deși ”angajatorul a întreprins măsuri rezonabile și practice pentru a aborda și minimiza riscul de expunere la locul de muncă, unii salariaţi pot întâmpina, în continuare, probleme cu privire la expunere, inclusiv expunerea în timp ce se deplasează la locul de muncă cu transportul public. În aceste situații, angajatorul poate dispune ca lucrătorul să muncească de acasă, iar în cazul în care natura funcției de serviciu nu este potrivită pentru munca la distanță, angajatorul trebuie să ia în considerare opțiunea ca lucrătorii să-și ia zilele de concediu plătit acumulate sau concediu din cont propriu.”
Postat 17 Noiembrie 2020, 12:26 de pinonel
Ember a prins frica la etnici. Brrrrrrr
Mare deranj în rândul postacilor puși la treaba suntem pe locul 5 pentru ca se testează se fac teste nu ca la Teleorman unde sunt 8 infectării pe zi, cei fradisz? simți ca se clatină scaunul vrei telemunca ia dute în privat dacă nu îți convine ca nu te tine nimeni cu forța. Ție frica de covid sau de altceva ți-e frica mai tare.
Postat 17 Noiembrie 2020, 09:47 de sss
Sfat de la presedinte
domnul presedinte a zis Telemunca,probabil doar la copii se refera,dar sa nu uitam ca avem alegeri,trebuie sa ne afisam in public(politicienii)!Apropo domnu Bolojan,cum ati deschis aeroportul Oradea,direct inchis?Din Cluj zboara avioanele,sau nu ati reusit transferul de bani din bugetul local la scotieni,doar reclama a fost mare?
Postat 17 Noiembrie 2020, 07:26 de Fradi
Ce tampiti!
,,Bolojan a adăugat că dacă "lucrurile se vor agrava [....]" Bre, ilie, da' cum vezi tu ,,mai grav"?! Suntem pe locul V, ce mai vrei? Poate nu stii, ca nu-ti pasa, dar specialistii au stabilit care este principala cale prin care se raspandeste coronavirusul: transportul public!!! 90% din locurile de munca din Bihor sunt in Oradea, solutia ta cu ,,navestistii" e ok, inca putin si intrecem Sibiul. P.S. Ce idi*ti ne conduc.... ca cei care i-au votat!
Postat 17 Noiembrie 2020, 06:04 de ili3
DACĂ E PREA MULT DE MUNCĂ, DL COSMA FELIX POATE SĂ ÎȘI DEA DEMISIA!!!PROBABIL A MOȘTENIT ,, COLOANA VERTEBRALĂ" DE LA ȘEFUL LUI MANG!!! SĂ VEDEM CÂTE PROIECTE VA AVEA ,,DL TEMPERATURĂ" LA FINAL DE MANDAT IN FOLOSUL BIHORENILOR!!!!!
Probabil dl COSMA e obișnuit cu funcțiile călduțe oferite de către partid (de șef) obținute în urma meritelor deosebite ca membru de partid (lins in dos pe șeful ȘMANGLEALA) și acum are o sarcina grea care l-ar putea îmbolnăvii :sa ridice mana la vot.De ce nu ați cerut dle sa vă ia gardianul temperatura ca sa nu aveți emoții ?!??Câtă nesimțire dle sa doar incerci sa bagi batul prin gard aiurea doar că sa te simți important!!!!
Postat 16 Noiembrie 2020, 21:30 de User anonimizat
Ioai Felix
Ce tare esti, nu poti mai mult de atat::::))))
Postat 16 Noiembrie 2020, 20:27 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON