URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 August 2020, 17:30

Previziuni sumbre: aproape 3.000 de cazuri de Covid-19, zilnic, în septembrie. Medicii ar putea fi depășiți, avertizează ministrul Sănătății

Previziuni sumbre: aproape 3.000 de cazuri de Covid-19, zilnic, în septembrie. Medicii ar putea fi depășiți, avertizează ministrul Sănătății sursa foto: DigiFm.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut, joi, noi declaraţii despre pandemia de Covid-19, arătând că aceasta nu se tranşează în spital, ci în afara lui, şi avertizând că, dacă ritmul infectărilor continuă în acest fel, la un moment dat, corpul medical nu va mai putea gestiona situaţia. 

Declaraţia ministrului vine la doar o zi de la prognoza Institutului Naţional de Sănătate Publică, ce arăta, analizând datele colectate în perioada 18.03-8.08.2020, că în luna septembrie, în România ar putea fi peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, că secţiile de terapie intensivă ar putea fi ocupate la capacitate maximă, iar numărul zilnic de decese ar putea depăşi 70.

Tătaru a spus că poate fi mai rău de atât.

"În măsura în care nu vor fi respectate regulile, prognoza de 2.800 de cazuri noi de COVID-19 pe zi poate fi depăşită", a declarat Nelu Tătaru, potrivit DigiFM, precizând că "previziuni pot fi foarte multe, în contextul în care nimeni din ţara asta n-o să respecte nişte reguli şi nu vom încetini acea transmitere comunitară".

"Putem ajunge şi la mai multe cazuri. Eu sper că toţi am înţeles ce înseamnă acest moment, sper că toţi am înţeles că a fost şi o perioadă în care a fost rătăcire a unora dintre noi, am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideţi să fim serioşi, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală şi puţini dintre noi poate avem şi dintre cei care au decedat", a spus ministrul.

Acesta a mai avertizat şi că, la un moment dat, corpul medical va fi depăşit de numărul mare de infectări.

"Pandemia nu se tranşează în spital. Atât timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat. Atât timp cât nu se respectă nişte reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca şi corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unităţile spitaliceşti. Avem şi noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate", a mai arătat Nelu Tătaru, conform DigiFM.

Declaraţiile ministrului vin după ce joi, la nivel naţional au fost înregistrate alte două recorduri, atât în ce priveşte numărul de infectări înregistrate în ultimele 24 de ore măsurate, 1.454, cât şi cel al deceselor, 53. 

Până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 2.860 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În plan local, numărul total al bihorenilor infectaţi a ajuns la 1505, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticaţi cei mai mulţi purtători ai virusului de la începutul pandemiei, 66. De asemenea, încă 3 persoane au decedat în ultimele 24 de ore.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Nu sistemul e problema ...
... ci ministerul, cu toate structurile sale teritoriale, e depășit complet. Iar Casa de Sănătate e vârful incompetenței din acest domeniu al sănătății care, de departe, e cel mai corupt din România !?! În sănătate se adună tot "gunoiul" acestei țări prost populate.
Postat 14 August 2020, 09:42 de CrisDumi
Nelu Tataru = Nelu Mang de București
2 tembeli
Postat 13 August 2020, 18:38 de oradearosie
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON