URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 August 2018, 15:52

Premii pentru gospodari: Primăria caută cele mai îngrijite şi curate curţi de blocuri din Oradea

Premii pentru gospodari: Primăria caută cele mai îngrijite şi curate curţi de blocuri din Oradea GRĂDINI ÎN CULOARE. Cele mai mari şanse de câştig le au proprietarii din blocurile ale căror curţi au flori cât mai colorate şi mai bine îngrijite
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a lansat un concurs pentru toţi locuitorii oraşului care stau la blocuri. Gândită ca o formă de recompensă pentru cei mai gospodari cetăţeni, competiţia este menită să identifice cele mai frumoase şi curate grădini ale asociaţiilor de proprietari.

Înscrierile la concurs se fac până pe 1 octombrie, aşa că orădenii mai au timp să se pună pe muncă!

Liber la înscrieri

Întrecerea a fost anunţată de municipalitate săptămâna trecută. „Având în vedere faptul că în municipiul Oradea o mare parte a asociaţiilor de proprietari întreţin şi amenajează spaţiile verzi aferente blocurilor din cvartalele de locuit, contribuind prin aceste acţiuni la înfrumuseţarea municipiului, Primăria Oradea lansează concursul «Cea mai frumoasă şi curată asociaţie de proprietari din municipiul Oradea»”, a transmis instituţia, printr-un comunicat de presă.

Orădenii pot face propuneri până pe 1 octombrie, trimiţând la adresa de e-mail mircea.stejeran@oradea.ro cel mult zece fotografii cu spaţiile verzi pe care le întreţin. În mesaj trebuie să fie precizate şi următoarele informaţii: numele asociaţiei de proprietari, adresa spaţiului întreţinut, precum şi numele şi numărul de telefon al preşedintelui asociaţiei sau al administratorului.

Pe verificate

Criteriile de departajare vor fi exclusiv estetice. Mai precis, va conta felul în care arată spaţiile verzi, dacă sunt curate şi amenajate cu gust, dar şi cum arată trotuarele şi parcările interioare ale blocurilor din respectiva asociaţie şi din punctele de colectare a deşeurilor. Aşadar, vor primi puncte doar cei care, pe lângă spaţiile verzi cochete, au ţarcurile cu containerele de deşeuri închise şi, fireşte, în jurul acestora nu sunt gunoaie.

Între 1 şi 5 octombrie, membrii juriului se vor plimba prin oraş, verificând toate asociaţiile înscrise în competiţie. Din această comisie vor face parte viceprimarul Florin Birta, directorul adjunct al Direcţiei Tehnice, Emil Benţan, şeful Serviciului Tehnic, Mircea Stejeran, consilierii Direcţiei Tehnice Loreta Mălăin, Ramona Bakk şi Lucian Fărăgău, respectiv purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Grama.

În final, vor fi desemnate 10 asociaţii câştigătoare, care vor fi premiate cu unelte gospodăreşti. Premiul potrivit pentru oameni gospodari...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON