URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2024, 12:50

Premierul Ciolacu ajunge sâmbătă în Bihor. Va vizita Spitalul Județean, o grădiniță și o școală, iar filiala PSD și-ar putea afla un nou șef

Premierul Ciolacu ajunge sâmbătă în Bihor. Va vizita Spitalul Județean, o grădiniță și o școală, iar filiala PSD și-ar putea afla un nou șef foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, face un mic turneu prin nord-vestul țării la finele acestei săptămâni, urmând ca o parte din ziua de sâmbătă să și-o petreacă în Bihor.

Potrivit programului oficial, la ora 13.40 va vizita o grădiniță și o școală din Sânmartin, iar apoi, la ora 14.30, și Spitalul Județean din Oradea, unde va face și declarații de presă. Conform unor surse din PSD Bihor, la spital Ciolacu ar urma să fie însoțit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ulterior, de la ora 15.30, președintele PSD va avea o întâlnire cu reprezentanții filialei de partid, primari și membri ai Comitetului Executiv Județean numiți în urmă cu un an, cu ocazia precedentei sale vizite la Oradea, din ianuarie 2023, când în fruntea organizației a fost pus un președinte interimar în locul lui Ioan Mang, și anume Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud și coordonator al organizațiilor partidului din zona de Nord-Vest a țării.

„După întâlnire, poate nu chiar mâine, dar în câteva zile, ar putea să fie anunțat noul președinte interimar, orădean, în locul domnului Radu Moldovan”, a declarat BIHOREANULUI un reprezentant al PSD Bihor, precizând că acesta ar fi neurochirurgul Aurel Mohan.

Dr. Mohan a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății între ianuarie 2022 și februarie 2023, iar anterior, între 2016-2020, consilier local în Oradea, în prezent fiind șeful Staționarului I al Spitalului Județean din Oradea, numit de managerul Gheorghe Carp.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Bogdansava24
PSD a avut un primar bun in Ciugud, Alba care a făcut comuna sa strălucească, dar a fost dat afară din partid pe motiv de performanță.
Postat 26 Ianuarie 2024, 20:37 de Sandu2100
Situatie PSD Bihor
Au fost atatea conferinte comunale anul trecut, ar trebui sa va uitati putin care sunt liderii care au fost printre oameni in judet. Politica nu se face nici de pe un scaun din Bucuresti si nici din alte parti, doar intre oameni, in judet. PSD Oradea cand a avut ultima actiune sau sedinta de organizare cu membrii, la sediu? Madar a vrut sa faca ceva bun pentru organizatia municipala a PSD Oradea dar din pacate Bodog i-a dat peste nas si l-a tras pe linie moarta, sa nu cumva sa existe cineva care sa construiasca frumos in organizatie. Aici Bodog a invatat de la Mang, pe modelul afara cu el daca devine vizibil ssi respectat omul. Atata falsitate si prefacatorie in PSD Bihor, ne mintim in fata unii pe altii fara sa avem curajul sa spunem ceea ce gandim. Trebuie nominalizat maine un lider care sa stie ce inseamna administratia, sa aibe experienta politica si administrativa si care sa se bada pentru rezultate pentru PSD Bihor.
Postat 26 Ianuarie 2024, 20:04 de Bogdansava24
Situatie PSD Bihor
Sa va informez putin despre situatia din PSD Bihor: - Cristian Laza, primarul de Sanmartin, copilul de suflet al lui Ian Mang, cand a prins putin curaj in partid, l-a faultat pe Mang si a mers la Bucuresti la Stanescu inca cu 2 primari sa se autopropuna presedinte de partid. - Stanescu i-a spus sa se intoarca in Bihor si sa adune semnaturi de la colegii lui primari si cand va avea peste 50% dintre acestea sa revina la Bucuresti ca va fi numit interimar, dar ghinion, a avut doar 3 semnaturi. - a tot mers in repetate randuri la Stanescu sa fie numit dar nici o sansa - acum incearca atat Laza cat si Bodog sa il impuna pe doctorul Aurel Mohan presedinte pentru ca Bodog sa aibe garantat inca un post de senator si Laza sa isi puna un om deputat pe loc eligibil. - Aurel Mohanm a fost consilier local in CL Oradea, membru PSD fara activitate si cu el acolo rezultatele pt PSD Oradea au fost dezastruoase...Ca medic un om foart bun, dar ca om politic fara nici o treaba. Se doreste sa fie doar de fatada ca Laza si Bodog sa traga sforile. Bodog pt imunitate parlamentara. - Aurel Mohan si cand vine la sedintele de Comitet sta 15 minute cu ochii in telefon dupa care iese din sala si plecat e, cred ca nici nu cunoaste primarii PSD Bihor :))) Distrugeti organizatia si ce a mai ramas din ea, ca pe vremea lui Bar la 14 primari, acolo va indreptati cu astfel de propuneri.
Postat 26 Ianuarie 2024, 19:49 de Bogdansava24
Articol informat de Laza
Buna seara, Reprezentantul PSD Bihor este primarul Laza Cristian care incearca de peste 2 ani sa destabilizeze partidul si sa puna mana pe acesta prin diversi oameni din partid?
Postat 26 Ianuarie 2024, 19:36 de Bogdansava24
No ni ma...
No ni ma ca sluga lui Haisam se puse si el pe excurisii prin tara si poposi intr-un fief PNL.... o sa ia notite cum se face treaba? Asta doi din poza seamana cu mujahedinii lui Ali Baba, din aia 40 de hoti care ii slujeau la taharii! No daca ai venit calatorie sprancenata spre ...... unde vrei tu dar departe de noi! Meri in treaba ta ca strici locul!
Postat 26 Ianuarie 2024, 15:37 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON