URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Octombrie 2014, 15:55

Premieră: Toamna Orădeană se încheie cu un festival al muzicii militare (VIDEO)

Festivalul Toamna Orădeană se încheie în acest weekend, iar programul propus publicului este unul destul de plin.

Printre evenimentele propuse se numără concertele date, vineri seara, pe scena amplasată în Parcul 1 Decembrie, de N.O.R., Ana Maria Mihăieş, Blazzaj, Connect-R. În paralel, de la ora 20, la Filarmonica de Stat, Corina Chiriac şi Cătălin Crişan vor susţine un recital.

Sâmbătă, pe lângă concertele date în aer liber de Jessie Baneş, Lora, Sore şi Culture Beat şi Tania Evans, autorii hitului anilor 90 "Mr. Vain", va începe şi un mini-festival al muzicii militare, organizat în premieră la Oradea.

Evenimentul va demara cu o paradă a celor cinci fanfare participante (Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale - Bucureşti, Muzica Reprezentantivă a Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul - Bucureşti, Muzica Forţelor Navale - Constanţa, Muzica Militară a Garnizoanei - Bistriţa şi Muzica Garnizoanei Oradea, susţinută de Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea). Cei peste 200 de participanţi vor defila şi cânta, începând cu ora 14, pe traseul str. Dunării, str. Republicii pietonal, Piaţa Regele Ferdinand, Piaţa Unirii şi, în fine, platoul din faţa Primăriei Oradea.

Apoi, pentru a populariza festivalul, de la ora 16, în paralel, formaţiile militare vor susţine reprezentaţii în parcurile orădene: Parcul 1 Decembrie - fanfara Ministerului Apărării Naţionale, Parcul I.C. Brătianu - fanfara Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul, Parcul Nicolae Bălcescu - Muzica Forţelor Navale, iar în Parcul Magnoliei - fanfara Garnizoanei Bistriţa.

Mini-festivalul muzicii militare va continua duminică, de la ora 16, când toate fanfarele invitate vor da un concert, cu intrare liberă, la Arena Antonio Alexe. Pe lângă muzică, orădenii vor putea vedea şi demonstraţii cu armele (drill-team), aduse de Regimentul 30 Garda Mihai Viteazul, şi reprezentanţii cu majorete, aparţinând fanfarei Ministerului Apărării Naţionale.

În fine, militarii vor participa anul acesta şi la ceremonia de retragere cu torţe, programată de la ora 19.30, începând din Parcul Traian şi continuând pe strada pietonală, Piaţa Regele Ferdinand, strada Independenţei şi încheindu-se în Parcul 1 Decembrie, în zona statuii Ostaşului Român.

Tot duminică, de Ziua Oradiei, organizatorii au pregătit, începând cu ora 20, concertele date de Maxim, Elena Gheorghe, Delia şi 3 Sud Est, festivalul încheindu-se cu un spectacol cu focuri de artificii şi efecte speciale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON