URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Iulie 2020, 20:45

Prefectura cere Guvernului 13,3 milioane lei pentru pagubele inundaţiilor din Bihor (FOTO)

Prefectura cere Guvernului 13,3 milioane lei pentru pagubele inundaţiilor din Bihor (FOTO) (foto: Instituţia Prefectului Bihor)
Prefectura cere Guvernului 13,3 milioane lei pentru pagubele inundaţiilor din Bihor (FOTO) (foto: Instituţia Prefectului Bihor)
Prefectura cere Guvernului 13,3 milioane lei pentru pagubele inundaţiilor din Bihor (FOTO) (foto: Instituţia Prefectului Bihor)
Prefectura cere Guvernului 13,3 milioane lei pentru pagubele inundaţiilor din Bihor (FOTO) (foto: Instituţia Prefectului Bihor)
Prefectura cere Guvernului 13,3 milioane lei pentru pagubele inundaţiilor din Bihor (FOTO) (foto: Instituţia Prefectului Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Instituţia Prefectului Bihor solicită Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei alocarea  sumei de 13,33 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţiile din perioada 15-30 iunie, în 64 de localităţi din judeţ.

Prezidat de prefectul Dumitru Ţiplea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi, raportul prin care se estimează pagubele şi a trimis către MDPDA o notă de fundamentare privind alocarea unei sumei menţionate către judeţul Bihor din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului.

"În Nota de fundamentare se arată că inundaţiile produse în intervalul 15-30 iunie au afectat atât casele şi anexele gospodăreşti, cât şi obiectivele de infrastructură, respectiv drumuri comunale, judeţene, poduri, podeţe şi lucrări de apărare de pe cursurile de apă, din 22 de unităţi  administrativ-teritoriale, respectiv 64 de localităţi de la nivelul judeţului Bihor, din care amintim:  9,07 km drumuri judeţene, 36,4 drumuri comunale, 3,5 km drumuri pietruite, 28,7 km străzi, 520 mp drumuri forestiere, 17 construcţii hidrotehnice, 19 poduri, 104 podeţe, 1 biserică, 1 anexă gospodărească, 80 ml de rigole, acostamente şi covor asfaltic, 320 mp de alunecări versanţi şi 300 mp acostament drum", au transmis tot joi reprezentanţii Instituţiei Prefectului Bihor. 

Pagubele au fost mai mari decât suma cerută. "Sinteza raportului celor 2 comisii de evaluare, constituite în urma ordinelor de prefect, evaluează pagubele produse de inundaţii la 15.030.280 lei. Din această sumă, s-a solicitat din partea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei acordarea a 13.330.000 lei pentru obiectivele care aparţin unităţilor administrativ teritoriale. Diferenţa o reprezintă valorile pagubelor produse la obiective care aparţin Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, obiective finanţate prin PNDL şi anexe gospodăreşti, şi care intră în altă categorie", se explică în informarea Prefecturii. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
prevenire?
pana vor veni banii,pana se vor imparti pe ei,oamenii afectati vor sta asa suferind...vor fi sfatuiti sa voteze PNL ca "vor recladi satul"
Postat 03 Iulie 2020, 08:30 de onuta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON