URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Aprilie 2021, 08:55

Precizări ale DSP Bihor despre vaccinarea „la liber” anti-Covid cu AstraZeneca. Angajatorii pot cere echipe mobile la sediu

Precizări ale DSP Bihor despre vaccinarea „la liber” anti-Covid cu AstraZeneca. Angajatorii pot cere echipe mobile la sediu Sursa foto: DIGI FM / Profimedia Images
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de vineri, persoanele care doresc să se vaccineze anti-Covid cu serul Astra Zeneca o pot face fără programare, în centrele în care există locuri libere. În acest context, DSP Bihor a transmis precizări importante pentru angajatori. Operatorii economici care au mai mult de 100 deangajaţi care doresc să se imunizeze cu acest ser şi au spaţii necesare pot cere ca vaccinarea să aibă loc în incinta unităţii, echipele mobile urmând să se deplaseze la ei.

"După comunicarea de către operatorul economic la DSP Bihor a listei nominale a angajaţilor care doresc să se vaccineze cu vaccinul AstraZeneca (şi a altor informaţii solicitate), instituţia noastră va proceda astfel:

- în cazul operatorilor economici cu peste 100 angajaţi, dacă dispun de spaţiu adecvat unde s-ar putea realiza activitatea de vaccinare (în incinta unităţii), vaccinarea se va putea realiza prin echipe mobile care se vor deplasa la agentul economic respectiv;

- în cazul operatorilor economici care au mai puţin de 100 angajaţi, persoanele care doresc să se vaccineze sunt planificate la un centru de vaccinare fix AstraZeneca (localizate în Oradea, Sântandrei, Beiuş, Marghita)", se arată în comunicatul semnat de şefa DSP, dr. Daniela Rahotă.

După cum se ştie, potrivit deciziei Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, începând de azi, vaccinarea  cu vaccinul AstraZeneca se poate realiza fără programare prealabilă pe platforma de programări.

DSP mai precizează că instituţia a solicitat agenţilor economici din Bihor (din data de 14.04.2021) să transmită la adresa de e-mail: vaccinarebihor@gmail.com până în data de 21.04.2021 informaţii şi date în vederea aplicării acestei instrucţiuni.

"Persoanele vaccinate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi li se va elibera adeverinţă de vaccinare", mai arată DSP.

Verificați disponibilitatea locurilor!

După cum se ştie, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că românii se vor putea vaccina cu serul AstraZeneca fără programare, mergând pur şi simplu în centrul de vaccinare, cu cartea de identitate. Decizia este luată în contextul în care numeroase doze din acest vaccin zac nefolosite în toată ţara.

Este foarte important ca înainte să faceți acest lucru, să verificaţi mai întâi disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare.

Cei care se prezintă la aceste centre trebuie să se asigure că nu au simptome asociate Covid-19.

Vaccinarea se va realiza în limita capacităţii de vaccinare a centrului, au precizat autorităţile.

Potrivit platformei de vaccinare, vineri dimineață, la ora 9 în Bihor, existau în total 1647 de locuri disponibile pentru vaccinare, dintre care 765 pentru AstraZeneca.

Pe de altă parte, tot de vineri există o veste bună şi pentru persoanele care aşteaptă să se vaccineze cu Pfizer şi Moderna: platforma de programare a fost optimizată, iar acum se poate vedea poziţia pe lista de aşteptare, dar şi capacitatea de vaccinare a centrului respectiv.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON