URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2021, 14:35

Povestea halucinantă a unui homeless găsit mort: Avea în conturi peste 100.000 de euro

Povestea halucinantă a unui homeless găsit mort: Avea în conturi peste 100.000 de euro (Sursa foto: Digi24.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poveste halucinantă, descoperită în cazul unui om al străzii care a murit de frig în Milano. Anchetatorii care i-au găsit trupul au rămas șocați, după ce au descoperit că acesta avea în buzunar 1.235 de euro, iar în conturi peste 100.000 de euro.

Potrivit Digi24.ro, care citează publicaţia Il Messaggero, Umberto Quintino Diaco, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit fără suflare într-un adăpost improvizat făcut din cartoane la staţia Porta Garibaldi din Milano.

După ce poliţiştii i-au descoperit banii din buzunar, i-au contactat familia şi așa au aflat mai multe detalii despre bărbat, care a ales să fie o fantomă pentru rudele sale.

Umberto Quintino Diaco s-a născut la 5 mai 1945 în Paludi şi la 17 ani a plecat de acasă, fără să mai dea vreodată semne de viaţă. "L-am căutat... Nu a vrut să fie găsit", a spus sora acestuia, Chiarina.

Septuagenarul avea peste 100.000 de euro în cont, 19.000 de euro în acţiuni şi încasa lunar o pensie de 750 de euro din Germania. 

Pe lângă toate acestea, bărbatul mai avea şi o casă în Calabria şi două camionete pentru care avea toate asigurările plătite la zi.

Chiar dacă avea un venit constant, iar economiile erau mari şi i-ar fi asigurat o viaţă lipsită de griji, nu se știe din ce motiv bărbatul a ales să trăiască asemenea unei persoane fără adăpost, pe străzile din Milano.

Serviciile sociale din Italia au vrut în nenumărate rânduri să-l ia de pe străzi şi să-i ofere un adăpost, însă bărbatul a refuzat de fiecare dată, cerând doar o cutie poştală, cutie în care au fost găsite toate documentele proprietăţilor şi extrasele de cont de la bancă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
!?
nu trebuie sa stau tot timpul, exista o optiune “Anunţă-mă dacă apar comentarii noi”, esti notificat prin mail. vorbeste cat vrei, victimizeaza-te. ridicol.
Postat 07 Februarie 2021, 09:10 de User anonimizat
se, oradeaveche, user_anonimizat, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Ai stat toata noaptea la panda, sa vezi cand o sa comentez, ca sa incepi iar circul, asa cum ai facut si ieri, asa cum faci mereu. Si de aici ti se vad frustrarile. Esti foarte jos, din toate punctele de vedere. P.S. Acum urmeaza, ca de obicei, sa intre celalt la comentarii sa te resusciteze, si sa faca si el scandal. O suta, ca voi, nu faceti cat unul bun. He-he...
Postat 07 Februarie 2021, 09:00 de B90
!?
am un singur cont, asta. cat tupeu sa invoci asta dupa ce ai avut o gramada de conturi blocate. in paranoia ta toti sunt impotriva ta, imaginatie bogata. nu-i nimeni devina ca nu faci fata unei conversatii pe baza de contraargumente. ridicol.
Postat 07 Februarie 2021, 08:51 de User anonimizat
Moderator
Am comentat la un articol, si individul cu o gramada de conturi: se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc m-a apostrofat. Nu e prima oara cand acest individ frustrat, intra si se baga in seama la comentarii care nu-l privesc. Asta asa face mereu. Intra cun mai multe conturi sa provoace si sa faca scandal. Cand i-am spus sa-si vada de treaba si ca stiu cine e, a inceput sa ma injure. Ai vazut asta. Cat despre Szandu1200, asta e de cap cu toti. Scandal, provocari zi si noapte. Ce sa mai zici toata fauna frusttata e la apel. Se cheama unii pe altii, in ajutor. Toti, o suta, cati sunt, nu fac cat unul bun. He-he...
Postat 07 Februarie 2021, 08:41 de B90
Moerator@#
Nu vad unde am injurat si provocat
Postat 07 Februarie 2021, 01:45 de Sandu2100
moderator
eu nu tin neaparat sa scriu aici, insa, nu pot sa nu remarc atitudinea tendentioasa a acestui individ, nici macar nu l-am citat si aduce in discutie jignitor alte persoane. daca tot moderati faceti-o temeinic, ce legatura au cuvinte precum “capra” și “varza”, corelate cu alti useri. putem sa ne jignim la infinit, individul asta are o toleranta scazuta la frustrare, prin frustrare se intelege orice alta opinie diferita.
Postat 07 Februarie 2021, 00:37 de User anonimizat
se, oradeaveche, user_anonimizat, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
CENZURAT
Postat 06 Februarie 2021, 18:29 de B90
RE: se, oradeaveche, user_anonimizat, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
@ Se, B90, Sandu2100, ați mers prea departe. Dacă nu încetați cu provocările, înjurăturile și comentariile care nu au legătură cu conținutul articolelor, conturile voastre vor fi suspendate. E ultimul avertisment.
Postat 07 Februarie 2021, 00:21 de Moderator
!?
CENZURAT
Postat 06 Februarie 2021, 18:19 de User anonimizat
se, oradeaveche, user_anonimizat, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Cu o suta de conturi ai incercat sa minti si sa maniplezi, luzar frustrat. Mai incearca cu o suta. Nu trebuie sa rezulte din articol ca a refuzat controlul psihiatric. Trebuie doar sa gandesti putin, ca sa intelegi despre ce e vorba, scandalagiule frustrat, bagator de seama. Ti-am cerut eu parerea la comentariul meu ? Nu! Te-ai bagat iar singur in seama, asa cum faci de fiecare data, luzarule frustrat. Nah, ti-am spus acum ca sa stii. Iti spun si mai multe daca vrei.
Postat 06 Februarie 2021, 18:11 de B90
!?
balbai si bajbai, de unde reiese din articol ca ar fi refuzat ajutorul psihiatrilor? ai informatii confidentiale? nu mai fa pe deontologul, fi mai moderat la cate conturi ai avut blocate. vrei sa dezvoltam, nu cred ca te avantajeaza. ai toleranta minima la frustrare si se vede, de fiecare data cand esti contrat, elucrubezi.
Postat 06 Februarie 2021, 17:18 de User anonimizat
Bagatorule de seama, confunzi capra (Szandu1200) cu varza (crisdumii)
Serviciile sociale il invita sa stea in adposturi, ii ofera o masa calda, etc. Omul asta avea nevoie de ajutor psihiatric. El avea casa unde sa stea si bani sa se intretina. Problema lui era insa "la etaj".
Postat 06 Februarie 2021, 16:43 de B90
!?
serviciile sociale nu sunt formate din psihiatri ci din sociologi, cu totul si cu totul alta mancare de peste.
Postat 05 Februarie 2021, 18:25 de User anonimizat
Nu e nimic halucinant
Tipul respectiv a refuzat ajutorul specialistilor psihiatri si a sfarsit ca atare.
Postat 05 Februarie 2021, 17:22 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON