URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Iulie 2020, 12:31

Ponta, plagiator definitiv! Ordinul prin care i s-a retras titlul de doctor rămâne în vigoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul premier Victor Ponta a pierdut definitiv procesul prin care a încercat să scape de stigmatul de plagiator.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, cererea prin care Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei din 2016 prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept. Concret, Ponta a cerut anularea sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, care a păstrat în vigoare ordinul.

"Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant Ponta Victor Viorel împotriva sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII - a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă", se arată în decizia, definitivă, luată de instanţa supremă.

Aşadar, ordinul fostului ministru Mircea Dumitru, de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta, rămâne în vigoare.

Plagiat sub tutela lui Năstase

Fostul prim-ministru PSD Victor Ponta a obținut titlul de doctor în drept la Universitatea București, în iulie 2003, cu teza intitulată „Curtea Penală Internațională”. Îndrumătorul științific al lucrării a fost Adrian Năstase, pe atunci premier în funcție. De altfel, când a devenit doctor, Ponta era secretar de stat în cabinetul lui Năstase.

La 18 iunie 2012, ediția online a revistei Nature a publicat un articol prin care anunţa că Victor Ponta, „prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secțiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicații anterioare, fără să pună referințe exacte”. Concomitent, acuzaţia de plagiat a fost publicată și de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a făcut o verificare şi a constatat că 85 de pagini din lucrarea de doctorat a lui Ponta sunt plagiate din alte cărţi.

De-a lungul ultimilor opt ani, sprijinit de colegii săi din PSD, partid din care a făcut parte până în 2017, Victor Ponta a încercat mai multe manevre pentru a scăpa de verdictul de plagiator: fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a schimbat componenţa CNATDCU, iar sub autoritatea lui, Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei l-a declarat nevinovat pe Ponta. 

De asemenea, sub conducerea Ecaterinei Andronescu, Ministerul Educaţiei a validat decizia CNE, în dispreţul CNATDCU. Ulterior, ministrul tehnocrat Mircea Dumitru a fost cel care a semnat ordinul de retragere a titlului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nelu schMang, la multi ani cu executare si tie...de ziua ta!
In fiecare zi te pomenesc, ca si cum ti-ar fi ultima! Nu-ti doresc decat tot raul pe care si tu mi l-ai facut si blestem ziua in care te-am cunoscut! Asa sa te ajute Dumnezeu!
Postat 15 Iulie 2020, 08:15 de vineri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON