URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2020, 12:31

Ponta, plagiator definitiv! Ordinul prin care i s-a retras titlul de doctor rămâne în vigoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul premier Victor Ponta a pierdut definitiv procesul prin care a încercat să scape de stigmatul de plagiator.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, cererea prin care Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei din 2016 prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept. Concret, Ponta a cerut anularea sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, care a păstrat în vigoare ordinul.

"Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant Ponta Victor Viorel împotriva sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII - a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă", se arată în decizia, definitivă, luată de instanţa supremă.

Aşadar, ordinul fostului ministru Mircea Dumitru, de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta, rămâne în vigoare.

Plagiat sub tutela lui Năstase

Fostul prim-ministru PSD Victor Ponta a obținut titlul de doctor în drept la Universitatea București, în iulie 2003, cu teza intitulată „Curtea Penală Internațională”. Îndrumătorul științific al lucrării a fost Adrian Năstase, pe atunci premier în funcție. De altfel, când a devenit doctor, Ponta era secretar de stat în cabinetul lui Năstase.

La 18 iunie 2012, ediția online a revistei Nature a publicat un articol prin care anunţa că Victor Ponta, „prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secțiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicații anterioare, fără să pună referințe exacte”. Concomitent, acuzaţia de plagiat a fost publicată și de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a făcut o verificare şi a constatat că 85 de pagini din lucrarea de doctorat a lui Ponta sunt plagiate din alte cărţi.

De-a lungul ultimilor opt ani, sprijinit de colegii săi din PSD, partid din care a făcut parte până în 2017, Victor Ponta a încercat mai multe manevre pentru a scăpa de verdictul de plagiator: fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a schimbat componenţa CNATDCU, iar sub autoritatea lui, Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei l-a declarat nevinovat pe Ponta. 

De asemenea, sub conducerea Ecaterinei Andronescu, Ministerul Educaţiei a validat decizia CNE, în dispreţul CNATDCU. Ulterior, ministrul tehnocrat Mircea Dumitru a fost cel care a semnat ordinul de retragere a titlului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nelu schMang, la multi ani cu executare si tie...de ziua ta!
In fiecare zi te pomenesc, ca si cum ti-ar fi ultima! Nu-ti doresc decat tot raul pe care si tu mi l-ai facut si blestem ziua in care te-am cunoscut! Asa sa te ajute Dumnezeu!
Postat 15 Iulie 2020, 08:15 de vineri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON