Când nu salvează vieţi şi bunuri din mijlocul flăcărilor, fac alte fapte bune! Pompierii bihoreni au donat peste 500 de cărţi elevilor şcolilor din Şuşturogiu, Fîşca şi Bucuroaia, unităţi de învăţământ care până acum nu aveau bibliotecă.
Acţiunea voluntară a militarilor ISU Crişana face parte din proiectul "100 de cărţi româneşti pentru Centenar", derulat în luna mai de pompieri şi menit să "salveze" dragostea de carte a copiilor.
"Demersul pompierilor militari bihoreni constă în dăruirea unei cărţi fiecărui elev din cadrul celor trei şcoli şi constituirea unei biblioteci la nivelul fiecăreia dintre şcolile menţionate, care să le asigure accesul la cărţile din listele de lecturi obligatorii şi suplimentare, dar şi la creaţii aparţinând tezaurului literar universal", se arată într-un comunicat transmis luni de ISU Crişana.
Pompierii au cumpărat opere literare scrise cu precădere, de autori români. De asemenea, copii angajaţilor ISU Crişana au donat sute de cărţi din propriile bilblioteci, bucurându-se să schimbe în bine vieţile altor copii. Potrivit comunicatului, proiectul a beneficiat de asemenea, de sprijinul Imprimeriei de Vest Oradea.
În plus, pentru a stimula creativitatea elevilor din cele trei şcoli, ISU Crişana a organizat şi un concurs de creaţie literară cu tema "Dragostea de neam şi ţară". "Poeziile, desenele şi compunerile elevilor au fost trimise, prin e-mail, pompierilor militari, care au oferit fiecăruia dintre participanţi câte o carte, iar celor mai talentaţi, diplome şi premii constând bineînţeles, tot în cărţi, lucrările celor 24 de copii premiaţi şi a altor elevi talentaţi, urmând a fi publicate pe pagina oficială de internet a pompierilor bihoreni (www.isubh.ro) la secţiunea "100 de cărţi româneşti pentru Centenar"", se mai arată în comunicatul ISU.
Acţiunea voluntară a militarilor ISU Crişana face parte din proiectul "100 de cărţi româneşti pentru Centenar", menit să "salveze" dragostea de carte a copiilor, dar şi "să salveze destine" prin cultivarea dragostei de carte şi consolidarea sentimentului identităţii naţionale.
Cu acest prilej, pompierii militari au desfăşurat şi o campanie de informare şi pregătire a elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe lângă cărţile primite, copiii intrând în posesia pliantelor, broşurilor specifice şi recomandărilor care să-i ajute să-şi protejeze viaţa şi, din alt punct de vedere, patrimonial artistic şi cultural naţional.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.