URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Mai 2018, 17:52

Pompierii bihoreni "salvează" dragostea de carte: Au donat cărţi elevilor din trei şcoli rurale (FOTO)

Pompierii bihoreni 'salvează' dragostea de carte: Au donat cărţi elevilor din trei şcoli rurale (FOTO) Elevii Şcolii Gimnaziale Bucuroaia i-au primit pe pompieri, îmbrăcaţi în straie populare, pregătindu-le un program cu cântece patriotice
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când nu salvează vieţi şi bunuri din mijlocul flăcărilor, fac alte fapte bune! Pompierii bihoreni au donat peste 500 de cărţi elevilor şcolilor din Şuşturogiu, Fîşca şi Bucuroaia, unităţi de învăţământ care până acum nu aveau bibliotecă.

Acţiunea voluntară a militarilor ISU Crişana face parte din proiectul "100 de cărţi româneşti pentru Centenar", derulat în luna mai de pompieri şi menit să "salveze" dragostea de carte a copiilor.

"Demersul pompierilor militari bihoreni constă în dăruirea unei cărţi fiecărui elev din cadrul celor trei şcoli şi constituirea unei biblioteci la nivelul fiecăreia dintre şcolile menţionate, care să le asigure accesul la cărţile din listele de lecturi obligatorii şi suplimentare, dar şi la creaţii aparţinând tezaurului literar universal", se arată într-un comunicat transmis luni de ISU Crişana.

Pompierii au cumpărat opere literare scrise cu precădere, de autori români. De asemenea, copii angajaţilor ISU Crişana au donat sute de cărţi din propriile bilblioteci, bucurându-se să schimbe în bine vieţile altor copii. Potrivit comunicatului, proiectul a beneficiat de asemenea, de sprijinul Imprimeriei de Vest Oradea.

În plus, pentru a stimula creativitatea elevilor din cele trei şcoli, ISU Crişana a organizat şi un concurs de creaţie literară cu tema "Dragostea de neam şi ţară". "Poeziile, desenele şi compunerile elevilor au fost trimise, prin e-mail, pompierilor militari, care au oferit fiecăruia dintre participanţi câte o carte, iar celor mai talentaţi, diplome şi premii constând bineînţeles, tot în cărţi, lucrările celor 24 de copii premiaţi şi a altor elevi talentaţi, urmând a fi publicate pe pagina oficială de internet a pompierilor bihoreni (www.isubh.ro) la secţiunea "100 de cărţi româneşti pentru Centenar"", se mai arată în comunicatul ISU.

Acţiunea voluntară a militarilor ISU Crişana face parte din proiectul "100 de cărţi româneşti pentru Centenar", menit să "salveze" dragostea de carte a copiilor, dar şi "să salveze destine" prin cultivarea dragostei de carte şi consolidarea sentimentului identităţii naţionale.

Cu acest prilej, pompierii militari au desfăşurat şi o campanie de informare şi pregătire a elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe lângă cărţile primite, copiii intrând în posesia pliantelor, broşurilor specifice şi recomandărilor care să-i ajute să-şi protejeze viaţa şi, din alt punct de vedere, patrimonial artistic şi cultural naţional.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON