URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Mai 2021, 09:00

Pompierii au găsit aproape 200 de nereguli în şcolile din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii militari ai ISU Crişana au făcut în această lună controale în mai multe şcoli bihorene şi au descoperit că unele dintre ele nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu sau aveau instalaţii electrice defecte. Pentru nereguli, mai multe unităţi şcolare au primit amenzi în valoare de 7.500 de lei.

187 de nereguli

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au verificat în total 40 de grădiniţe, şcoli primare, gimnaziale şi licee din 22 de localităţi bihorene (Auşeu, Luncşoara, Groşi, Bratca, Damiş, Ponoară, Valea Crişului, Beznea, Coşdeni, Câmpani de Pomezeu, Sitani, Vălani de Pomezeu, Aleşd, Pădurea Neagră, Peştiş, Şinteu, Oradea, Valea lui Mihai, Curtuişeni, Văşad şi Şimian).

După controale, care "au vizat înlăturarea deficienţelor pe linia apărării împotriva incendiilor şi aplicarea legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă", au fost găsite 187 de nereguli, din care 30 au fost remediate. Pompierii au dat însă şi 145 de sancţiuni contravenţionale, din care 135 de avertismente şi 10 amenzi în valoare de 7.500 lei, potrivit unui comunicat transmis de ISU Crişana.

Neregulile găsite de pompieri au fost lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, instalaţii electrice defecte sau utilizate necorespunzător, nefuncţionarea iluminatului pentru evacuarea din clădire şi deficienţele de ordin organizatoric.

Pompierii-dascăli

Cu ocazia controalelor, "pompierii din cadrul Inspecţiei de Prevenire şi Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor (SPIRC) au organizat 29 de instruiri la care au participat 347 de cadre didactice şi personal auxiliar din cadrul unităţilor de învăţământ şi 23 de exerciţii de evacuare şi intervenţie, în care au fost implicate 562 de persoane (preşcolari, elevi şi cadre didactice)", se arată în comunciatul de presă.

Astfel, pompierii le-au explicat elevilor prin jocuri tematice şi lecţii care sunt măsurile şi regulile de comportare în caz de incendiu, de inundaţii sau în cazul descoperirii de muniţii rămase neexplodate.

ISU va continua şi în perioada următoare acţiunile de control la unităţile de învăţământ din judeţ şi activităţile de informare şi pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă a preşcolarilor, elevilor şi personalului didactic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON