URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2021, 19:42

Poluare pe Crişul Repede, din cauza unei avarii la reţeaua de canalizare menajeră: Garda de Mediu a cerut intervenţia Companiei de Apă şi ABA Crişuri (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O sesizare transmisă de o cititoare a BIHOREANULUI, care semnala o poluare a Crişului Repede în dreptul podului Decebal din Oradea, a dus la descoperirea unei avarii la sistemul de canalizare al oraşului, în zona străzilor Ştefan cel mare, Berzei şi Olimpiadei.

"Lângă podul Decebal curge o apă dintr-o conductă, sub blocul nou făcut, în locul restaurantului. Miroase îngrozitor, apa e foarte murdară şi nu ştim ce este", a fost mesajul transmis  săptămâna trecută de cititoare.

Orădeanca a transmis şi o înregistrare video în care se vedea apa de culoare cenuşie, pe alocuri înspumată, care se deversa continuu în Crişul Repede.

Sesizat, luni, de reporterul BIHOREANULUI, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu, a verificat situaţia, poluarea persistând încă la momentul descinderii. "Am alertat Compania de Apă Oradea şi pe reprezentanţii ABA Crişuri. Este o avarie la sistemul de canalizare", a explicat comisarul de mediu.

Concret, canalizarea din zonă s-a înfundat şi toată apa uzată menajeră de la locuinţele şi firmele de pe străzile Ştefan cel Mare, Berzei şi Olimpiadei se vărsa, de aproape o săptămână, printr-o gură de vizitare, în Pârâul Sălbatic, un pârâu intubat care traversează zona, iar de acolo în Crişul Repede.

"Mi s-a spus că avaria se repetă de ori de câte ori plouă, dar că urmează să se facă lucrări de modernizare la acea reţea de canalizare, în toamnă, şi se va rezolva problema. Marţi dimineaţa vor merge să dezinfecteze şi să spele conducta aceea de lângă Podul Decebal, ca să nu mai miroase", a mai spus Şerbănescu.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Desființați comisia de urbanism și svoateți din primărie toți "neterminații" independenți.
Cum să lași o conductă de evacuare care vine din Ștefan cel Mare până-n Criș, sub un bloc nou construit? Cum de s-a dat autorizația de construire, fără a lăsa pe traseu canalizării guri de vizitare și intervenție libere de construcții? Cât de tembel poți fi, ca edil, să nu te gândești la eventuale consecințe constructive? Vorba "primului liberal al țării", ori ești precaut ori ești prost. Poți să rămâi prost, nicio problemă, dar nu pe bani publici din care să-ți faci averea.
Postat 24 August 2021, 09:10 de KP
Celeritate domle'
Care va sa zica, institutia statului competenta sa constate incalcari ale normelor de mediu si sa ia ori sa ceara luarea masurilor necesare nu s-a deranjat la sfarsit de saptamana si nici in weekend. A asteptat dulcea zi de luni ca sa faca o vizita in locul cu pricina...ca doar fauna si vegetatia Crisului era tot in weekend...si nu avea nevoie de ajutor.
Postat 23 August 2021, 20:42 de Ioan75
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON