URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Mai 2015, 07:42

Poloiştii de la CSM Digi Oradea au învins clar Steaua, în primul meci al finalei Superligii Naţionale

Poloiştii de la CSM Digi Oradea au învins clar Steaua, în primul meci al finalei Superligii Naţionale foto: Roby Boroş
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Digi Oradea au început cum nu se poate mai bine finala campionatului Superligii Naţionale, ediţia 2014-2015. Astfel, vineri seară, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, jucătorii orădeni, antrenaţi acum de Ciprian Cîmpianu, au depăşit clar Steaua, după un meci în care au fost "vioara întâi" şi şi-au dovedit calităţile pe tot parcursul jocului.

Încurajaţi şi de un public inimos, jucătorii de la CSM Digi Oradea s-au impus în faţa Stelei cu scorul de 13-9, după ce la jumătatea confruntării conduceau cu 7-2, iar mai apoi s-au desprins la 9-2, 11-4 şi chiar 12-4, în debutul ultimului sfert.

Vojislav Cupic a înscris primele trei goluri ale campioanei, două dintre acestea consemnându-se în prima secvenţă de joc. Ele au fost intercalate de o reuşită a formaţiei vizitatoare, astfel încât la prima pauză scorul era de 2-1.

Sfertul al II-lea a demarat cu a treia reuşită a stângaciului de la CSM Digi, într-un moment în care ambele protagoniste aveau un jucător mai puţin în bazin. Au urmat reuşitele din partea lui Kadar şi Freundlich, pentru ca Negrean să puncteze de două ori consecutiv. Sfertul II s-a încheiat însă cu o paradă de excepţie a lui Pijetlovic, iar în pauza mare s-a intrat cu scorul de 7-2 pentru CSM Digi.

Nici după pauza de cinci minute oaspeţii nu s-au dezmeticit, jocul bun al orădenilor surprinzându-i din nou, astfel că Ramiro Georgescu a mărit ecartul în debutul secvenţei a III-a. Negrean l-a asistat pe Alex Popoviciu, acesta trimiţând mingea în poarte cu o deviere de mare efect. Bucureştenii au marcat apoi de două ori consecutiv, însă acelaşi Cupic a punctat din nou pentru CSM Digi, cu o aruncare în forţă pe centrul porţii de la mare distanţă, pentru ca Popoviciu să puncteze din extrema stângă din superioritate numerică. Sfertul al III-lea s-a  încheiat în aceste condiţii cu scorul de 11-4.

Ultimele opt minute de joc au debutat cu câte o greşeală ofensivă pentru ambele formaţii, după care Cupic a punctat pentru a cincea oară în această partidă. Apoi, pe fondul relaxării gazdelor, care aveau un avantaj considerabil, Steaua a marcat de trei ori consecutiv, moment în care antrenorul Ciprian Cîmpianu a cerit timp de odihnă. La reluare CSM-ul a punctat din nou, însă şi oaspeţii au transformat din superioritate numerică. Finalul meciului nu a adus vreo schimbare, CSM Digi bifând o victorie categorică în faţa marii rivale în primul meci al finalei campionatului.


CSM Digi – Steaua 13-9 (2-1, 5-1, 4-2, 2-5)

CSM Digi: Gojko Pijetlovic şi Dorin Creţu – portar; Roland Szabo, Tiberiu Negrean 2 goluri, Milos Korolija 1, Cătălin Alexa, Alex Popoviciu 2, Adam Freundlich 1, Vojislav Cupic 5, Andrei Creţu, Gheorghe Dunca, Ramiro Georgescu 1, Kadar Kalman 1 şi Bogdan Cîmpianu. Antrenor: Ciprian Cîmpianu

Steaua: Mihai Drăguşin şi Marius Florea – portari; Mihnea Gheorghe, Nicolae Diaconu 1, Mihnea Chioveanu 1, Andrei Buşilă, Petar Filipovic 3, Matej Nastran 1, Miroslav Nastran 1, Miroslav Randic 2, Daniel Robu 1, Alexandru Ghiban, Dimitri Goanţă şi Daniel Teohari. Antrenor: Ionuţ Angelescu.

Au arbitrat: Filipo Gomez (Italia) şi Dragan Stampalija (Croaţia).

Observator FRP: Liviu Răducanu (preşedintele FRP)

Observator LEN: Nicolae Firoiu (Germania)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON