URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2023, 18:25

Polo: CSU Oradea a câştigat turneul final al fazei play-out şi s-a clasat pe locul 5 în Superliga Naţională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ultimul turneu final din faza play-out a Superligii Naţionale de polo, organizat sâmbătă și duminică la Bazinul Crişul din Oradea, a consemnat victorii pe linie pentru cea mai nouă echipă din campionatul intern, CSU Oradea. 

Elevii antrenorilor Cosmin Goina şi Marcel Haşaş au învins mai întâi formaţia Polo Cluj, cu scorul de 15-6, după care au trecut cu 18-8 de Hello Sport Bucureşti, pentru ca în finala pentru locul 5 să depăşească cu scorul de 11-9 formaţia Sportul Studențesc.

În urma acestor rezultate echipa CSU Oradea a încheiat un sezon competiţional bun, cu o clasare pe locul 5.

„Am încheiat atât Cupa României, cât și Superliga Națională cu cel mai bun rezultat înregistrat în ultimii 10 ani de cea de a doua echipă de polo a orașului”, după cum se arată într-un comunicat al echipei orădene.

„Doresc să mulțumesc în special celor doi conducători de cluburi, doamnei Pető Dalma - CS Crișul Oradea și domnului director Sorin Buhaș - CSU Oradea, pentru parteneriatul celor două cluburi fără de care nu erau posibile aceste condiții extrem de importante pentru realizarea de performanţe. Vreau să felicit toți jucătorii pentru efortul depus, rezultatele obținute și implicarea de-a lungul sezonului. Pot spune că prin convocările a celor şase jucători la loturile naționale: Maximilian Costa - lot naţional de seniori la polo pe plajă, Insinna Tommaso la U20 și seniori polo pe plaja, Pășcăluță Adrian la U20, Fitero Mihai, Tokai Mark și Șandru Raul la U17, nivelul de pregătire și progresul sportivilor este unul semnificativ, iar poloul din Oradea livrează în continuare spre înalta performanţă jucători de calitate”, a transmis şi antrenorul principal al echipei CSU Crişul, Cosmin Goina.

Echipa CSU Oradea îi are în componenţă pe jucătorii: Turculeț Daniel, Tokai Mark, Cenușe Gabriel, Hașaș Roland, Moca David, Chioveanu Mihnea, Pășcăluță Adrian, Csató Balázs, Șandru Raul, Dumitru Patrick, Costa Maximilian, Insinna Tommaso, Abrudan Șerban şi Fitero Mihai. Antrenor principal: Cosmin Goina. Antrenor secund: Marcel Hașaș.

Pe lângă performanţa băieţilor, de această dată şi echipa de polo feminin a clubului a terminat campionatul naţional pe locul 4, după o pauză de trei ani de participare. „Și aici cinci fete au fost convocate la loturile de senioare și junioare U17 și U15, fapt care ne motivează și ne dă încredere pentru viitor”, a mai adăugat Cosmin Goina, responsabilul secţiei de polo de la clubul Crişul Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON