URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2022, 22:58

Polo: CSM Oradea a învins Steaua şi s-a calificat în sferturile de finală ale LEN Euro Cup! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Oradea au reuşit o performanţă frumoasă: calificarea în sferturile de finală ale LEN Euro Cup.

Echipa bihoreană a realizat dezideratul miercuri seară, după ce au învins, în faţa propriilor suporteri, rivala din competiţiile interne, Steaua Bucureşti. Meciul s-a încheiat cu scorul de 10-6 în favoarea CSM-ului, care a făcut un joc foarte bun, impulsionat şi de publicul spectator, care şi-a încurajat frenetic favoriţii.

După ce au deschis scorul prin Tiberiu Negerean, orădenii s-au văzut conduşi cu scorul de 1-3, după ce Francesco Iudean, de două ori, şi Vlad Georgescu au marcat pentru bucureşteni. Echipa pregătită de Ciprian Cîmpianu a revenit însă repede şi a marcat trei goluri consecutive, prin Mihnea Gheorghe, de două ori, prima dată din penalty, şi Mateja Asanovic.

Astfel, în prima pauză s-a intrat cu avantajul de un gol al echipei orădene, scor 4-3.

În repriza a doua, CSM s-a desprins pentru prima dată la două goluri, după ce a marcat Ferenc Czenk, dar Nobojsa Vuskovic a redus din diferenţă. Totuşi în pauza mare, formaţia orădeană a avut un avantaj de două goluri, scor 6-4, după ce a marcat Nichita Ilisie.

Foto: Szilagyi Lorand

Repriza a III-a a fost săracă în goluri, a consemnat o singură reuşită, a CSM însă, prin Tiberiu Negrean, iar cu opt minute înainte de final, formaţia bihoreană conducea cu trei goluri, scor 7-4.

În ultimul sfert, Steaua nu mai avea nimic de pierdut şi a încercat să se apere sus, însă CSM Oradea a gestionat bine situaţia şi a ajuns să conducă cu 8-4, după ce a marcat din nou Nichita Ilisie. Vuskovic a înscris şi el pentru 8-5, dar Mateja Asanovic a replicat, pentru a distanţa din nou trupa orădeană la patru goluri, scor 9-5.

Neamţu a marcat şi el pentru Steaua, dar cel care a închis tabela a fost Silvian Colodrovschi, jucătorul CSM, care a stabilit scorul final, 10-6, iar la final, publicul spectator i-a aplaudat în picioare pe jucătorii echipei orădene, care prin acest succes s-au calificat între primele opt echipe ale aceste competiţii continentale, LEN Euro Cup.

"Acest public fenomenal"

Foto: Szilagyi Lorand

Pe lângă jucătorii care au marcat, un aport deosebit în obţinerea acestui succes l-a avut şi portarul Marius Ţic, care a avut din nou intervenţii de excepţie.

"Faţă de meciurile de la Bucureşti, acum am fost noi conduşi la început, dar acest public fenomenal din această seară a fost tot ce am avut nevoie ca să întoarcem meciul şi să câştigăm. Cred că asta ne-a lipsit, oarecum, şi la Bucureşti, chiar dacă au fost câţiva suporteri cu noi, însă atmosfera de aici este una incredibilă şi, fără să exagerez, cred că acest lucru ne aduce un plus de 30-40 % în fiecare meci. Acum nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe ceea ce va urma, va fi Cupa României, vom juca pe teren neutru, dar vom încerca să repetăm aceeaşi performanţă pe care am obţinut-o azi", a declarat la finalul jocului portarul echipei CSM Oradea, Marius Ţic.

Şi Vlad Dragomirescu a fost încântat de atmosfera creată de public, dar şi de victoria obţinută. "A fost excelent. Ne bucurăm că am avut parte de un număr atât de mare de susţinători. În primul rând, aş vrea să le dedicăm victoria lor. Totodată, mă bucur că am reuşit să controlăm meciul şi să accedem mai departe. A fost o senzaţie minunată să fim acasă la noi şi să avem această victorie", a precizat, la final jucătorul orădean.

"Am reuşit cu băieţii să ne mobilizăm foarte bine, pentru că jocurile cu ei de la Bucureşti nu au fost cele mai bune pentru noi, în opinia mea. Cine urmăreşte ştie foarte bine că nu a fost jocul nostru cel de la Bucureşti, dar aici ne-am adunat foarte bine", a spus şi Istvan Szabo, un alt poloist al echipei orădene.

Foto: Szilagyi Lorand

De menţionat că la începutul meciului a fost ţinut un moment de reculegere în memoria celei care a fost Georgeta Schier, antrenoare de înot la clubul Crişul Oradea din anul 1978 şi care, de-a lungul timpului, a scos numeroşi campioni. Ea a încetat din viaţă în cursul zilei de miercuri.


CSM Oradea – Steaua Bucureşti 10-6 (4-3, 2-1, 1-0, 3-2)

CSM Oradea: Ţic şi R. Gavriş – portari; Asanovic 2 goluri, Negrean 2, M. Gheorghe 2(1), I. Szabo, N. Ilisie, A. Popoviciu, V. Dragomirescu, Colodrovschi 1, L. Vancsik, F. Czenk şi B. Remeş. Antrenor: Ciprian Cîmpianu

Steaua: Drăguşin şi Mihăluţă – portari; Vuskovic 2, V. Georgescu 1, Dincă, Moskov, Neamţu 1, Klikovac, Antipa, Al. Gheorghe, Oanţă, Iudean 2 şi Goanţă 2. Antrenor: Bogdan Rath

Arbitri: Christos Kourtidis (Grecia) şi Lazar Andjelic (Serbia). Delegat LEN: Milivoj Bebic (Croaţia).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON