URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2022, 13:35

Polițistul vlogger Octavian Perțea, în război cu şefa pentru că i-a respins cererea pentru concediu: „Aşa vrea şefa!” (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Octavian Perţea, poliţistul orădean ajuns vedetă în mediul virtual, şi-a înfruntat şefa de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, printr-o înregistrare video postată pe canalul său de Youtube, unde îi reproşează că i-a respins cererea pentru ultima zi de concediu din an, fără vreo justificare legală.

„Șefa Biroului pentru Protecţia Animalelor Bihor consideră că poate să-mi controleze viaţa şi refuză să-mi acorde concediul legal. Are temei legal să facă asta?", se întreabă Perţea în vlogul său în care îşi prezintă şi problema. 

Concediu cu condiţii

Ofiţerul, care s-a mutat din luna iunie de la Biroul Poliţie Rutieră la Biroul pentru Protecţia Animalelor, susţine în înregistrare că a depus o cerere pentru o zi de concediu în data de 27 decembrie, pentru 30 decembrie. În ziua respectivă, atât el cât şi soţia lui s-au nimerit în aceeaşi tură, de dimineaţă, şi nu aveau cu cine să-şi lase fetiţa în vârstă de 3 ani.

Răspunsul l-a primit, însă, abia pe 29 decembrie, şi a fost unul în care aprobarea era condiţionată de găsirea unui înlocuitor care să facă „permanență” în locul lui, în caz contrar solicitarea era respinsă. Aspect cu care însă, Perţea nu a fost de acord. 

„Nu eu manageriez acest birou, nu e treaba mea. Este acesta un motiv de respingere a concediului? Ai tu, ca şef, motiv să-mi respingi concediul pe motiv că nu ţi-am adus om la schimb?", se întreabă ofiţerul, reproşând şefei sale şi alte neajunsuri: că nu se implică suficient în activitatea biroului, că nu răspunde la telefon după orele de program şi chiar că se sustrage de la serviciul de permanenţă, ca să "nu-şi strice unghiuţele".

Polițistul se referă la comisarul-șef Nicoleta Alb, care conduce Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Bihor. 

„E o bătaie de joc”

Perţea s-a declarat revoltat de situația din cauza căreia el e obligat să se prezinte la locul de muncă împreună cu copilul de 3 ani.

„Eu nu am cu cine las fata, e o bătaie de joc. Îmi expui fata la nişte medii la care eu nu vreau s-o expun, îmi expui fata la nişte pericole la care eu nu vreau s-o expun, şi cu asta nu pot să fiu de acord. Pentru că eu nu pot să sun pe nimeni acum, să vină să stea cu ea. E normal? Dacă nu e normal, se schimbă ceva? Dacă a greşit, n-a greşit, să-i dea Dumnezeu sănătate", a mai spus ofiţerul în înregistrare, hotărât să reclame problema la conducerea Poliţiei Române. 

În context, Perțea și-a exprimat îndoiala și cu privire la legalitatea obligării polițștilor la a face serviciu de permanență, adică a sta la dispoziție acasă, după orele de program, fără a fi plătiți suplimentar pentru asta, ci doar cu echivalentul unor ore libere, care și acelea rămîn uneori nefructificate.

Se fac verificări

Contactat de reporterul BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat că situaţia reclamată de colegul ei se află deja în verificări. 

„În urma apariției postării în mediul online, șeful Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, la finalizarea cărora vor fi dispuse măsuri legale în consecință", a spus, vineri, Fărcuţa. 

Cert e că, până la urmă, Perţea nu a mai fost obligat să-şi ducă fetiţa la serviciu, iar vineri a reclamat problema concediilor şi şefilor din Poliţia Bihor. Anunţul l-a făcut chiar el pe contul de Instagram. „Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Dar e doar vârful aisbergului", a mai spus poliţistul în clipul pe care l-a filmat în drum spre casă. „Voi recupera orele de azi, dar acum mă duc la fetiţa mea", a zis Perţea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Ar fi de ras daca n-ar fi de plans
Cum isi varsa frustrarile toti prostii pe aici prin comentarii. Unii nu inteleg nici daca le explici ca unor copii, ca na, asa sunt ei, altii sunt doar prosti. Aici isi pot expune toate frustrarile fara sa ii stie lumea cine sunt. Ca daca se intalnesc cu Pertea pe strada ii pupa poala...fetite care daca n-ar fi politia ar fi vai de ei. Asa, comentam ca na...putem.
Postat 30 Decembrie 2022, 22:59 de DanD
Politist.
Tzaran prost.
Postat 30 Decembrie 2022, 21:06 de Citizen
Concediu
Cu virozele astea putea-i sa- ti surprinzi șefa cu un medical de 7 zile . Astfel ca nu trebuia sa scrii către Igpr, să faci vlogul sa te obosești , sa bei un norofen ca sigur te-a luat și durerea de cap.Pe viitor încearcă și tu sa fi român!!!:))
Postat 30 Decembrie 2022, 18:54 de Adrian_Preda
E la permanență?!
Care e cadrul legal ?!
Postat 30 Decembrie 2022, 17:54 de Jianu
Un idiot
Specimenul asta , dupa gafa cu sensul giratoriu de acum un an, a fost retrogradat la animale. Dar el continua pe facebook, pe youtube sa prezinte aceleasi aberatii cu sensul giratoriu, si sfaturi de circulatie. Trist e ca multi iau de bune ce scoata Pertea pe gura. Ar trebui trimis in concediu de tot.
Postat 30 Decembrie 2022, 17:08 de adi13
Bugetarii cei de toate zilele...
1. Concediul Dvs. a fost unul AD-HOC, deci nu programat si refuzat, asa cum sustineti, "aiurea" de catre conducere. Deci cel mult puteti reprosa faptul ca ei (conducerea) a intarziat putin cu raspunsul, adica din 27 pana in 29, deci 2 zile. Dar atat. Refuzul este unul corect. 2. Faptul ca Dvs ati aflat ca sunteti in acelasi schimb cu sotia atat de tarziu, ma face sa ma gandesc la 2 lucruri: fie Dvs si sotia nu vati interesat din timp despre cum e organizarea turelor, fie organizarea respectiva este facuta "la misto" de catre niste incompetenti. Deci ori Dvs, ori superiorii Dvs. sunt niste amatori-incompetenti, care sunt platiti din banii contribuabililor, asta ca sa vada cei ce citesc pe ce "merg" banii lor. 3. Faptul ca Dvs. si sotia sunteti angajati in acelasi loc (insitutie publica), si pe aceleasi (tipuri de) posturi, nu e cumva un conflict de interese. La prima vedere e cam dubioasa treaba. 4. In mediul privat sunt multe persoane care au EXACT aceleasi provocari ca si Dvs. (si acolo se lucreaza in schimburi/ture etc), deci inclusiv ce si unde raman copii mici daca cresele si gradiniteles sunt inchise, dar, ghiciti ce, nimanui nu ii pasa, si nici oamenii aia nu se plang la orice colt de strada sau pe YouTube. Prostii platesc taxe si cotizeaza ca idiotii, in timp ce bugetarii se plang ca nu au 1 zi de CO cand doresc ei, chiar daca repet, situatia Dvs. este una delicata. 5. Nu va faceti griji va rog. Avand in vedere ca lucrati in politie, la cum aratati, mai aveti cat pana la pensie, 2-3 ani de lucru, maxim? O sa va puteti ocupa atunci de copil linistit, pe o pensie mare, pt inca 30-40 de ani, in timp ce restul prostilor vor cotiza cuminti in continuare. Ba mai mult, o sa va pueti lua inca un job, pt ca sigur la 40 de ani si cu o conditie fizica normala, o sa fiti apt pt orice, hai sa nu ne minim singuri.
Postat 30 Decembrie 2022, 15:15 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON