URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2020, 14:18

Polițist român, filmat în timp ce ţine genunchiul pe gâtul unui bărbat, aşa cum s-a întâmplat în cazul George Floyd (VIDEO)

Polițist român, filmat în timp ce ţine genunchiul pe gâtul unui bărbat, aşa cum s-a întâmplat în cazul George Floyd (VIDEO) (Sursa foto: Captură video - Digi24.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a declanşat o anchetă la Poliţia Reşiţa după ce miercuri seara a apărut pe reţelele de socializare o filmare în care apar mai mulţi poliţişti, între care unul imobilizează un bărbat cu genunchiul pe gât.

Potrivit agenţiei de presă Mediafax, incidentul a avut loc pe 20 mai, cu cinci zile înainte de moartea afro-americanului George Floyd în Minneapolis, căruia i-a fost aplicată aceeaşi metodă de imobilizare.

Scandal după un accident

În înregistrarea video realizată în Reşiţa apare la început un tânăr imobilizat la pământ, ţinut cu genunchiul pe gât de un bărbat masiv, îmbrăcat în civil, în timp ce un alt bărbat în civil şi un poliţist în uniformă îi puneau cătuşe. Un alt tânăr a fost culcat la pământ şi încătuşat câţiva metri mai încolo, de poliţişti în uniformă. Din mulţime se aud oameni care spun că tânărul nu a făcut nimic şi că "încerca să-i despartă pe ceilalţi doi".

Poliţia Română a dat joi un comunicat de presă, în care explică circumstanţele în care s-a produs incidentul, spunând că totul a început de la producerea unui accident rutier. 

"La data de 20 mai, pe raza municipiului Reşiţa s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin. La faţa locului au fost dirijate de urgenţă echipaje din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa. Pe timpul efectuării cercetării la faţa locului a acestui eveniment rutier, a izbucnit un conflict spontan între două persoane aflate în mulţimea adunată lângă perimetrul accidentului. Având în vedere numărul mare de oameni strânşi la locul accidentului, pentru evitarea escaladării conflictului şi degenerării situaţiei, poliţiştii au acţionat imediat pentru imobilizarea persoanelor implicate în conflict. Acestea au fost îndepărtate din mulţime şi conduse la sediul poliţiei pentru luarea măsurilor legale. Totodată, Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor în acest caz, în funcţie de rezultatul acestora urmând a fi aplicate măsuri legale", se arată în comunicatul transmis de IGPR, citat de Digi24.ro. 

De asemenea se mai precizează şi că "la nivelul Poliţiei Române se manifestă toleranţă zero faţă de orice încălcare a legii". 

Conducerea IPJ Caraş-Severin a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor în acest caz, în funcţie de rezultatul acestora urmând a fi aplicate măsuri legale.

Cazul George Floyd

Un bărbat de culoare, George Floyd, a murit pe 25 mai în Minneapolis, SUA, după ce poliţiştii care l-au reţinut pentru o presupusă infracţiune cu bani falşi l-au imobilizat cu o manevră asemănătoare.

George Floyd a murit sufocat după ce un poliţist, Derek Chauvin, a stat aproape 9 minute cu genunchiul pe gâtul său.

Incidentul din Minneapolis a fost scânteia care a aprins un val de proteste, multe dintre ele violente, pe tot teritoriul Statelor Unite.

Preşedintele Donald Trump a avut intenţia de a scoate armata pe străzi pentru a reprima protestele, dar s-a lovit de refuzul secretarului Apărării, Mark Esper.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
O singură dată am fost imobilizat de MASCAȚI
Și câteva zile mai târziu, mi-am dat seama că eu am fost prostul. Nu-i frumos, nu-i plăcu, dar e ce-a mai buna soluție
Postat 12 Iunie 2020, 01:16 de Sandu2100
scorilo
Nu vorbeam cu tine, tot timpul te bagi în seamă. Vezi că nu-i întrebare îi afirmație, axiomă în cazul tău.
Postat 11 Iunie 2020, 21:36 de oradeaveche
oradeaveche
Ti-a scapat tehnica cu '"orientarea" Sti ce zic? Prietenii stiu de ce.
Postat 11 Iunie 2020, 18:25 de scorilo
scortosul
Care tehnică de imobilizare include genunchiul pe gât? Întreb și eu, poate mi-a scăpat ceva.
Postat 11 Iunie 2020, 17:53 de oradeaveche
grea viata de politist
Politistul retine inculpatul si justitia il scapa sau cel mai rau caz ii da cu suspendare. Dar repectivul scuipa, injura, arunca cu topoare si furci . Bine ca platesc fraierii corecti taxe si impozite. Nu cred ca politistul din imagine se plictisea sau asta a fost dorinta lui pe ziua respectiva.....acum sincer despre ce vorbim. Daca luam lucrurile flori si cu rugamintai dispare autoritatea politistului precum si pozitia si rolul lui.
Postat 11 Iunie 2020, 17:38 de Christa
Intreb pentru uin infractor
Intreb pentru un infractor cumar trebui sa procedeze politaiul daca ma prinde in fapt( ca pe infractorul Floyd) intractional si eu incep sa fac scandal, sa il injur si sa ma lupt cu el ca sa scap(asa ca si infractorul Floyd)? Hai, cum ar trebui sa faca politaiul? Sa ma ia cu vorbe dulci, dragastaose, cu rugaminti si plecaciuni, sa imi aduca o cafea, o prajiturica,o.... o prize sa trag pe nas(asa ca si infractorul Floyd) sa ma amageasca?? Astept raspunsuri de la infractori.
Postat 11 Iunie 2020, 16:38 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON