URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iunie 2015, 19:00

Poliţia Locală verifică gunoaiele aruncate de orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De lunea viitoare, agenţii Poliţiei Locale dau startul unei ample campanii de verificare a gunoaielor aruncate de orădeni.

Patrulele vor lua la pas asociaţiile de proprietari şi firmele din oraş, pentru a verifica dacă adună deşeurile selectiv sau nu, aşa cum prevede regulamentul de salubritate al municipiului.

"În prima etapă, persoanele fizice şi juridice care nu colectează selectiv deşeurile, respectiv fracţia uscată (PET-uri, hârtie, plastic şi sticlă, aluminiu) şi fracţie umedă (deşeuri menajere) în recipientele adecvate vor fi sancţionate cu avertisment, urmând ca lista acestora să fie publicată pe site-ul Primăriei Oradea, www.oradea.ro. La următoarea abatere, urmează ca aceste persoane să fie sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 300 - 500 lei pentru persoane fizice şi pentru 1000 -1500 pentru persoane juridice", se arată într-un comunicat al Primăriei, remis marţi.

Agenţii speră că astfel îi vor convinge pe orădeni să colecteze selectiv deşeurile reciclabile în cantităţi cât mai mari, mai cu seamă că operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, ridică gratuit aceste deşeuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Control
Militia locala ar trebui in primul rand sa vina (cel putin cand este solicitata) sa ii ia pe tovarasii de etnie Rroma (minim 10 persoane) care stau langa zona de gunoaie a blocurilor, fac mizerie, deranj si asa mai departe, apoi daca au in fisa postului treaba cu luat la verificat... s-o faca si daca s-ar putea sa fie mai activi (stau cam ascunsi), ca tare deranjati se simt cand sunt chemati, ca nici nu vin.
Postat 25 Iunie 2015, 15:26 de Stef
Bolovan pt. noi este nichita doi!
Nea ilie, cum de a ajuns o structura platita din banii nostri, ai oradenilor, sa slugareasca la un privat?! Sa fie adevarat ce se discuta prin targ, cum ca ai fi actionar semnificativ la rer?! Asteptam cu nerabdare sa primeasca ,,OK-ul" dl procuror ciprian man, sa-(t)i dea bice! P.S. Atentie, ai vazut ce a patit nichita de la Iasi, ala care a facut din politistii locali detectivii lui.
Postat 24 Iunie 2015, 14:07 de pinonel
ceva pute
De acord cu colectarea selectiva a deseurilor dar ce treaba are politia locala? Chiar vreti sa-i puneti sa caute in gunoaie??? Altceva mai bun nu au de facut? Nu mai sunt hoti, banditi, infractori? Am ramas doar cu 'infractiuni' casnice? Lasand gluma la o parte, stiu ca inca nu toata lumea intelege importanta colectarii selective dar atata timp cat tomberoanele sunt pe domeniul public, adica oricine poate arunca orice oriunde, cum poti dovedi ca un membru al asociatiei nu si-a selectat gunoiul?
Postat 24 Iunie 2015, 07:36 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON