URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Decembrie 2017, 10:31

Poliţia de Frontieră le recomandă călătorilor să verifice dacă sunt cozi şi să folosească puncte alternative de trecere a graniţei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În apropierea sărbătorilor de iarnă, pentru a evita aglomeraţia, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a dispus deschiderea tuturor arterelor de control de la graniţele cu Ungaria şi le recomandă călătorilor să verifice, online, timpii de aşteptare pentru fiecare punct de trecere a frontierei, astfel încât să-l poată alege pe cel mai convenabil.

"Ca în fiecare an, în luna decembrie, în punctele de trecere ale frontierei se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară. Pentru evitarea aglomerărilor I.T.P.F Oradea a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ", se arată într-o informare transmisă de comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Astfel, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

"Menţionăm că, în proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, politistii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei", mai precizează reprezentanta ITPF Oradea.

Pentru evitarea aglomerărilor, ITPF Oradea le recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitării unora dintre acestea.

La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în ţară şi pe sensul de ieşire câte 52/54 de benzi de control pe sens.

pe raza jud. Timiş:    P.T.F. Cenad - Kiszombor;

pe raza jud. Arad:     P.T.F. Nădlac - Nagylak

                                   P.T.F. Nădlac II - Csanadpalota

                                   P.T.F. Turnu - Batonnya;

                                    P.T.F. Vărşand - Gyula

pe raza jud. Bihor:    P.T.F. Salonta - Mehkerek;

                                 P.T.F. Borş - Artand;

                                 P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany;

                                  P.T.F. Săcuieni - Letavertes

pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj;

                                       P.T.F. Petea - Csengersima.

Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat  aplicaţia Trafic online, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON