URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2023, 12:15

Poliţia Bihor: Accidentul soldat cu 15 răniţi în Oradea a fost provocat de o şoferiţă de 24 ani, care a pierdut controlul maşinii într-o curbă

Poliţia Bihor: Accidentul soldat cu 15 răniţi în Oradea a fost provocat de o şoferiţă de 24 ani, care a pierdut controlul maşinii într-o curbă foto: isu crisana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Bihor a făcut publice primele concluzii ale cercetărilor efectuate la faţa locului de agenţii rutieri în cazul accidentului de luni dimineaţa de pe Calea Clujului din Oradea, în care au fost implicate două autoturisme și un microbuz şi care s-a soldat cu rănirea a 15 persoane. Conform verificărilor, accidentul ar fi fost provocat de o şoferiţă în vârstă de 24 ani care, aflată la volanul unui Volkswagen Jetta, a pierdut controlul asupra maşinii într-o curbă.

După cum BIHOREANUL a relatat deja, accidentul rutier a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112 la ora 6.40, moment în care au fost mobilizate de urgență, pentru salvarea victimelor, echipajele de pompieri, ale SMURD Bihor, 5 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean dar şi ale Poliţiei Bihor, care au dirijat traficul pe perioada intervenţiei şi au început cercetările la faţa locului.

Datele strânse până în acest moment şi făcute publice de Biroul de presă al Poliţiei Bihor arată că vina pentru evenimentul rutier o poartă o şoferiţă în vârstă de 24 ani. Aflată la volanul unui autoturism (Volkswagen Jetta, n.r.) pe Calea Clujului, a pierdut controlul direcţiei într-o curbă la dreapta și s-a izbit de o altă maşină (Opel, n.r.) parcată în afara părții carosabile, pe sensul său de deplasare, acroșând apoi şi un pieton de 42 de ani, din comuna Oșorhei, care se afla pe trotuar, chiar lângă Opel.

În urma impactului, maşina condusă de tânără a fost aruncată pe sensul opus de circulație și a lovit lateral un microbuz condus pe Calea Clujului, de un bărbat de 36 de ani, din comuna Oșorhei, județul Bihor, care s-a răsturnat pe partea dreapta.

În urma accidentului rutier, 15 persoane au fost transportate la spital, unele cu răni ușoare. Dintre victime, patru persoane se află încă în îngrijirea medicilor, se arată în informarea poliţiştilor. 

În caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările în caz sunt continuate de Biroul Rutier Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Mai contează...?
Mai contează cine pe cine, cine cu cine!!! Tata va plătii totul.
Postat 14 Februarie 2023, 00:08 de Morometul
misterul poleiului
Ăștia care tot ziceți ca n-a fost polei pentru ca n-a plouat, voi va treziți pe la 10-11 când gheata de pe mașină e gata topita și uscata. N-aveți de unde sa știți ce condiții sunt dimineața la 7. Mie îmi scăpau rotile dacă acceleram prea tare. Dar asta nu o scuza pentru domnișoara. Probabil avea aceeași gândire ca multi de aici. Trebuie sa te adaptezi condițiilor.
Postat 13 Februarie 2023, 17:09 de IrinaLoghin
adi13-bolnăvel
La 7 dimineață nu era polei , și nici nu a plouat de câteva zile.
Postat 13 Februarie 2023, 16:36 de Sandu2100
polei si alunecus
Dar ca era polei in tot orasul, aia cum e? Spuneti adevarul pana la capat, ca de nu era polei masina aia nu derapa in viraj. Sau le luati apararea primariei
Postat 13 Februarie 2023, 16:16 de adi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON