URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Februarie 2015, 18:15

Poftiţi la Oradea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiecare dintre noi, când ne alegem vacanţele, analizăm destinaţia din punctul de vedere al patrimoniului turistic. Acesta poate fi patrimoniul de clădiri, cel natural sau patrimoniul imaterial, adică atmosfera, cultura, obiceiurile locale, mâncarea. Pornind de la aceste principii esenţiale în turism, există patrimonii recunoscute global şi cu impact european, naţional, regional sau doar local.

Patrimoniul existent în Oradea este de importanţă europeană, chiar dacă acest lucru nu a fost suficient promovat până acum. Motivele? Oradea face parte din reţeaua oraşelor Art Nouveau din Europa, în Cetatea din Oradea au fost înmormântate importante personalităţi europene (Ladislau I sau regele-împărat Sigismund de Luxemburg, singurul împărat romano-german înmormântat în afara Germaniei), iar oraşul a avut calitatea de meridian zero (hărţile din perioada lui Cristofor Columb având referinţa meridianului 0 la Oradea). Un alt element important la nivel european, chiar mondial, e unicitatea speciei de nufăr prezente în rezervaţia de apă termală din Băile 1 Mai, în apropiere de Oradea.

Acestea sunt pietrele de temelie pe care se va construi strategia de dezvoltare turistică pentru următorii ani. Oradea, oraş sănătos şi de relaxare, Oradea multiculturală sau Oradea capitală verde sunt direcţii de promovare ce trebuie urmate. Foarte important este ca dezvoltarea turismului să fie gândită unitar cu zonele din apropierea oraşului, deoarece un pachet complex, care completează, aduce beneficii pe orizontală, generând o creştere a numărului turiştilor şi duratei de şedere a acestora.

Vom lucra la conectarea potenţialului acestor locuri, pentru a dezvolta în următorii ani o ofertă mai complexă şi diversă pentru atragerea de turişti. Ştim cu toţii că imaginea e importantă, de aceea ne propunem în cadrul Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune să îmbrăcăm tot potenţialul turistic important într-o formă simplă, eficientă şi uşor de înţeles. Ca turiştii şi localnicii deopotrivă să înţelegă de ce Oradea merită vizitată.

Mihai Jurca
Director executiv
Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
mai rar asa limbaj de lemn
Dar pana acum ce ati facut?
Postat 16 Februarie 2015, 19:01 de User anonimizat
seriozitate...
Ce rezervație unică în Băile 1 Mai? Că parcă înțelesesem că nu mai e! Acolo e o baltă acum! Să vină turiștii să vadă o Cetate leșinată, un Palat Vurturul Negru cu o coloană al cărei capitel este portocaliu(numai unul),o Biserică cu Lună ale cărei picturi interioare au fost rase încă din epocă și înlocuite cu altele noi, un Corso în care printre clădiri vechi este intercalat și fostul Mercur! Hai să fim serioși!
Postat 16 Februarie 2015, 09:53 de TDS
Dovezi arhelogice ?
Unde este mormantul lui Ladislau in cetate ? Unde ii sunt osemintele ?
Postat 16 Februarie 2015, 05:43 de Valhalla-Asgard
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON