URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Mai 2015, 17:16

"Poftiţi de cumpăraţi carte!". S-a deschis Târgul Gaudeamus, în Parcul 1 Decembrie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România în cadrul Programului Lectura, în colaborare cu Primăria Oradea, a fost declarat deschis, miercuri, la ora 13, de preşedintele de onoare al acestei ediţii, Lucian Silaghi, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură Bihor.

Acesta a subliniat apetitul orădenilor faţă de lectură. "În Evul Mediu, Cetatea Oradea adăpostea o bibliotecă recunoscută în centrul şi estul Europei. Nicolaus Olahus, reprezentant al umanismului european, a studiat timp de 12 ani în Cetatea Oradea", a spus Lucian Silaghi.

La festvitate a participat şi primarul Ilie Bolojan, care şi-a exprimat speranţa că Târgul Gaudeamus va deveni o tradiţie în Oradea. "Sper că în aceste zile cât mai mulţi orădeni să viziteze târgul şi să cumpere carte", a spus edilul. Acelaşi îndemn l-a avut şi Bogdan Roşca, managerul Radio Cluj, care le-a spus orădenilor, după deschiderea oficială: "Poftiţi în cort de cumpăraţi carte!".

La ediţia 2015 a Târgului Gaudeamus Oradea participă 58 de expozanţi, reuniţi în 39 de standuri, întinse pe 350 mp. Este vorba de edituri, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ, între care Curtea Veche Publishing, Grupul Editorial Corint, Fischer International, Editura Herald, Humanitas, Media ERC Press, Editura RAO, precum şi Editura Universităţii din Oradea. Tot aici vizitatorii găsesc şi audiobook-uri, e-book-uri şi volume editate în limbile engleză, franceză şi germană.

În oferta târgului de carte se regăsesc best-seller-uri, serii de autor, precum şi cărţi la preţuri promoţionale, de doar câţiva lei.

Între autorii aduşi de edituri se numără Mircea Cărtărescu (Levantul, Orbitor, Poezia, Travesti, Zen), Mircea Eliade (Sacrul şi profanul), Paulo Coelho (Alchimistul, Adulter, La râul Piedra am şezut şi-am plâns), Radu Paraschivescu (Ghidul nesimţitului, Maimuţa Carpatină). De asemenea, pe standurile târgului se găsesc "Maria, Regia României. Jurnal de război", ediţie îngrijită de Lucian Boia, "Jurnalul de la Păltiniş" al lui Gabriel Liiceanu, "Henry şi June", de Anais Nin, "Portretul lui Dorian Grey", de Oscar Wilde, seria "Istoria românilor", de Nicolae Iorga, precum şi volumul autobiografic lansat de preşedintele Klaus Iohannis, "Pas cu pas".

Totodată, la Gaudeamus sunt expuse numeroase cărţi istorice, religioase şi pentru copii. Orădenii îşi pot cumpăra de acolo şi cărţile lui George R. R. Martin, "Game of Thrones" şi nu numai, seria "Fifty Shades" scrisă de E.L. James, precum şi seriile "Harry Potter" şi "Lord of The Rings", etc.

Tot la târg, orădenii pot găsi, în formatul audiobook, "Mizerabilii" şi "Cocoşatul de la Notre-Dame" de Victor Hugo, "Căsătoria", de N.V. Gogol, "Momente şi schiţe" de Ion Luca Caragiale, precum şi "Casa regală a României în cronici radiofonice 1930-1944".

Târgul este deschis de miercuri până sâmbătă între orele 10 şi 20, respectiv duminică între orele 10 şi 15.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON