URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2020, 14:32

PNL Bihor a închis listele aspiranţilor la Parlament cu Bolojan şi Birta. Vezi cine sunt toţi candidaţii!

PNL Bihor a închis listele aspiranţilor la Parlament cu Bolojan şi Birta. Vezi cine sunt toţi candidaţii! Candidaţii pe care mizează PNL Bihor la alegerile parlamentare sunt Gheorghe Carp (stânga sus) şi Adrian Hatos (centru sus) la Senat, respectiv Aurel Căuş (stânga jos), Kiss Janos (dreapta jos), Ioan Cupşa (dreapta sus) şi Florica Cherecheş (centru jos), la Camera Deputaţilor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce şi-au ales colegii care vor concura pentru locurile eligibile şi „semi-eligibile” la alegerile parlamentare, membrii PNL Bihor şi-au completat listele şi cu candidaţii care nu au şanse să devină senatori sau deputaţi, dar pot atrage voturi pentru partid.

„Listele de candidați au fost aprobate la finalul acestei săptămâni în Biroul Politic Județean al PNL Bihor și în cadrul Comitetului Director Județean al partidului și au fost transmise în cursul zilei de astăzi, 18 octombrie, la București, pentru a fi validate în cadrul Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal”, se arată într-un comunicat transmis duminică de PNL Bihor.

Cele două liste sunt închise de marii câştigători ai alegerilor locale: Ilie Bolojan şi Florin Birta. Fostul primar al Oradiei, acum preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, este al şaselea candidat de pe lista PNL la Senat, iar actualul primar al Oradiei este al 12-lea pretendent la Camera Deputaţilor.

Pe lângă ei, liberalii i-au mai pus pe locuri neeligibile, la Senat, pe Arina Moş (directoarea DASO, propusă viceprimar al Oradiei), Călin Gal (propus vicepreşedinte la CJ Bihor) şi Gabriel Popa (primarul din Beiuş), iar la Camera Deputaţilor pe Ionel Avrigeanu (directorul ABA Crişuri), Mircea Mălan (şi el, propus vicepreşedinte la CJ Bihor), Gheorghe Balaj (primarul din Ştei), Ancuţa Şchiop (viceprimarul din Auşeu), Mihai Sferle (primarul din Cociuba Mare) şi Ioan Mărcuş (primarul din Sântandrei).

Aşa cum BIHOREANUL a scris, în două şedinţe distincte, una joi şi alta sâmbătă, liberalii bihoreni i-au ales pe candidaţii care au şanse, mai mari sau mai mici, să devină parlamentari PNL de Bihor. La Senat, lista PNL e deschisă de dr. Gheorghe Carp şi sociologul Adrian Hatos, iar la Camera Deputaţilor, de preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, Aurel Căuş, avocatul Kiss Janos, actualii deputaţi Ioan Cupşa şi Florica Cherecheş, şi directorul OJFIR Bihor, Cristian Buzlea.

În actuala legislatură a Parlamentarului, PNL Bihor este reprezentat de un senator şi trei deputaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Tati prostii in numar de 2100
Tati prostii in numar de 2100 se simt acum obligati sa sara in fata ca no acum nu numai la bugetul pmo s-au servit, urmeaza si cel de la CJ
Postat 28 Octombrie 2020, 13:20 de scortosul
Intereseaza pe cineva lista usl, aripa liberala?!
Poa' sa-l puna cap de lista si pe Bratianu, nu i-am votat si nu-i votez! Si nici pe tovarasii lor, pesedistii!
Postat 20 Octombrie 2020, 05:16 de pinonel
Cu bugetarii inainte
Care sunt meritele si care sant ideile liberale ale acestor bugetari? Domnule Bolojan acesti bugetari te vor trada dupa primele sedinte de plen. Astia nu viseaza decat mariri de salarii la bugetari si pensii(la Carp)eventual taxe mai mari la "nenorocitii de patroni care se tot plang" (Hatos)
Postat 19 Octombrie 2020, 12:01 de scarbit
FELICITĂRI SI MULT SUCCES!!!!BINE CĂ A-ȚI SCĂPAT DE GHILEA , DOAR VĂ TRĂGEA LISTA ÎN JOS!!!
O reformă bine venită în ochii electoratului!!!!Ați reușit să propuneți oameni care s-au dovedit a fi buni profesioniști în funcții publice reprezentând demn interesul general al tuturor cetățenilor!Meritați să fiți votati!Succes!!!!
Postat 18 Octombrie 2020, 14:42 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON