URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2023, 19:25

Play-off-ul Ligii a III-a începe cu un derby local: FC Bihor vs. Lotus Băile Felix

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un parcurs foarte bun în sezonul regular, fotbaliştii de la FC Bihor se află acum în faţa play-off-ului Ligii a III-a. Orădenii au terminat pe primul loc Seria a 10-a, deşi au un lot cu mulți jucători tineri şi un buget mult mai mic decât principalele adversare.

Înaintea primului joc din play-off, cel de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Lotus Băile Felix, clubul FC Bihor a organizat o conferinţă de presă, la care au participat preşedintele Sandor Kulcsar, antrenorul secund Dorin Mihuţ şi jucătorii Ionuţ Ban şi Loren Ioviţă.

„Am început sezonul în urma unor plecări masive de jucători. Ne-am propus atunci, la început de drum, să fim o echipă stabilă, atât pe plan organizatoric, cât şi pe plan profesional şi ne-am stabilit oarecum, singuri, un obiectiv destul de îndrăzneţ, să fim pe locurile 1-4 după desfăşurarea campionatului regular. Am reuşit să încheiem chiar pe primul loc, un loc care ne onorează şi, desigur, ne şi obligă pe viitor”, a declarat Sandor Kulcsar, preşedintele echipei FC Bihor.

Sponsorii şi publicul vin alături de echipă

Conducătorul clubului orădean a ţinut să mulţumească autorităţilor locale care susţin proiectul FC Bihor, pentru că „chiar dacă nu sunt bani mulţi, ei sunt la timp şi aceasta este foarte important”. De asemenea, Sandor Kulcsar a mulţumit şi celor peste zece sponsori care susţin echipa orădeană şi a precizat că după ultimele rezultate ale echipei „mai mulţi sponsori ne-au contactat, pentru a susţine şi ei proiectul nostru”.

Preşedintele FC Bihor a remarcat şi faptul că publicul orădean este tot mai aproape de echipă. El le recomandă însă suporterilor să cumpere biletele online, pentru a fi mai operativi la intrarea în stadion. În continuare, preţul de intrare la meci al echipei FC Bihor este de 10 lei, copiii cu vârste sub 14 ani având gratuitate.

Conducerea echipei orădene recomandă în continuare suporterilor să-şi achiziţioneze şi abonamente, la preţul de 50 de lei, pentru care vor putea vedea cel puţin cinci meciuri de pe teren propriu ale „roş-albaştrilor”. În condiţiile în care echipa se califică la barajul de promovare, acestea pot creşte la şase sau chiar şapte meciuri.

Cel mai greu adversar

Despre primul adversar din faza play-off a vorbit, în special, antrenorul secund, Dorin Mihuţ.

„Părerea mea este că acest meci este cel mai greu dintre toate care vor urma. Lotus este o echipă formată din jucători cu experienţă. Un Hora un Mădălin Popa, un Sorian, sunt jucători de calitate care pot face diferenţa la orice oră. Sperăm că, jucând acasă, cu un public cât mai numeros, să luăm cele trei puncte, asta ne dorim, să câştigăm. Părerea mea e că nicio echipă nu este favorită. Având în vedere că am terminat pe primul loc, noi trebuie să fim o echipă mai hotărâtă, cel puţin acasă vrem să practicăm un fotbal mai hotărât”, a declarat Mihuţ.

La meciul de sâmbătă, cu Lotus Băile Felix, programat la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, lovitura de start va fi dată de un alt fost jucător emblematic al echipei orădene, Gabriel Bruchental.

FC Bihor începe de pe primul loc

Reamintim că FC Bihor s-a calificat de pe primul loc în play-off, în timp ce Lotus Băile Felix a venit în această fază de pe poziţia a IV-a, dar şi cu ajutorul orădenilor, care au câştigat în ultima etapă, la Zalău. Cu toatea acestea, formaţia din Sânmartin rămăne un adversar de temut.

„Este o echipă cu experienţă, au câţiva jucători care au evoluat la un nivel foarte înalt, dar trebuie să ne uităm la noi, noi suntem foarte bine pregătiţi fizic şi cred că putem să-i batem. Toată lumea nu prea ne-a dat şanse, cu un lot foarte tânăr, cu un buget foarte mic, ne-au luat cam de sus. Eu zic că ne-am pregătit foarte bine şi în cantonament, am luat meci cu meci şi aşa ne-am calificat în play-off de pe locul 1”, a declarat şi Ionuţ Ban, unul dintre căpitanii de echipă ai FC Bihor.

Accidentat mai mult timp, tânărul jucător de bandă stângă Loren Ioviţă este şi el apt acum pentru paly-off. El speră la un derby local spectaculos, dar cu FC Bihor învingătoare la sfârşit.

„Meciul de sâmbătă va fi unul foarte greu, având în vedere şi că e un derby local. Aproape de fiecare dată a fost un meci spectaculos, cu multe goluri. Noi de dorim însă ca la finalul jocului noi să ieşim victorioşi, asta e cel mai important. Vom lua fiecare etapă pas cu pas şi vom vedea ce ne va rezerva viitorul. Important pentru noi e să câştigăm fiecare meci şi să dăm totul pe teren”, a precizat Loren Ioviţă.

Arbitru din Baia Mare

Programat sâmbătă de la ora 17, jocul FC Bihor - Lotus Băile Felix va fi condus la centru de arbitrul Norbert Kemenes din Baia Mare. La cele două tuşe asistenţi vor fi clujenii Doru Claudiu Lucaciu şi Petrică Ionuş Cîmpeanu.

În celălalt joc al primei etape din play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a, tot sâmbătă de la ora 17, CSM Satu Mare va juca pe tern propriu cu Gloria Bistriţa Năsăud.

Play-off-ul începe cu FC Bihor pe primul loc, cu 40 de puncte, urmată de CSM Satu Mare şi Gloria Bistriţa Năsăud, cu câte 38 de puncte şi Lotus Băile Felix, de pe locul 4, cu 27 de puncte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON