URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Martie 2018, 08:02

Platoul Oradea: Un apreciat regizor australian vine să toarne la Oradea un film despre aventurile unei scriitoare

Platoul Oradea: Un apreciat regizor australian vine să toarne la Oradea un film despre aventurile unei scriitoare DECOR PERFECT. Regizorul Stuart McBratney (foto) a adăugat Oradea pe lista unor locuri de vis în care are loc povestea filmului "Don’t read this on a plane", între care Veneţia, Santorini şi Porto (foto: Ovi D. Pop)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Frumuseţea Oradiei nu este apreciată doar de locuitorii ei, ci şi de străini cu ochiul format. Un regizor, australianul Stuart McBratney, este unul dintre aceştia. În vară, el va turna aici o bună parte din următorul său film, o dramă cu nuanţe comice intitulată "Don’t read this on a plane", adică "Nu citi asta într-un avion".

Povestea are în prim plan o tânără scriitoare care hoinăreşte cu autostopul prin Europa, aşa că ajunge în mai multe locuri superbe. Inclusiv în Oradea...

Omul şi camera

Regizorul australian Stuart McBratney a adunat o experienţă bogată ca regizor, fiind până acum autorul a sute de reclame TV pentru clienţi mari precum Honda, Nike şi McDonalds, dar şi al multor videoclipuri muzicale. De o vreme, a trecut la proiecte mai mari, realizând seriale şi lungmetraje. El este, spre exemplu, semnatarul mini-seriei TV "Back in the Soviet Bloc" (Înapoi în Blocul Sovietic) despre o ucraineancă crescută în Australia, care revine în ţara natală pentru a descoperi cum este "acasă".

Tot el a scris scenariul şi a regizat filmul artistic "Pop-Up", lansat în 2015, despre trei oameni din colţuri diferite ale lumii, între care unul din Transilvania, ale căror poveşti captivante sunt legate de acelaşi eveniment. Filmul a fost selectat în 18 festivaluri din 12 ţări şi a câştigat premiul juriului la festivalul "Dances with films" din Los Angeles.

Autostop prin Europa

actriţa canadiană Sophie DesmaraisCel mai nou proiect al lui Stuart McBratney se numeşte "Don’t read this on a plane", după un nou scenariu care îi aparţine. El a imaginat povestea unei scriitoare, Jovana Fey - interpretată de actriţa canadiană Sophie Desmarais (foto) - care şi-a lansat a treia sa carte, intitulată "Nu citi asta într-un avion", despre flirturile unei femei heterosexuale cu o sută de alte femei.

Când protagonista îşi începe turneul pentru promovarea cărţii în Europa află că editura cu care lucra a intrat în faliment. Chiar şi aşa, Jovana e hotărâtă să-şi continue periplul, făcând autostopul şi dormind pe apucate în casele mai multor gazde de ocazie. Oriunde ajunge e întrebată, invariabil, dacă povestea cu flirturile este autobiografică, inspirată din propria experienţă. Regizorul îşi doreşte ca filmul, o dramă cu nuanţe comice, să fie spectaculos din punct de vedere vizual, aşa că a ales pentru turnare locaţii impresionante, în Berlin, pe insula Santorini, la Veneţia şi în Porto. O selecţie în care a adăugat - poate surprinzător, poate nu - şi Oradea.

Location: Oradea

De fapt, aproape jumătate din povestea filmului are ca scenă Oradea, care figurează ca ultimă destinaţie a scriitoarei Jovana Fey în turneul ei european. Motivul? După ce a vizitat oraşul de pe Criş, regizorul australian a rămas impresionat de acesta. Mai mult, el va produce filmul împreună chiar cu o firmă orădeană, Amazing Visuals.

"Oraşul se potriveşte cu ceea ce ne dorim în poveste fiindcă e foarte frumos. Are o selecţie extraordinară de locaţii şi finalul îi va lăsa uimiţi pe spectatori", povesteşte Stuart McBratney, care dezvăluie doar că ultimele scene vor fi turnate în sala mare a Teatrului Regina Maria. De asemenea, o bună parte din scenele de interior plasate în Berlin, Veneţia ori Porto vor fi înregistrate de fapt în apartamente, restaurante şi cluburi din Oradea.

În căutare de figuranţi

Filmările la Oradea vor începe la jumătatea lunii iunie şi vor dura până la jumătatea lunii iulie, timp în care aici vor ajunge mai mulţi actori europeni şi nu numai. Echipa de producţie este însă locală. În plus, regizorul a organizat aici şi sesiuni de casting, urmând să anunţe curând numele orădenilor aleşi în roluri secundare, dar - promite el - "memorabile".

Stu e convins că are în Oradea tot ce-i trebuie pentru a realiza un film care să călătorească, începând de anul viitor, în lumea întreagă. "Oamenii sunt prietenoşi şi săritori, locaţiile sunt frumoase şi facilităţile sunt de talie mondială", spune australianul.

Regizorul caută acum şi "lots of volunteers", adică mulţi voluntari din Oradea care să accepte să apară ca figuranţi în filmul "Don’t read this on a plane". Cei interesaţi îi pot scrie de pe acum pe mail, la adresa stu@mcbrat.tv. Cine ştie cine are şanse să se vadă pe marile ecrane...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Buget redus
Regizorul e un anonim, greu de crezut ca are un buget mare pt.film.Il costa mai ieftin sa filmeze in est, ca nu poate plati doua luni cazare in Venetia sau Santorini.Figuranti gratis?
Postat 24 Martie 2018, 14:30 de User anonimizat
mda
De unde știm că locația a fost aleasă de frumoasă ce e sau pentru hidosenia ei? Sau pur si simplu! Poate d-ra Smaranda Chisbora / Mar..este capabila să ne explice! Eu asta as vrea să aflu! Pe FB am aflat ca este de o frumusete răpitoare! No comment!
Postat 23 Martie 2018, 21:38 de TDS
Ioai
Numa de ras ne face Bolojan asta. Tulai Doamne, apoi piata aia ii hidoasa. Numa betoane. Nu tu umbra sau iarba sa se p**e cainii si boschetarii. Mai vine si ala sa filmeze sa ne faca de ras. (A se interpreta ca un pamflet, total opus situatiei reale)
Postat 23 Martie 2018, 20:06 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON