URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2020, 16:20

Petrecere fără griji: Sute de oameni au chefuit în Parcul Herăstrău, înghesuiţi şi fără măşti (VIDEO)

Petrecere fără griji: Sute de oameni au chefuit în Parcul Herăstrău, înghesuiţi şi fără măşti (VIDEO) sursa foto: Digi24
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ieşirea din starea de urgenţă i-a relaxat pe români mai mult decât trebuia. Sute de oameni au petrecut, sâmbătă seară, în Parcul Herăstrău din Bucureşti, fără să aibă măşti şi fără să păstreze vreo distanţă de alte persoane.

Potrivit Digi24, după lăsarea serii, mai mulţi oameni, îndeosebi tineri, s-au adunat în parc şi s-au înghesuit la cozi în faţa unor terase care pretindeau că servesc doar în sistem „take to go”, adică fără ca clienţii să rămână acolo. Totuşi, imaginile postate pe Facebook chiar de petrecăreţi arată că mulţi dintre ei s-au oprit pe scaunele de pe terase, pentru a consuma băuturi.

Pe o alee din parc, un DJ a mixat muzică, iar sute de oameni s-au oprit să danseze. Puţini dintre ei au purtat mască şi nimeni n-a păstrat distanţa de minim 1,5 metri faţă de alte persoane. Mai mult, unii chiar s-au îmbrăţişat, fără grija că s-ar putea îmbolnăvi de Covid-19.

Cum adunările de oameni sunt interzise, poliţiştii au mers în parc, dar nu i-au putut amenda pe petrecăreţi, pentru că abia de luni intră în vigoare starea de alertă şi pot fi sancţionaţi cei care nu respectă restricţiile.

După ce imaginile au ajuns în spaţiul public, viceprimarul Capitalei, Aurelia Bădulescu, a declarat că vina aparţine proprietarilor de terase din parc, pe care i-a numit „şpăgari” şi „jupâni”. De altfel, cele două terase cu pricina au rămas, duminică, fără autorizaţiile de funcţionare.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avertizat că astfel de comportamente ar putea duce la creşterea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 în România. „Dacă suntem pe acea pantă descendentă a curbei pe care o prognozam după două, trei săptămâni de platou, este că s-a gestionat în mod corespunzător de către guvern și populație o primă parte a pandemiei. Dacă am dat o perioadă de relaxare, aceasta a venit în contextul unor reguli, care au fost de comun acceptate pentru a putea evalua în 14 zile efectele acestei relaxări, putând merge cu alte măsuri de relaxare, dacă evoluția era favorabilă. Dar dacă evoluția este nefavorabilă ne gândim și la restricționare, să nu uităm și avertismentul președintelui Klaus Iohannis”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON