URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Mai 2020, 16:20

Petrecere fără griji: Sute de oameni au chefuit în Parcul Herăstrău, înghesuiţi şi fără măşti (VIDEO)

Petrecere fără griji: Sute de oameni au chefuit în Parcul Herăstrău, înghesuiţi şi fără măşti (VIDEO) sursa foto: Digi24
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ieşirea din starea de urgenţă i-a relaxat pe români mai mult decât trebuia. Sute de oameni au petrecut, sâmbătă seară, în Parcul Herăstrău din Bucureşti, fără să aibă măşti şi fără să păstreze vreo distanţă de alte persoane.

Potrivit Digi24, după lăsarea serii, mai mulţi oameni, îndeosebi tineri, s-au adunat în parc şi s-au înghesuit la cozi în faţa unor terase care pretindeau că servesc doar în sistem „take to go”, adică fără ca clienţii să rămână acolo. Totuşi, imaginile postate pe Facebook chiar de petrecăreţi arată că mulţi dintre ei s-au oprit pe scaunele de pe terase, pentru a consuma băuturi.

Pe o alee din parc, un DJ a mixat muzică, iar sute de oameni s-au oprit să danseze. Puţini dintre ei au purtat mască şi nimeni n-a păstrat distanţa de minim 1,5 metri faţă de alte persoane. Mai mult, unii chiar s-au îmbrăţişat, fără grija că s-ar putea îmbolnăvi de Covid-19.

Cum adunările de oameni sunt interzise, poliţiştii au mers în parc, dar nu i-au putut amenda pe petrecăreţi, pentru că abia de luni intră în vigoare starea de alertă şi pot fi sancţionaţi cei care nu respectă restricţiile.

După ce imaginile au ajuns în spaţiul public, viceprimarul Capitalei, Aurelia Bădulescu, a declarat că vina aparţine proprietarilor de terase din parc, pe care i-a numit „şpăgari” şi „jupâni”. De altfel, cele două terase cu pricina au rămas, duminică, fără autorizaţiile de funcţionare.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avertizat că astfel de comportamente ar putea duce la creşterea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 în România. „Dacă suntem pe acea pantă descendentă a curbei pe care o prognozam după două, trei săptămâni de platou, este că s-a gestionat în mod corespunzător de către guvern și populație o primă parte a pandemiei. Dacă am dat o perioadă de relaxare, aceasta a venit în contextul unor reguli, care au fost de comun acceptate pentru a putea evalua în 14 zile efectele acestei relaxări, putând merge cu alte măsuri de relaxare, dacă evoluția era favorabilă. Dar dacă evoluția este nefavorabilă ne gândim și la restricționare, să nu uităm și avertismentul președintelui Klaus Iohannis”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON