URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Octombrie 2015, 12:20

Petiţie pentru DN 76: Primarii din zona Beiuş-Ştei se plâng premierului de starea lucrărilor la drumul Oradea - Deva

Petiţie pentru DN 76: Primarii din zona Beiuş-Ştei se plâng premierului de starea lucrărilor la drumul Oradea - Deva foto: www.crisana.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Revoltaţi de faptul că lucrările de reabilitare DN 76 evoluează foarte lent, în unele locuri chiar stagnează, circulaţia în zonă fiind "o aventură", primarii din zona Beiuş - Ştei au transmis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îi cer să se implice personal în finalizarea lucrărilor.

Scrisoarea a fost semnată miercuri, într-o întâlnire la Rieni, fiind trimisă în atenţia ministrului Transporturilor, Iulian Matache, directorului CNADNR, Narcis Neaga, şi prefectului Claudiu Pop. În document, edilii subliniază că DN 76 "este cel mai important din judeţ", făcând legătura între Oradea şi Deva, dar şi între Autostrada Transilvania şi Autostrada Bucureşti-Nădlac, respectiv asigură legătura "a cel puţin 40 de comune din judeţul Bihor cu municipiul reşedinţă de judeţ, Oradea".

"Ritmul lucrărilor este dezastruos pe tronsoanele Ioneşti-Vârfurile, Vârfurile-Lunca, ca să nu mai vorbim de tronsonul Răbăgani-Oradea, unde practic lucrările au fost oprite pe toată perioada verii, ba mai mult, reluându-se licitaţia pe acel tronson. Am înţeles că, pe acest drum, se face o reciclare, o reparaţie, ceea ce înseamnă că în 2-3 ani va fi la fel ca acum, deoarece drumul nu are infrastructura necesară pentru circulaţia actuală - adică bani aruncaţi", mai arată documentul, preluând practic dezvăluirile făcute recent de BIHOREANUL.

Edilii au arătat că traficul în aceste zone este o corvoadă, există risc ridicat de accident, şi inclusiv elevii întârzie la şcoală. Pe unele tronsoane, oamenii sunt efectiv blocaţi în casele lor, iar din cauza şanţurilor săpate şi abandonate, mulţi dintre ei nu îşi pot duce cerealele în propria gospodărie.

Primarii au atins şi problema fondurilor, susţinând că, din discuţiile pe care le-au avut cu constructorii, cei din urmă se plâng că nu au primit bani pentru lucrările din acest an, ca urmare ele evoluează foarte greu, în unele locuri şantierele fiind abandonate. Semnatarii îi solicită primului ministru să convingă CNADNR să plătească lucrările efectuate de constructori, atrăgând atenţia că din cauza tărăgănării lucrărilor, agenţii economici fug din zonă, deşi există forţă de muncă calificată.

"Noi am rămas cu săpături şi lucrări neterminate. Traficul pe acest drum este o aventură, circulaţia este nebună, oamenii îşi rup practic maşinile pe acest drum, un drum de care ei depind atunci când au probleme personale, dar şi când merg la serviciu. Este perioada de toamnă şi oamenii vor să-şi aducă recoltele de pe câmp, dar practic sunt blocaţi să facă acest lucru", afirmă primarii, ajunşi la limita răbdării.

În scrisoarea deschisă, edilii îl avertizează pe Ponta că locuitorii sunt decişi să apeleze la acţiuni extreme, mergând până la blocarea circulaţiei şi îl roagă pe premier să se deplaseze "pe acest drum al groazei" cu maşina personală, pentru a vedea prin ce trec, zi de zi, cei care îl tranzitează. Ca să fie mai convingători, edilii au ataşat şi imagini.

Documentul a fost semnat de primarul Rieniului, Ioan Bota, şi de primarii oraşelor Ştei, Vaşcău şi Nucet, respectiv edilii şefi ai comunelor Bunteşti, Câmpani, Cărpinet, Căbeşti, Lazuri de Beiuş, Lunca, Pomezeu, Răbăgani, Roşia şi Curăţele.

Citiţi pe această temă şi articolul Abandonate anul trecut de CCCF Timişoara, lucrările de reciclare a asfaltului pe DN 76 între Oradea şi Sînmartin au fost reluate de Drumuri Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Mașcaș, Banda, Carțiș, rușine!
Mă, să fiu al dracului, Pe Mascaș, pe Banda și pe Mircea Carțiș nu-i deranjază că nenorociții ăștia își bat joc de cetățenii comunelor pe care le conduc (Pocola, Drăgănești și Sâmbăta). Să le fie rușine. Niște lingăi de cur care nu iau atitudine pentru comunitatea lor ca nu cumva să-l supere pe Mang. Îi cunosc pe cei trei, la Carțiș mă așteptam pentru că e un căcăcios însă pe Nelu Mașcaș și pe Ovidiu Banda îi credeam puțin mai responsabili față de oamnii care i-au ales. Rușine!
Postat 04 Octombrie 2015, 14:25 de spectator
Hai sa dam mina cu mina,sa -ntindem hora fratiei
Mi se pare mie sau intr-adevar ati uitat sa mentionati ca si primarul Beyusului a semnat petitia...?! Poate n-am fost suficient de atent.
Postat 02 Octombrie 2015, 21:17 de User anonimizat
Cam tarziu...
Cred ca trebuia inceput cu niste proteste dure la prefect si la popa ciordel, astfel incat acestia, speriati bine, sa bata cu pumnul in usa/in masa la ponta ! Adevarul e ca guvernantii, indiferent de la care nivel, nu inteleg decat de frica!
Postat 02 Octombrie 2015, 16:10 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON