URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2020, 13:37

Peste 90 de bihoreni, vindecaţi de Covid în ultimele 24 de ore. Alţi 37 au fost diagnosticaţi cu infecţia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 37 de bihoreni au fost diagnosticaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 în urma testelor efectuate în judeţ în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică, fapt care a urcat totalul îmbolnăvirilor la 3.216, cumulat de la începutul pandemiei.

În acest interval de timp, în judeţ nu a fost consemnat niciun deces în rândul bolnavilor cu Covid internaţi la Spitalul Municipal din Oradea, bilanţul pierderilor de vieţi pe fondul infectării stagnând la 121.

Persoanele depistate Covid pozitive în ultimele 24 de ore au domiciliul în Oradea, Batăr, Ciumeghiu, Pomezeu, Uileacu de Beiuş, Gepiu, Popeşti, Sălard, Biharia, Săcădat, Chişlaz, Săcueni, Boianu Mare şi Holod, iar patru sunt din alte judeţe.

În Bihor, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 517 teste (216 la Spitalul Municipal din Oradea, 213 la Judeţean şi 148 la spitalul din Marghita), mai multe decât în intervalul precedent (când au fost făcute 455 teste PCR). Din totalul noilor teste, 17 au fost repetări ale analizelor pentru tot atâtea persoane confirmate anterior Covid pozitive.

Pe de altă parte, de vineri şi până sâmbătă în Bihor au fost declarate vindecate 97 de persoane (faţă de 0 în intervalul precedent), numărul total al vindecărilor urcând la 2.389.

În Spitalul Municipal din Oradea erau internate sâmbătă dimineaţă 289 persoane (cu 10 mai multe decât vineri), în timp ce numărul cazurilor active înregistrate în judeţ era de 706 (cu 63 mai puţine decât în ziua precedentă).

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 1.333 noi îmbolnăviri (mai puţine decât în zilele trecute) şi 42 decese, astfel încât bilanţul cazurilor Covid înregistrate de la începutul pandemiei a ajuns la la 111.550, iar al deceselor la 4.402.

Potrivit autorităţilor, sâmbătă dimineaţă în unitățile sanitare de profil din întreaga ţară erau internate 6.996 persoane cu Covid, dintre care 461 în secţii de Terapie Intensivă.  

Pe teritoriul României, 11.845 persoane confirmate cu SARS-CoV-2 erau sâmbătă în izolare la domiciliu, iar 6.013 în izolare instituționalizată. De asemenea, 38.818 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 7 persoane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON