URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Septembrie 2015, 15:51

Peste 450 de morţi într-o busculadă în timpul pelerinajului de la Mecca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O busculadă s-a produs joi la Mina, în apropierea oraşului sfânt musulman Mecca, în urma căreia cel puţin 453 de persoane au murit şi alte 719 au fost rănite. Tragedia a fost cauzată de numărul mare de oameni care s-au adunat la Mina, a precizat Protecţia civilă saudită, potrivit Mediafax.ro.

Peste 220 de ambulanţe şi 4.000 de membri ai serviciilor de intervenţie au fost mobilizaţi la locul busculadei pentru a-i ajuta pe răniţi.

Aproximativ două milioane de credincioşi musulmani participă începând de marţi la pelerinajul anual la Mecca (hajj). Pelerinajul la Mecca, cea mai mare adunare anuală de oameni din lume, a mai fost scena dezastrelor şi în trecut, inclusiv a unor busculade, incendii şi revolte.

Securitatea în timpul pelerinajului este un subiect sensibil din punct de vedere politic pentru familia regală saudită. Guvernul saudit a cheltuit în ultimii ani miliarde de dolari pentru a moderniza şi extinde infrastructura şi tehnologia pentru controlul mulţimilor.

Peste 100.000 de poliţişti sunt mobilizaţi şi mii de camere video au fost instalate pentru a permite grupurilor să se disperseze înainte de a ajunge la niveluri periculoase.

În urmă cu două săptămâni, 110 persoane au murit la Marea Moschee de la Mecca, după ce o macara s-a prăbuşit în timpul unei furtuni. Cel mai grav incident din timpul pelerinajului la Mecca a avut loc în 1990, când 1.426 de pelerini au murit într-o busculadă, potrivit aceleiaşi surse.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON