URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 August 2015, 16:29

Pescar, omorât de trăsnet, la Cheresig. Ce trebuie să faci în caz de furtună

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a murit, marţi, la Cheresig, după ce a fost lovit de trăsnet.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, bărbatul a fost găsit în jurul orei 11.25, pe malul Crişului Repede.

"La locul indicat de apelantul numărului unic 112 (un pescar aflat în zonă), s-a deplasat echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, însă, din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru victimă, medicul constatând decesul bărbatului în vârstă de aproximativ 60 de ani", menţionează comunicatul.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente cu consecinţe tragice, provocate de instabilitatea atmosferică, ISU reaminteşte cetăţenilor regulile de urmat în caz de furtună:

În cazul în care furtuna este iminentă: 

- întrerupeţi orice activităţi în aer liber;

- intraţi în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism;

- închideţi ferestrele şi uşile;

- evitaţi duşurile ori sălile de baie deoarece conductele fixe ale instalaţiilor pot conduce electricitate;

- deconectaţi aparatele şi alte echipamente electrice precum computerele şi aparatele de aer condiţionat. Acestea se pot defecta ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice.

În timpul unei furtuni:

- dacă sunteţi în spaţii deschise, aşezaţi-vă ghemuit la pământ, ţinând capul cât mai aplecat, coatele pe genunchi şi mâinile pe urechi;

- reduceţi contactul cu pământul încercând să deveniţi o ţintă cât mai mică;

-  nu vă întindeţi pe pământ;

- nu utilizaţi telefonul mobil;

- evitaţi: obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în arie deschisă, câmpuri sau o ambarcaţiune pe apă, orice obiecte metalice precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete, etc.;

- dacă vă aflaţi în pădure, căutaţi adăpost într-o zonă cu copaci mai puţin înalţi;

- dacă sunteţi într-o zonă deschisă, mergeţi spre o zonă joasă, precum o vale;

- îndepărtaţi-vă de ape, garduri, şine de tren, cabluri şi conducte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON