Persoanele defavorizate din Bihor își pot ridica, începând de marți, pachetele cu alimente și produsele de igienă, distribuite de Prefectura Bihor.
Acestea pot fi luate de beneficiari până pe 14 august de la centrele de distribuție din județ. Atenție, însă, pachetele sunt voluminoase! „Conform planificării, pentru a evita drumurile suplimentare, ambele pachete vor putea fi ridicate simultan de către beneficiari”, se arată într-un comunicat de presă transmis de prefectură.
Cele 30.097 de pachete cu alimente conțin faină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de porc, de vită și pateu de ficat de porc, compot, gem de fructe normal și dietetic. Un pachet cântărește 25,36 de kilograme.
Pachetele cu produse de igienă conțin periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii, șampon pentru adulți și detergent de rufe. Și acestea sunt în număr de 30.097.
Potrivit unui alt comunicat transmis de Direcția de Asistență Socială Oradea, orădenii care beneficiază de pachete le pot ridica între orele 8 și 16 de la fosta spălătorie a ștrandului Ioșia, de pe strada Alexandru Cazaban nr. 60. Aceștia trebuie să intre pe rând în depozit, purtarea măștii fiind obligatorie.
De precizat că beneficiarii acestor tipuri de pachete sunt persoane defavorizate din județul Bihor, care au fost cuprinse în listele nominale alcătuite de primăriile din județ și validate de către Instituția Prefectului. Pentru a intra în posesia produselor, aceștia trebuie să se prezinte personal la centrele de distribuție cu actul de identitate valabil.
POAD este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național, reamintește comunicatul Prefecturii.
Potrivit OUG nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, beneficiarii programului sunt:
a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) persoanele / familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform OUG nr. 84/2020 și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.