URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Octombrie 2015, 08:12

Performanţă fără precedent: Cum a reuşit România să piardă 9 kilometri de autostradă în acest an

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Romania are nesansa ca in 2015 sa doboare un record rusinos la capitolul infrastructura: minus 9 kilometri de autostrada. Pentru prima data in istorie se raporteaza nu kilometri dati in folosinta, ci kilometri pierduti.

Autoritatile au inaugurat in acest an doar 13 kilometri de autostrazi, dar au inchis alti 22 pentru ca au fost facuti prost. Este vorba de tronsonul dintre Orastie si Sibiu, afectat de alunecarile de teren.

Harta rusinii ne arata ca autoritatile din Romania construiesc autostrazi in ritm de un pas inainte, doi inapoi. Membrii societatii civile, care monitorizeaza constructia de autostrazi, au numarat doar 13 kilometri de autostrazi noi deschise in 2015. 10 intre Arad si Pecica, 3 de la Nadlac pana la Frontiera. In schimb, responsabilii au inchis 22 de kilometri intre Orastie si Sibiu.

Daca tragem linie, rezultatul in 2015 este cu... minus. Minus 9 kilometri. Sunt putine sanse sa evitam acest record rusinos si sa deschidem alt tronson care sa ne duca pe plus, spun cei care monitorizeaza constructia de autostrazi.

Mihai Craciun, fondator Construim Romania: "Cred ca nici macar in Istoria Europei Moderne nu a fost asta ceva. Este un record extrem de trist pentru Romania. Nici macar cand avem resursele nu putem sa construim autostrazi".

Pentru a ne putea dezvolta economia, ar trebui sa construim cel putin 150 de kilometri de autostrada in fiecare an.

(sursa: www.stirileprotv.ro)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON