URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Octombrie 2020, 17:06

Percheziţii şi în Bihor, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DIICOT şi poliţiştii antidrog au descins, vineri, în percheziţii inclusiv în judeţul Bihor, într-un dosar de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

Conform unui comunicat, descinderile au fost organizate în cadrul unei anchete a DIICOT - Biroul Teritorial Harghita.

"În urma cercetărilor efectuate, s-a reţinut faptul că suspecţii au procurat în mod ilegal, de la o farmacie de pe raza municipiului Bucureşti, medicamente care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, ce necesită în mod legal prescripţie medicală specială. Astfel, în perioada 2019-2020 suspecţii au comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din Romania, la preţuri semnificativ mai mari decât preţurile maximale de vânzare cu amănuntul, stabilite prin dispoziţiile legale", arată un comunicat al DIICOT.

Liderul grupării ar fi o femeie care şi-a implicat în afacere şi membrii familiei, adică pe cei doi fii şi pe nurorile sale.

Reţeta era simplă: "Suspecţii au deţinut mai multe pagini pe o reţea de socializare, fiecare pagină având denumirea unui medicament, pentru a fi facilitată găsirea acestuia. Printre medicamentele comercializate de către suspecţi au fost identificate şi droguri de mare risc, respectiv Codeină, un drog susceptibil de a crea senzaţii halucionogene, dar şi multe efecte negative asupra organismului", arată anchetatorii.

Pachetele erau livrate printr-o firmă cu sediul în Bucureşti şi livrate prin curier consumatorilor.

Pe lângă judeţul Bihor, unde, spun sursele BIHOREANULUI, anchetatorii au descins la domiciliul unui client de-al traficanţilor, au mai avut loc încă 22 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Mureş, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Sibiu, Neamţ, Prahova, Buzău, Cluj, Constanţa, Bihor, Bacău, Giurgiu.

Astfel, au fost găsite, ca fiind deţinute ilegal, diferite cantităţi de medicamente conţinând substanţe stupefiante sau psihotrope, mai multe plicuri cu substanţe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc (cocaină), cannabis sub formă de muguri şi o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante.

Anchetatorii au ridicat şi suma de 5.780 de lei, despre care există indicii că provine din vânzările substanţelor ilegale.

Una dintre percheziţii a fost efectuată la o farmacie din Bucureşti, fiind ridicate totodată în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acesteia, înscrisuri şi date informatice privind gestiunea acestor medicamente, urmând a se stabili modalitatea prin care acestea au fost scoase din circuitul legal.

"Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de criminalitate organizată din judeţele Mureş, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Sibiu, Neamţ, Prahova, Buzău, Cluj, Constanţa, Bihor, Bacău, Giurgiu şi a municipiului Bucureşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei", mai arată DIICOT.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON