URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2013, 11:46

Percheziţii la Mănăstirea Sfintei Cruci: Maica Mina, suspectată de spălare de bani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Un număr de 23 de percheziţii se desfăşoară, joi, simultan, în şapte judeţe din ţară, într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Târgu Mureş în colaborare cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi (BCCO) Târgu Mureş privind o grupare acuzată de evaziune fiscală şi care a spălat aproape 1 milion de lei printr-un cont bancar al Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea.

Două dintre percheziţii sunt în desfăşurare la Oradea, dintre care una la Mănăstirea Sfintei Cruci. Altele au loc în localităţile Târgu-Mureş (9), Reghin (2), Iernut (1), Braşov (2), Cluj Napoca (1), Iaşi (2), Vaslui (1) şi Bacău (3).

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, începând cu 19 octombrie 2010 şi până în prezent, într-un cont bancar al Mănăstirii Sfintei Cruci fost efectuate mai multe viramente bancare, cu titlul "sponsorizare", în sumă totală de 914.000 lei.

Banii proveneau din contul unei societăţi comerciale din Braşov şi, după ce ajungeau în contul mănăstirii, erau viraţi mai departe la angajaţi ai firmei braşovene. Suma totală virată în conturile angajaţilor a fost de 781.895 lei.

„În urma cercetărilor efectuate până în acest moment, s-a stabilit că respectivul cont bancar a fost folosit, în perioada de referinţă, doar pentru încasarea sumelor primite din contul societăţii comerciale cu titlul ,,sponsorizare" şi distribuirea acestor sume către diferite persoane fizice", se specifică în comunicat.

Au fost identificaţi 17 angajaţi ai societăţii în cauză care au încasat în conturile bancare personale contravaloarea unor achiziţii fictive de tablă, cherestea, ceară, muguri de pin, răşină, lemn iconostas, direct din contul bancar al instituţiei de cult.

Potrivit Poliţiei, s-au întregistrat cheltuieli nereale în contabilitate în sumă de 914.000 lei, prejudiciul fiscal fiind de 292.480 lei, impozit pe profit şi impozit pe dividende.

"Din analiza documentelor de la dosar, a rezultat faptul că transferurile succesive de bani, efectuate prin conturile societăţii comerciale, al instituţiei de cult, respectiv ale celor 17 angajaţi ai societăţii, au avut ca scop spălarea sumelor de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală", precizează comunicatul.

În final, suma de 781.895 lei a fost ridicată în numerar de cei 17 angajaţi din conturile personale deţinute şi s-a întors în posesia iniţiatorilor procesului de spălare a banilor, în urma activităţii infracţionale desfăşurate de membii grupului.

Surse din anchetă, citate de Evenimentul zilei, au dezvăluit că societatea suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani este cunoscuta companie brașoveană Rofarma, producător şi distribuitor de medicamente, iar cele 17 persoane implicate sunt farmacişti.

Practic, societatea vira în contul mănăstirii Sfintei Cruci bani drept sponsorizare, iar stareţa Mina, care avea drept de semnătură, îi vira mai departe spre conturile celor 17 angajaţi. «Era o modalitate de a nu plăti taxele către stat pentru că sponsorizările nu sunt impozitate», au explicat aceleaşi surse.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
Cum vreti sa aveti anticorpi daca voi va amputati organismul ?
ce sai faci prostului daca se vrea ingropat de preoti si nu familie, luati biblia sau spuneti o rugacine ca tot in pamant ajunge, totul e caritas ca sa aiba de unde lua banul prin nemunca . vezi N care merg la medic dupa taratament dar sa si cumpere, nuca, semnite sau harna sanataoasa NU , am platit ma duc sa ma omoare ca la abator de animale am ajuns ! baga atatea chimicale in bietele vite ca se mira ca crapa pe urma !! IOOOII ce ma door tate, tate ma dor cum naiba nu cand organismul e invadat de otrava ?!! Cum vreti sa aveti anticorpi daca voi va amputati organismul ? Prin durere organismul isi creaza anticorpi , nu o simti nu i ai , rau e sa fi un nenorocit de sinucigas!
Postat 10 Aprilie 2013, 11:23 de RUSINEEEEEEE
singurii care trebuie ocrotiti sunt copii
exact luati ce este BUN nu va impovarati cu BOLILE , pedepsele altora de ce satatul ne obliga sa intretinem spalarea banului prin N instituti, ce este BUN sa va priasca lasati SUFERINTA celor ce se sinucid si "plang de mila altora" AMIN< D-zeu nu ne invata sa apreciem rau ca MINCIUNA, SUFERINTA el ne a lasat fericiti nu in spitale, sa fim aparati de POLITIE sau JUSTITIE, noi sunte LIBERI si putem alege singurii care trebuie ocrotiti sunt copii in rest fiecare alege se sinucide sau se apara FERICIT !! NU haraniti pensionarii in soitale si ii otraviti cu N boli inchipuite:))) ca sa poata avea Statul salariati !!D-zeu e maret si bun nu hoti ca multi din noi cu chipul lui.,
Postat 10 Aprilie 2013, 11:18 de D=zeu e maret si BUN
@Nectaria
Dumnezeu nu lasa El da mantuirea cui o primeste si asa cum scrie in Biblie " cine crede si se boteaza" nu cine e botezat de nasi, nase,....... !!! Popi duc in ratacire oamenii!!!! Iar oamenii nu citesc Biblia care acum se afla pe toate rafturile librariilor. Te nasti intr-o familie de crestini, ai avantajul de a cunoaste de mic voia lui Dumnezeu dar faptul ca te-ai nascut in acea familie nu rezolva nimic pentru tine personal in relatia ta personala cu Dumnezeirea. Tu trebuie sa crezi si TU trebuie sa Il primesti de Cristos in viata ta si TU trebuie sa marturisesti credinta TA prin botez. Nimeni nu poate face aceste lucruri in locul tau. Mantuirea este personala si nu se da si nu se tranzmite din mana in mana si nu se cap[ata prin stropire, spalare,... numai prin CREDINTA. Citeste, citeste, citeste, invata, invata, invata a spus ....... aspus si tatucu tau Lenin. Pe el asculta-l macar. Dar daca ai citi ai sti ca in Biblie scrie " cercetati toate lucrurile si luati ceeea ce este bun" Tu ai cercetat?
Postat 06 Aprilie 2013, 15:42 de Nectarul
Ortodocsi???????
Da intradevar, dar legea e cu treaba ei... eu scriu pentru cei care vorbesc murdar la adresa celor sfinte si a sfintelor lacasuri... Suntem un neam lasat de D-zeu ortodox...
Postat 06 Aprilie 2013, 14:58 de Nectaria
noi observam nu judecam ca nu putem, nu ne permite LEGEA !!
noi nu judecam ca stim bine ca sigurul care poate e doar D-zeu dar uite ca mascati au descoperit ceva, pana acum de ce nu s au facut verificari anual la orice organizatie non-profit , cine a verificat inventarele, banii colectati in scopul asocieatiei, fundatiei , srviciul de spalare a banilor ce au facut ? terminati cu expresia "nu judecati" cine iti permite sa judeci de ce faceti acuzatii fara FOND adica va pierdeti vremea pe romaneste ?
Postat 05 Aprilie 2013, 16:59 de va pierdeti timpul
escroci sofronie si mINA
SA ITI FIE RUSINE SOFRONIE SI VOUA MAICA MINA SI MIHAIL STARETUL DE LA MANASTIREA ISBUC VATI BATUT JOC DE BRATCANI ATI TRIMIS PREOT UN MORMINT VARUIT UN OM **** CARE NU STIE PREDICA ****
Postat 05 Aprilie 2013, 14:10 de CINSTITUL
Pentru Nectaria
Nectaria draga, pune mainile si lucreaza ceva sau, macar, impreuneaza-le pentru rugaciune intru indreptarea pacatosilor de noi, nu cred ca e cazul sa stai sa citesti ziarul on line! Nu ti-e rusine?
Postat 05 Aprilie 2013, 14:06 de ION
Sofronie- un cretin
Sofronie, te-ai imbuibat destul, pleacaaaaaaaaaaaaaa !!!! Tu si nemernica asta distrugeti tot, otraviti pana si aerul pe care-l respirati. Sper sa dispareti de aici, definitiv. Un bratcan care nu te uita.
Postat 05 Aprilie 2013, 09:05 de bolka
.
SC Biserica Ortodoxa Romana SRL
Postat 05 Aprilie 2013, 08:48 de cineva
nu judecati ca sa nu fiti judecati
Pentru toti care se grabesc sa huleasca Sfintele Lacasuri... ar trebui sa mai mergeti pe la biserica, caci au navalit duhurile rele peste voi... si celor care se gandesc de unde are manastirea bani... duceti-va acolo si vedeti ce lucreaza maicile de dimineata pana seara si pe urma sa vorbiti.............. D-zeu sa va lumineze
Postat 04 Aprilie 2013, 22:49 de nectaria
mintuire
in dar ati luat in dar sa dati ,dar un post de preot cit costa oare va mai rabda dumnezeu in iad osa mergeti voi voinu impliniti 1 la suta din scriptura dar cu preoti popnari pravilari ce facem, eu cu voi dintrun potir nu ma impartasesc
Postat 04 Aprilie 2013, 21:54 de geo
romania iesi an strada
romania vine dintr-o perioada comunista si bani sau tinut ascunsi la saltea ani dupa revolutie au momit oameni sa scoata bani din saltea si acum pe sai confiscam munca oamenilor ,agoniseala ramasa de mai multe generati ,e corect.
Postat 04 Aprilie 2013, 21:37 de aaa
Hogeac pe centura. DE CE PE CENTURA ?
Dupa ce a furat terenul primariei nu ma mir ca e si sefa evazionistilor. Sigur i-a picat si ei ceva ! Acu sa vedem ce mai iese la lumina ? poate ca e sefa si la trasiste, centuriste ca prea a vrut hogeac la centura! Stie ea de ce !!! O sa ii ia apararea si preasimtitu ca si asta imparte locurile in parohii dupa .... dupa punga !
Postat 04 Aprilie 2013, 21:12 de scortosul
Cei care nu ar trebui luati la puricat
Ptr. Attila, descendent al celui care a murit inecat in voma in noaptea nuntii. Cine nu ar trebui luat la puricat ? pe langa biserica. Ce zici de doctori si asistente, farmaciste, politie, armata, garda financiara, profesori, invatatori si educatoare, finate, primarie, prefectura, judecatori, avocati, violatori, borfasi, hoti, beizadele, milionari de carton, deputati, senatori, ministri si primi, sefi de stat, pensionari medicali facuti pe bani, etc., etc., etc.,.... I-mi cer scuze daca am omis pe cineva, dar lista ar fi prea lunga. Trageti linia si adunati, cred ca ajungem la 90% din populatia romanicai. Hai sa fim seriosi, cine mai vrea schimbare in romanica. Prea putini.
Postat 04 Aprilie 2013, 20:13 de petru
calugarite si calugari cinstiti
de unde aveti masini de lux la manastire din munca in agricultura
Postat 04 Aprilie 2013, 18:47 de mireanul
calugarite si calugari cinstiti
sa va fie rusine de calugari si calugarite pentru ce ai plecat la manastire sa cautati imparatia cerurilor sau sa va ocupati de escrocheri
Postat 04 Aprilie 2013, 18:42 de mireanul
excrocii
MERGETI LA SPITALE SA VEDETI CE PERICULOSI SANT ASISTENTI LA SPITALU 6 LUCREZA AN FAMILIE SI IAU DREPTU ANCEPAND DE LA POARTA SOTUL E PORTAR SAU POMPIER CATEODATA ,SOTIA E ASISTENTA FATA E TOT ACOLO SORA E AN FELIX DOCTOR SE IA MITA AN GRUP ,LE FURA MANCAREA BOLNAVILOR ,LA CE SE AJUNGE ,MIE SCARBA SA TRAIESC AN ROMANIA.
Postat 04 Aprilie 2013, 18:16 de TODORAN
Sa le fie rusine
O nesimtita, stareta asta! Imi aduc aminte, pe vremea cand soacra mea sponsoriza manastirea, stiti ce a cerut preacucernica maicuta?! Nici mai mult, nici mai putin decat fistic, cafea si ciocolata! Saracele maicute, cum fac ele ascultare! Va dati seama ce greu trebuie sa le fie sa ingurgiteze atatea bunatati... P.S. cati dintre voi va permiteti sa va cumparati 100 grame de fistic? Mai sponsorizati, daca va lasa sufletul, nu punga, fraierilor!
Postat 04 Aprilie 2013, 17:46 de ION
m
...de ce nu vedeti ca ''banu'' are un circuit...se reintoarce in natura. indiferent cata evaziune banii se intorc la statul roman prin TVA, prin cumpararea de catre ''smecheri'' de bunuri si servicii...sa facem o numaratoare simpla, cati muncitori sunt in Romania? cati au ca salarii minimul pe economie? acestia ce venituri si ce cheltuieli aduc ''bujetului di stat''?...asta e.punct.
Postat 04 Aprilie 2013, 17:09 de marcell
medicii, preotii, fura si mai grav le ia cetateanului forta morala sa mai suporte viata in asa mizer
si daca medicii au salarii de mizeri pot incasa bani la negru care lege prevede favorizarea medicilor, nu va e rusine si mai vorbiti de evaziune !!! cei care au salarul minim sau nimic fac inchisoare daca fura o paine, rusineeeee !
Postat 04 Aprilie 2013, 15:15 de moarteaaaaaaa sa va
rabdare...
@gheorghe: ei, na! nici Ponta n-a zis de ce a pus-o pe Kovesi! Mai asteptati! Mai aveti nit(ule)i(esc)c(u)a rabdare!
Postat 04 Aprilie 2013, 15:11 de TDS
pentru TDS
Asa TDS, zi-le. Nu te abtine. Tu le stii pe toate. Spune tot.
Postat 04 Aprilie 2013, 14:33 de gheorghe
asa trebuie
daca maica mina va fi gasita vinovata de comiterea vreunei infractiuni,apai sa mearga si ea frumusel putin la arest,sa inteleaga si ea in sfarsit ce inseamna penitenta
Postat 04 Aprilie 2013, 14:19 de petrica
aiurea unii platesc altii traiesc precum boieri !!!
preotii traiesc pe picior mare din nenorocirile cetateanului de rand si mai garv ei nu simt criza asta e aiurea !! noi suntem egali nu unul e superior altora !!!
Postat 04 Aprilie 2013, 14:13 de nu se poate asa ceva
nu este corect
Nu este corect sa va legati de medici.Au salarii de mizerie din care greu se poate trai in zilele noastre.Acest lucru nu il vede nimeni.Ar fi corect sa- i exemplificati pe cei de la garda financiara, politia economica, I.T.M,D.S.P.,protectia consumatorului,procurori, judecatori,e.t.c..Care are responsabilitatea cea mai mare?Care au cei mai multi ani de studiu?Ramura medicala nu primeste nimic gratuit de la stat. Cei enumerati primesc pe langa spaga bani de haine, medicamente gratuite, concedii subventionate,prime de vacanmta ,sporuri pentru te miri ce, salarii enorme care nu se pot justifica.Unde este dreptatea?
Postat 04 Aprilie 2013, 14:12 de justitiarul
nu ma mir
Nu ma mir. O cunosc pe asa zisa " maica".E de o rautate iesita din comun.
Postat 04 Aprilie 2013, 13:44 de ioana
Daca sunteti perfecti si fara pacat aruncati cu piatra !
De ce nu face un reportaj despre binele care il face maica Mina? Hraneste zilnic peste 200 de suflete asta fara cei care locuiesc in manastire ,plus alte lucruri minunate pe care le face.
Postat 04 Aprilie 2013, 12:43 de MDI
hai la moaste in oferta
Scrie la Biblie ca Satan va veni "... in chip de sfant, ... ca sa insele lumea...". Se adevereste iarasi adevarul din Carte si se vede cu ochiul liber lacomia acestei "organizatii de spalat bani" pusa in functiune de tanti Mina. Da-i doamne mintea cea de pe urma: sa marturiseasca pacatele si sa se caiasca! Totusi slaba speranta, in Tara lui Daniel (preafericitul).
Postat 04 Aprilie 2013, 12:38 de popa sapca
voi aveti impresia ca nu cunoastem sistemul
mergeti in spitale sa vedeti buzunarele asistentelor si comisionul dat medicilor, de ce ii protejati ? ploua cu spitale si buzunare pline !!!! Bolojan si a atins obiectivul de comisionar ?
Postat 04 Aprilie 2013, 12:35 de hai marsssssss
vai s-amar!
"Două dintre percheziţii sunt în desfăşurare la Oradea, dintre care una la Mănăstirea Sfintei Cruci." asa, si cealalta???
Postat 04 Aprilie 2013, 12:30 de magnovaradinum
gunooaie , mizeriii sociale
serios cea mai mare concurenta sociala cu privire la banii negrii o fac MEDICII si PREOTII daca ar stii poporul cat incseaza astia ar INEBUNI , le ar da foc , un medic incaseaza zilnic minim 1000 de euro, un preot la fel, ce se intampla ce faceti ? VOI NU VEDETI ce cheltuieli de 1000 de ron fac unii la cumparaturi o data pe saptamana de unde banii ca plateste statului jumate ?
Postat 04 Aprilie 2013, 12:24 de evazionisti
mui_ca, noi suntem un neam...
Maica Mina, "suspectata"? Eu as baga mana in foc ca sigur a facut asa ceva! Si am banuieli si cine e omul ei de legatura la Oradea(cu radacini brasovene!)dar deocamdata ma abtin!
Postat 04 Aprilie 2013, 12:21 de TDS
mai mai
ce ai facut maica?!?
Postat 04 Aprilie 2013, 11:54 de hall
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON