Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosar se fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, de serviciu şi a unor infracţiuni economice, care ar fi fost comise în perioada 2008-2014.
Anchetatorii fac, joi, 13 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Cluj, la sediul unei instituţii publice, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.
Surse judiciare au declarat agenţiei de ştiri Medifax că instituţia publică unde au loc percheziţii este Primăria Constanţa, de unde sunt ridicate mai multe documente privind relaţiile acestei instituţii cu mai multe firme, între care şi societatea omului de afaceri Sorin Strutinsky, SC Soti Cable Neptun SRL. Percheziţii au loc şi la punctele de lucru din Cluj şi Constanţa ale SC Tripont Invest SRL, la sediul social din Constanţa şi la un punct de lucru din Bucureşti ale SC Soti Cable SRL, la sediul din Constanţa al SC Polaris M. Holding şi la SC Telegraf Advertising SRL, societate care ar fi coordonată de primarul Constanţei, Radu Mazăre şi de omul de afaceri Sorin Strutinsky.
De asemenea, procurorii DNA fac percheziţii la locuinţa administratorului SC Property Developement TWO SRL din Bucureşti, Asi Kahana, la Vasile Florin Ciorca din Cluj-Napoca şi la Carmen Ghermuş (fostă Iorga) din Eforie Nord, aceasta din urmă fiind o persoană de încredere a lui Strutinsky.
Anchetatorii vor ridica la percheziţii documente, respectiv facturi, chitanţe, extrase de cont, privind contracte încheiate de Primăria Constanţa cu mai multe firme dintre cele vizate în acest dosar.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, la intrarea în sediul Primăriei, că s-a pregătit pentru orice şi s-a îmbrăcat gros, adăugând: "La primărie a venit mai întâi viceprimarul. Între timp, m-am spălat pe cap, m-am dat cu deodorant care îmi aduce mie aminte de Brazilia, m-am îmbrăcat mai gros. S-ar putea să mă întorc, s-ar putea să nu mă întorc acasă. Asta e viaţa, m-am pregatit pentru orice (...) Dacă ma saltă, bine, dacă nu mă saltă, mă duc să mă dau cu caiacul, că este o zi frumoasă", a spus Mazăre.
Întrebat dacă percheziţiile procurorilor au legătură cu sesizarea făcută de ANI în decembrie 2014, el a spus că nu ştie şi că ştie doar că sunt percheziţii şi la TV Neptun, unde sunt căutate tot contractele încheiate de SC Soti cu Primăria Constanţa.
Mazăre a mai susţinut că aceste contracte au mai fost verificate de anchetatori "în nenumărate rânduri" şi că el nu mai este de 12 ani acţionar în aceste firme.
"Nu mai sunt acţionar de 12 ani la ziar, la televiziune, la firma de pază. Contractele cu aceste firme sunt cerute, care ar urma să fie acuzaţiile nu ştiu, au mai fost verificate în nenumărate rânduri. (...) M-am obişnuit să trăiesc în România, m-am obişnuit să mă culc seara şi a doua zi....Oricum, când m-a trezit filipineza (menajera -n.r.), zic «e DNA, sigur, pe undeva»", a adăugat Radu Mazăre.
Percheziţiile de la Primăria Constanţa vizează contracte de 4,6 milioane de euro.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.