URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2022, 09:49

Percheziţii DIICOT în mai multe județe din țară, inclusiv în Bihor. O bandă de escroci au înşelat 25 de firme cu peste 3,6 milioane de lei (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un număr de 32 de percheziţii domiciliare se desfăşoară în Bihor şi în alte 10 judeţe, precum şi în Bucureşti. Poliţiştii antimafia din 12 judeţe, sub supravegherea unui procuror DIICOT, ridică documente de la o bandă de escroci care au înşelat 25 de comercianţi şi IFN-uri (instituţii financiare nebancare) specializate pe finanţarea IMM-urilor, provocând o pagubă de 3,6 milioane lei. 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al DIICOT, percheziţiile se desfăşoară în judeţele Harghita, Galați, Constanța, Ialomița, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mureș, Alba, Bihor, Ilfov și municipiul București, pentru infracţiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals in înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals și spălare de bani

Escrocheriile s-au derulat în acest an, se arată în informare. Concret, membrii grupării au preluat o societate comercială fără datorii, iar apoi, folosind identități și calități mincinoase, au cumpărat mărfuri și produse uşor vandabile de la societăți comerciale de pe întreg teritoriul țării - materiale de construcţii, laptopuri, componente electronice -  pentru plata cărora au apelat la IFN-uri specializate pe finanţarea IMM-urilor.

Având convingerea că societatea comercială reprezentată de escroci era un bun platnic, aceste IFN-uri au achitat produsele şi au preluat ordinele de plată sau filele cec emise la termen de 30 sau 60 de zile, dar nu au putut să-şi recupereze banii, pentru că firma nu avea disponibil în contul bancar.

Produsele astfel cumpărate erau vândute imediat, cu prețuri cuprinse între 30-50% din valoarea lor reală. Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 3.600.000 lei, în dauna a 25 de persoane juridice vătămate.

Acţiunea de miercuri este realizată de DIICOT Bacău împreună cu poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Bacău Galați, Ploiești, Alba, Pitești, Mureș, Oradea, Constanța, Ilfov, Neamț, Ialomița, Dâmbovița și Vâlcea, cu suportul şi participarea specialiştilor de la Direcţia de Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Operaţiunea este susținută de luptători de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, Grupările de Jandarmi Mobile Bacău, Constanța și Târgu Mureș și de la Inspectoratele de Jandarmi ale județelor Harghita, Dâmbovița, Ialomița, Vâlcea și Argeș. 

 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Din ciclul ,,hotii se fura intre ei!"
Hotii fara acte i-au praduit pe HOȚII cu acte. Asta sunt IFN-urile, cuib de hoti patronat de bcr (traiti, dom' Manole!).
Postat 14 Decembrie 2022, 11:24 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON