URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2015, 17:48

Percheziţii DIICOT în Bihor, la membrii unei grupări care vindea etnobotanice pe internet

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

37 de percheziţii au fost efectuate joi de procurorii DIICOT şi de poliţişti din Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate în Bihor şi în alte judeţe ale ţării, pentru destructurarea unei reţele ce vindea etnobotanice pe internet.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, descinderile au avut loc pe raza municipiului  Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Bihor, Sălaj, Maramureş, Neamţ, Cluj şi Bihor.

Potrivit anchetatorilor, gruparea a fost iniţiată în 2014 şi era foarte bine organizată, pe trei paliere. Primul palier era format din cei care procurau substanţele din străinătate, le introduceau în ţară şi le transmitea mai departe către palierul doi al grupării, care porţiona marfa, o ambala şi o transmitea mai departe, prin curierat, membrilor de la palierul trei. Cei din urmă distribuiau drogurile.

Activităţile erau bine delimitate şi concepute astfel încât să se evite vreo legătură dintre ultimul palier, care expedia coletele, cu ceilalţi membri, din cele două paliere.

"Unul dintre paliere a avut ca atribuţii înfiinţarea unui site pe care să se facă reclamă produselor etnobotanice, preluarea comenzilor şi identificarea unor persoane care să expedieze coletele către dealeri locali sau consumatori. De asemenea membrii grupării au racolat şi alţi membri care să deschidă conturi bancare unde să fie achitată contravaloarea coletelor trimise şi să închirieze căsuţe poştale unde să fie returnate coletele neridicate de către clienţi", arată comunicatul DIICOT.

Procurorii au descoperit că, în perioada septembrie 2014 - mai 2015, membrii reţelei au reuşit să distribuie în ţară 5.966 de colete, în valoare de aproximativ 1.800.000 lei.

"De asemenea, din cercetări a rezultat că membrii grupării se aprovizionau săptămânal cu produse etnobotanice pe care le comercializau  către consumatorii de pe raza municipiilor Piatra Neamţ şi Rîmnicu Vâlcea, în principal minori. Datorită conţinutului nociv al acestor produse inhalate de către consumatori, mulţi au fost spitalizaţi sau au primit îngrijiri medicale", mai menţionează procurorii.

Procurorii  DIICOT Vâlcea  au  identificat două laboratoare clandestine, primul pentru porţionarea şi ambalarea fragmentelor vegetale, iar cel de-al doilea pentru tratarea - condiţionarea fragmentelor vegetale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cu ocazia  percheziţiilor desfăşurate simultan de către procurorii  DIICOT din Vâlcea şi Neamţ au fost ridicate mai multe aparate electronice (4 laptopuri, 25 telefoane mobile, 4 cartele SIM, 4 stick-uri, o tabletă, o imprimantă), 29 kg de fragmente vegetale, bani (6.480 lei, 305 euro), 3 cântare, facturi şi înscrisuri, măşti pentru gaze, un dispozitiv profesional de tăiat, 3 carduri bancare, bilete de tren, ambalaje, un aparat de sigilat folie, 15 canistre de câte 5 litri cu o substanţă cu miros înţepător, 8 flacoane a câte un litru pline cu alcool izopropilic, sigilate, un recipient din plastic cu capacitate de 1.000 grame cu un praf alb şi alte obiecte folosite pentru tratarea materialelor vegetale.

În total, 47 de persoane au fost ridicate şi duse la sediile celor două servicii teritoriale ale DIICOT.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul organelor de poliţie specializate în combaterea criminalităţii organizate din Oradea, Zalău şi Maramureş, Bacău, Suceava, Oradea, Cluj şi Vrancea, al formaţiunilor de acţiuni speciale şi de jandarmi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON