URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Mai 2015, 17:48

Percheziţii DIICOT în Bihor, la membrii unei grupări care vindea etnobotanice pe internet

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

37 de percheziţii au fost efectuate joi de procurorii DIICOT şi de poliţişti din Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate în Bihor şi în alte judeţe ale ţării, pentru destructurarea unei reţele ce vindea etnobotanice pe internet.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, descinderile au avut loc pe raza municipiului  Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Bihor, Sălaj, Maramureş, Neamţ, Cluj şi Bihor.

Potrivit anchetatorilor, gruparea a fost iniţiată în 2014 şi era foarte bine organizată, pe trei paliere. Primul palier era format din cei care procurau substanţele din străinătate, le introduceau în ţară şi le transmitea mai departe către palierul doi al grupării, care porţiona marfa, o ambala şi o transmitea mai departe, prin curierat, membrilor de la palierul trei. Cei din urmă distribuiau drogurile.

Activităţile erau bine delimitate şi concepute astfel încât să se evite vreo legătură dintre ultimul palier, care expedia coletele, cu ceilalţi membri, din cele două paliere.

"Unul dintre paliere a avut ca atribuţii înfiinţarea unui site pe care să se facă reclamă produselor etnobotanice, preluarea comenzilor şi identificarea unor persoane care să expedieze coletele către dealeri locali sau consumatori. De asemenea membrii grupării au racolat şi alţi membri care să deschidă conturi bancare unde să fie achitată contravaloarea coletelor trimise şi să închirieze căsuţe poştale unde să fie returnate coletele neridicate de către clienţi", arată comunicatul DIICOT.

Procurorii au descoperit că, în perioada septembrie 2014 - mai 2015, membrii reţelei au reuşit să distribuie în ţară 5.966 de colete, în valoare de aproximativ 1.800.000 lei.

"De asemenea, din cercetări a rezultat că membrii grupării se aprovizionau săptămânal cu produse etnobotanice pe care le comercializau  către consumatorii de pe raza municipiilor Piatra Neamţ şi Rîmnicu Vâlcea, în principal minori. Datorită conţinutului nociv al acestor produse inhalate de către consumatori, mulţi au fost spitalizaţi sau au primit îngrijiri medicale", mai menţionează procurorii.

Procurorii  DIICOT Vâlcea  au  identificat două laboratoare clandestine, primul pentru porţionarea şi ambalarea fragmentelor vegetale, iar cel de-al doilea pentru tratarea - condiţionarea fragmentelor vegetale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cu ocazia  percheziţiilor desfăşurate simultan de către procurorii  DIICOT din Vâlcea şi Neamţ au fost ridicate mai multe aparate electronice (4 laptopuri, 25 telefoane mobile, 4 cartele SIM, 4 stick-uri, o tabletă, o imprimantă), 29 kg de fragmente vegetale, bani (6.480 lei, 305 euro), 3 cântare, facturi şi înscrisuri, măşti pentru gaze, un dispozitiv profesional de tăiat, 3 carduri bancare, bilete de tren, ambalaje, un aparat de sigilat folie, 15 canistre de câte 5 litri cu o substanţă cu miros înţepător, 8 flacoane a câte un litru pline cu alcool izopropilic, sigilate, un recipient din plastic cu capacitate de 1.000 grame cu un praf alb şi alte obiecte folosite pentru tratarea materialelor vegetale.

În total, 47 de persoane au fost ridicate şi duse la sediile celor două servicii teritoriale ale DIICOT.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul organelor de poliţie specializate în combaterea criminalităţii organizate din Oradea, Zalău şi Maramureş, Bacău, Suceava, Oradea, Cluj şi Vrancea, al formaţiunilor de acţiuni speciale şi de jandarmi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON