URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iulie 2015, 12:17

Percheziţii de amploare în Bucureşti şi în 7 judeţe. Sunt vizaţi mai mulţi şefi de clinici de Oncologie implicaţi în corupţia cu medicamente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Percheziţii de amploare marţi dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, într-un dosar privind fapte de corupţie în domeniul farmaceutic, comise în perioada 2012 — 2015.

Procurorii DNA au descins la 61 de adrese. Potrivit Agerpres, care citează surse judiciare, în dosar sunt implicaţi 16 medici, inclusiv având funcţii de şefi de clinici şi secţii de oncologie, medici specialişti oncologi, coordonatori şi responsabili ai Programului Naţional de Sănătate — subprogramul oncologie, inclusiv un preşedinte al Comisiei de oncologie, un inspector la DSP Mureş, care controlează farmacii, şi peste 10 reprezentanţi zonali ai firmelor de medicamente.

Acţiunea vizează persoane fizice, clinici oncologie din cadrul spitalelor judeţene Sibiu, Zalău, Târgu Mureş, CJAS Sălaj, Institutul Oncologic ''Ion Chiricuţă'', Spitalul de zi Cluj-Napoca, Cabinetul Oncologic situat la mansarda Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, precum şi firme şi distribuitori de medicamente pentru cancer.

O parte dintre medicii implicaţi fac parte din comisiile de achiziţii de medicamente organizate la nivelul spitalelor, care ar fi pretins şi primit foloase sau furnizorii le ofereau diverse avantaje. Contracte de sponsorizare pentru participarea la congrese/simpozioane organizate în ţară sau în străinătate, care le permit medicilor acumularea de puncte necesare obţinerii gradelor profesionale, plata unor taxe de speaker, remunerarea pentru studii de specialitate, unele neefectuate în realitate, asigurarea cheltuielilor pentru vacanţe în străinătate sau acordarea de diverse bunuri de valoare, cu titlu de materiale promoţionale sunt câteva dintre facilităţile primite. Scopul acestor acţiuni de ''recompensare'' era creşterea vânzărilor de medicamente pentru anumite companii farmaceutice sau anumiţi distribuitori, arată Agerpres.

În unele situaţii, în această reţea, au menţionat sursele, ar fi fost implicaţi reprezentanţi şi angajaţi ai unor farmacii, care asigurau eliberarea medicamentelor prescrise.

Potrivit Digi24.ro, unul dintre exemple este din 2014, când o firmă de medicamente a achitat unui operator de turism peste 4 milioane de lei. Procurorii DNA susțin că aceste „sponsorizări”, în realitate sunt o mită mascată, care este dată medicilor prin reprezentanții zonali, în funcție de vânzările realizate urmare a cointeresării cadrelor medicale, pentru prescrierea anumitor medicamente, iar în unele cazuri, pentru achiziţionarea în spitale a medicamentelor producătorilor agreaţi.

Au fost identificate facturi fiscale emise de firme de turism aferente unor evenimente realizate în orașele Ottawa (2013), San DiegoO (2013), Brașov (2014), Iași (2014) și Sibiu (2014), mai spun procurorii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON