URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iulie 2014, 10:31

Pepenii încurcă reciclarea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fructe preferate pe timp de vară, pepenii roşii dau bătăi de cap muncitorilor operatorului licenţiat de salubritate RER Ecologic Service. Containerele orădenilor sunt pline de resturi de pepeni care, odată golite în autospecialele de salubritate, sunt presate laolaltă cu restul deşeurilor. Astfel, lasă în urmă zeama specifică şi, chiar dacă utilajele sunt performante, inevitabil aceasta se scurge pe asfalt. Drept urmare, în urma utilajelor merg şi autospeciale care spală străzile.

Dacă aceste lucruri nu pot fi evitate, alte probleme cauzate de consumul pepenilor ar putea. Unii orădeni nu ţin cont în ce recipiente aruncă resturile şi le abandonează în containerele cu capace galbene, destinate deşeurilor reciclabile. Astfel, compromit hârtiile şi cartoanele adunate corect căci, odată udate, acestea nu mai pot fi recuperate.

Drept urmare, RER Ecologic Service face un apel către orădeni să respecte regulile colectării selective şi să arunce deşeurile menajere strict în containerele destinate fracţiei umede, în timp ce în recipientele dedicate colectării fracţiei uscate să depună doar deşeurile ce pot fi revalorificate: PET, hârtie, carton, sticlă, plastic, aluminiu şi metal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
vai,vai..
Dupa IDIOTENIA -cartela de interfon la tarcul de gunoi!!!!!!!!!!acum avem chestia cu pepenii,cojile!Miine,poimiine auzim ca primarele Iliutza a interzis cautatele lubenite in Oradia Mare!!!!!!Mare e gradina ta,si multi cartelati ai in ea!!!!!!!!!!!
Postat 30 Iulie 2014, 18:55 de Nea taticu
tariful creste
Bine da de cand sant in situatie monopol,findca urbana avea alt obiect de activitate ,(cresterea de struti)adica au fost scosi din joc,ca sa vina bucurestenii,oare pe noi ne intreaba ori de cate ori ridica tariful?
Postat 30 Iulie 2014, 14:40 de vasi
Pentru A si Oradean
Atitudine tipica de meltean. Ma si intreb daca are rost sa incerc sa va explic de ce e benefic pentru o comunitate sa-si recicleze gunoiul. Am sa va spun altceva. In Germania de dupa WW2, distrusa aproape complet, statu a ajuns la concluzia ca nu poate sustine activitate de ridicare a gunoiului menajer. Astfel ca a dat o lege care permitea crearea de firme particulare pentru aceasta activitate. Insa bani nu erau mai deloc nici in sectorul privat, asa ca pentru inceput singura obligatie a firmelor de salubritate era sa amplaseze un tomberon la intersectia a 4 strazi (nu doua si nici trei), urmand ca din profit sa-si imbunatateasca serviciile. Salariul mediu in Germania acelei perioade era undeva in jurul a 250 de marci, iar amenda pentru aruncarea gunoiului in alt loc dact cel destinat lui, recte tomberonul, se amenda cu 300 de marci. Normal ca firmele de salubritate incasau niste bani pentru servicii neprestate, dar in timp... asa s-a ajuns ca in zilelel noastre colectarea gunoiului in Germania sa fie un exemplu de urmat. A ramas insa impregnata in memoria colectiva a germanilor atitudinea corecta fata de o problema ce in ultima instanta priveste comunitatea.
Postat 30 Iulie 2014, 12:12 de anticomunistul
Pepeni :)
Pe mine ca cetatean de rand nu ma interseaza daca firma caruia eu ii platesc regulat transportul gunosiului, are cu ce sau poate sa duca gunoiul, si daca pepenii lasa sau nu zeama prin presare. RER s a angajat sa transporte si sa depoziteze gunoiul, cand ei ma vor intreba cum fac eu banii de gunoi atunci ma va interesa si pe mine zeama de pepene. Pana atunci, RER sa si cumpere igluri si ptr pepene :)
Postat 30 Iulie 2014, 11:24 de Oradean
AA
Mama mia ce problema existentiala, pfu.
Postat 30 Iulie 2014, 10:57 de A
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON