URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 August 2015, 17:23

Pentru un Bihor curat!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sistemul de management integrat al deşeurilor (SMID) este cel mai mare proiect pe care Consiliul Judeţean Bihor îl deruleză în această perioadă, valoarea contractului de finanţare fiind de 199.895.470 lei, iar sursa de finanţare Programul Operaţional Sectorial MEDIU 2007-2013.

De ce sistem de management integrat al deşeurilor? Necesitatea proiectului a fost dată de negocierile pentru aderarea la UE, prin care România s-a obligat să implementeze legislaţia comunitară. Rezultă astfel că obligaţiile ţării noastre implică asumarea unor indicatori în domeniul mediului atât în privinţa depozitării deşeurilor, cât şi a modalităţii în care acestea sunt colectate.

Funcţionarea sistemului integrat implică împărţirea judeţului în 6 zone de colectare: 1 - Oradea, 2 - Aleşd, 3 - Salonta, 4 - Beiuş, 5 - Marghita, 6 - Săcuieni. Fiecare zonă va avea staţii de sortare şi transfer astfel: Zona 4 Beiuş, Zona 5 Marghita şi Zona 3 Salonta, construite în baza proiectului, Zona 6 Săcuieni şi Zona 2 Aleşd fiind deja beneficiarele unor investiţii anterioare de construire a unor staţii de sortare, Valea lui Mihai prin programul PHARE - CES 2005 şi Aleşd prin Fondul Naţional de Mediu.

Zona 1 Oradea are, după cum se ştie, în prezent o staţie de sortare şi va beneficia prin proiect şi de construirea unei staţii de tratare mecano-biologice care va deservi întregul judeţ. În total, la nivelul judeţului vor acţiona în cadrul sistemului un număr de 8 operatori pentru colectarea deşeurilor.

Odată cu implementarea proiectului SMID se creează premisele unui mediu mai curat în Bihor şi se asigură o acoperire totală la nivel de judeţ, astfel încât depozitarea deşeurilor şi colectarea lor să nu mai fie o problemă nici pentru operatori, şi nici pentru cetăţeni.

Dar pentru ca sistemul să fie eficient, haideţi să colectăm selectiv deşeurile pe cât posibil şi să le depozităm doar în locurile amenajate. #PentruunBihorCurat!

Horia Carţiş
Director de cabinet
Consiliul Judeţean Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
6 zone si 8 operatori
Management integrat ca la Bihor. Vine masina de gunoi prin comune tot din doua in trei saptamani odata, iar cand ajunge o data pe luna, zic ca ba a fost prea cald, ba ca a fost inghet, ba ca s-a defectat masina, ba ca tiganii cu matura agatata de caroserie vor salarii prea mari.
Postat 17 August 2015, 15:21 de Tinas
...mai curat,dar sa nu afle cei de la APM,Garda de Mediu sau DSP.
Dar o statie de preepurare a apei menajere provenite de la Spitalul Clinic de Urgenta Oradea,pe cand? Sau nu va mai fi nevoie,devreme ce fortati din rasputeri intubarea paraului Paris ?.De ce oare ? Presa noastra, libera si independenta nu poate adresa aceasta intrebare, macar asa .... in eter ? Dar daca ii aude cineva ? Mai bine nu.Deci,avem nevoie de un sistem integrat,de selectare/colectare a gunoaielor provenite de la ....altii,pe zone geografice.Vom avea atunci posibilitatea de a prelua gunoaie si de la Timisoara, Hunedoara,Alba Iulia.... am putea lua si de afara.Oradea va fi fruntea....numai sa nu afle cei de la APM,Garda de Mediu sau DSP.
Postat 17 August 2015, 01:20 de platona
Pacat de el,asa de tinar si totusi asa de batrin.
Telent e un fel de talent la televizor. Sau o greseala de tastatura uneori.
Postat 16 August 2015, 18:37 de User anonimizat
Spune NU limbajului de lemn !
Daca nu avem un talent sau macar un bunsimt de comunicare,eu zic ca rezultatele sunt zero, indiferent de cite cursuri a lela facem. Ideea in sine e o.k.. Amenzile si telentul in comunicare sunt cheia,parerea mea.
Postat 16 August 2015, 18:14 de User anonimizat
pe când..?
un program serios de irigaţii?Că mdupă cum merg vremurile e clar că va trebui.Ce i drept cam complicat..
Postat 16 August 2015, 18:12 de crisan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON