URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Decembrie 2014, 18:30

Pe bani europeni: Spitalul Municipal are bloc operator ultramodern (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pacienţii Spitalului Municipal vor fi operaţi în săli moderne şi cu aparatură de ultimă generaţie.

Proiectul reabilitării şi dotării blocului operator al Spitalului "Gavril Curteanu", realizat pe fonduri transfrontaliere şi de la bugetul local, a fost finalizat recent, iar Blocul Operator a fost inaugurat oficial miercuri, în prezenţa viceprimarului Mircea Mălan, precum şi a unui reprezentant al Universităţii din Debreţin, partenerul municipalităţii în proiect.

"Suntem fericiţi de acest cadou frumos de Crăciun făcut de Primăria Oradea. Blocul operator este realizat după ultimele standarde europene. Şi dotarea este făcută cu aparatură de ultimă generaţie. Unitatea din sala de laparoscopie abia anul viitor va intra pe piaţa din România, aşadar suntem pionieri din punctul acesta de vedere", a spus, în deschidere, dr. Daniel Băloiu, şeful secţiei de Chirurgie Ortopedică Pediatrică de la Spitalul Municipal, care a lucrat alături de reprezentanţii municipalităţii la proiect.

Blocul operator, situat la etajul patru al Spitalului Municipal, are două filtre, camere-depozit pentru instrumentar şi alte materiale, un lift exterior care va duce materialele către staţia de sterilizare, camere destinate medicilor, două săli post operatorii, una pentru copii şi una pentru adulţi, şi, bineînţeles, patru săli operatorii.

Prima sală este destinată chirurgiei laparoscopice, minim invazivă (dotată cu un aparat medical complex, cu mai multe monitoare, care permite operaţii prin videoconferinţă, lucrează cu comenzi vocale şi touch-screen şi permite orice rotare a unei imagini) cea de-a doua chirurgiei oncologice, cea de-a treia sală este pentru chirurgia viscerală pediatrică, iar ultima sală - ortopediei pediatrice.

"Între ceea ce v-a prezentat aici dr. Băloiu şi ceea ce a fost în urmă cu câţiva ani există o diferenţă foarte mare. Suntem la finalul unui proiect important pentru oraşul nostru, derulat în parteneriat cu Universitatea din Debreţin. Meritele se cuvin tuturor celor care au contribuit la acest proiect", a spus Mircea Mălan, care i-a menţionat pe primarul Ilie Bolojan, pe dr. Gheorghe Carp, viceprimar la data începerii proiectului, precum şi angajaţii Primăriei care s-au ocupat direct de acest proiect. De asemenea, viceprimarul Mălan a mulţumit asocierii care a executat lucrările, condusă de firma Euro Civ.

"Sunt proiecte care se realizează în 4-5 ani, nu de la un an la altul. Proiectul acesta a început în 2009, iar Oradea are un noroc extraordinar cu Universitatea din Debreţin, cu care colaborăm, şi sperăm să o facem şi în perioada 2015-2020", a spus, la rândul său, dr. Gheorghe Carp, actualmente manager la Spitalul Judeţean.

Acesta a precizat că în sala de chirurgie oncologică vor veni medici de la alte spitale să opereze, iar pacienţii nu vor mai trebui transportaţi la alte unităţi spitaliceşti. "Am lucrat aici timp de 16 ani şi nu-mi făcea niciun fel de plăcere să vin aici pentru că într-adevăr era un muzeu al comunismului. Prin reorganizarea spitalelor, în ultimii şase ani, s-au realizat investiţii iar faţa spitalelor din Oradea s-a schimbat total, cu contribuţia acestor proiecte europene", a spus dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean.

În cadrul proiectului transfrontalier "Prevenirea riscurilor din sănătate prin blocuri operatorii de înaltă performanţă în Debrecen şi Oradea", investiţia în spitalul orădean a fost în valoare totală de 2.792.000 euro, cu TVA. Din această sumă, 1.441.250 euro a fost finanţare nerambursabilă, iar 1.350.750 euro contribuţia de la bugetul local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Suntem cobai vostrii ! Traiasca industria farmaceutica acompaniata de medicina
..." Prin reorganizarea spitalelor, în ultimii şase ani, s-au realizat investiţii iar faţa spitalelor din Oradea s-a schimbat total, cu contribuţia acestor proiecte europene", a spus dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean." Nu ne intereseaza "FATA SPITALELOR " ci un tratament care sa rezolve cauza bolilor nu efectul , tovarasi DOCTORI ! Nu tratamente paleative dorim ci tratamente care sa VINDECE boala. Nu tratamente - sa treaca azi ca vine maine, sunteti mai rai in mentalitati ca MENGELE.Suntem COBAI vostrii si ai industriei farmaceutice. Traiasca si infloreasca !
Postat 19 Decembrie 2014, 01:10 de platona
E ADEVĂRAT???
Domnule Platona, dacă aşa stau lucrurile, cât civism netot există în Oradea??? AŢI SESIZAT CHESTIUNEA DEJA DE NU ŞTIU CÂTE ORI ... "Conducătorii" văd că dau din umeri ba mai mult vor sa intubeze Parisul ca sa nu "pută" si sa arate frumos?
Postat 18 Decembrie 2014, 04:53 de ADINA
Spitalul Judetean -principalul poluator din 03.10.2014 fara aviz de mediu !
..."Prin reorganizarea spitalelor, în ultimii şase ani, s-au realizat investiţii iar faţa spitalelor din Oradea s-a schimbat total, cu contribuţia acestor proiecte europene", a spus dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean."- ...alo,domnule manager,nu aveti canalizare ! Nu sunteti bransat la reteaua de canalizare a orasului Oradea. Spitalul Clinic de Urgenta din Oradea deverseaza de ani de zile apa menajera incarcata cu agenti patogeni de la toti bolnavii tratati in spital in paraul Paris si Crisul Repede cu risc major de ai imbolnavi pe toti oradenii.Prietenul Bolojan in tandem cu Pasztor Sandor au incercat un proiect fraudulos pe fonduri europene,de intubare a cestui parau,de a ascunde mizeria Dvs. a Spitalului,a Companiei de Apa Canal care in curand se va transforma intr-un scandal NATIONAL.V-am atentionat pe toti din timp .
Postat 18 Decembrie 2014, 01:06 de platona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON