URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Noiembrie 2017, 17:52

Patru migranţi irakieni, prinşi în Salonta. Călăuze le-au fost doi moldoveni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii de frontieră din Salonta au oprit patru migranţi irakieni, între care o minoră, care voiau să treacă ilegal graniţa cu ajutorul unor călăuze, doi moldoveni, care urmau să-i ducă până în apropierea frontierei de stat cu un BMW 530.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, "captura" a fost făcută săptămâna aceasta, marți seară, pe raza localităţii Ciumeghiu. Poliţiştii i-au legitimat pe şoferi, C.M. în vârstă de 24 de ani, cetăţean moldovean, respectiv L.P., în vârstă de 27 de ani, cu dublă cetăţenie română şi moldoveană.

Cele şase persoane au fost duse apoi la sediul sectorului Salonta pentru verificări.

"Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, 2 bărbaţi, o femeie şi un minor, adulţi cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, iar minora de 11 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România", se arată într-un comunicat transmis de comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

La cercetări, s-a stabilit că persoanele în cauză intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră bihoreni le-au întocmit migranţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzelor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

"Le recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590", se mai arată în comunicatul ITPF Oradea.

Potrivit legii, "fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. Când fapta a fost săvârşită în scopul de a obţine, direct sau indirect, un folos patrimonial pedeapsa este închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi art. 263 Cod penal".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON