URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Mai 2014, 14:55

Patru judecători acuzaţi de DNA de corupţie. Unul dintre ei primea şpaga pe cardul de salariu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei patru judecători ai Tribunalului Bucureşti care decideau soarta companiilor aflate în insolvenţă negociau mita în incinta instanţei sau în imediata apropiere a acesteia, scriu procurorii DNA în cererea de arestare preventivă a acestora, înaintată Curţii de Apel Bucureşti.

Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Ciprian Sorin Viziru şi Mircea Moldovan vor fi prezentaţi marţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. Ei sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

Potrivit DNA, "Moldovan Mircea a contactat persoana interesată şi i-a precizat că "îi va da un dosar de ziua lui", stabilind o întâlnire "pentru a sărbători", precizând totodată că, sunt fruntaşi practicienii în insolvenţă care primeau "dosare bune".

Prin sintagma "dosare bune" în materie de insolvenţă se înţelege din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce generează obţinerea unor venituri substanţiale de către societatea de insolvenţă.

În alte cazuri oferta s-a materializat în prezentarea importanţei dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecată, demersurile fiind exercitate în scopul de a-l determina pe beneficiar să ofere sume de bani, în perspectiva desemnării ca administrator judiciar.

De asemenea, probatoriul administrat a relevat în cazul judecătorului sindic Moldovan Mircea faptul că, pretinderea s-a manifestat atât prin solicitarea adresată martorului denunţător, de angajare a unei nepoate la societatea sa de insolvenţă dar şi prin declararea nereală a insolvenţei, în cazul a două societăţi comerciale.

Acelaşi judecător a lăsat să se creadă că în schimbul unor beneficii materiale poate realiza intervenţia într-un dosar penal, pentru punerea în libertate a unui condamnat".

Probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, au relevat faptul că inculpaţii au primit sume de bani şi bunuri astfel:

Moldovan Mircea:

- sume de bani (3.000 - 4.000 lei) direct, prin Western Union (8000 lei ) sau direct pe cardul de salariu;
- produse alimentare (peşte, carne de vită/miel);
- cherestea şi aproximativ 90 de metri pătraţi de lambriuri, în valoarea totală de 6.652 lei;
- TV color.

Stanciu Ion:

- suma de 10.000 lei reprezentând "rata de vacanţă";
- obiecte vestimentare achitate de un practician în insolvenţă, pentru soţia judecătorului;

Rovenţa Elena:

- suma de 10.000 lei, ce a fost remisă prin mascarea plicului într-o revistă.
- o parte din suma de 174.000 euro, reprezentând onorariul unui practician în insolvenţă;

Viziru Ciprian:

- suma de 10.000 lei;
- o sacoşă cu produse (în vederea soluţionării în favoarea unui practician în insolvenţă a unor dosare de insolvenţă).

DNA arată că cei patru judecători ai Secţiei a VII a civilă aveau întâniri periodice, aparent protocolare sau profesionale, chiar în incinta Tribunalului Bucureşti, în faţa clădirii Tribunalului Bucureşti sau în proximitatea instanţei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON