URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2020, 19:22

Patru firme din Oradea asigură medicilor implicaţi în lupta anti-coronavirus 10.000 de viziere pentru protejarea feţei

Patru firme din Oradea asigură medicilor implicaţi în lupta anti-coronavirus 10.000 de viziere pentru protejarea feţei (sursa foto: Catalin Popa, Decitex)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru companii orădene, dintre care una profilată în reciclarea materialului plastic, două în tăieri cu laserul şi una în producţia de microfibră specială pentru spitale, au început să ofere medicilor orădeni implicaţi în combaterea coronavirusului viziere reutilizabile pentru protejarea ochilor.

"Miercuri am livrat primele 85 viziere medicilor de la Spitalul Municipal şi de la UPU-SMURD, pentru că ei sunt în prima linie de luptă împotriva coronavirusului", a declarat joi BIHOREANULUI directorul executiv al sucursalei locale a companiei franceze Decitex, Cătălin Popa. Firma pe care o conduce activează în Parcul Industrial din Oradea şi lucrează de peste un deceniu în producţia de materiale de curăţenie din microfibră pentru spitale.

Potrivit acestuia, vizierele asigură protecţia mecanică a feţei (purtătorul având, de asemenea, ochelari de protecţie şi mască de protecţie pentru gură şi nas), şi sunt reutilizabile, putând fi dezinfectate şi folosite de cel puţin 3-5 ori, ba chiar de până la zece ori dacă dezinfecţia se face cu substanţe mai puţin corozive pentru plastic, cum ar fi Mikrozidul.

"Joi am mai livrat încă 10 de viziere, tot la Municipal şi la UPU-SMURD, iar de vineri vom produce 500 de bucăţi pe zi. Intenţia noastră este ca după ce asigurăm un număr suficient medicilor din prima linie, dintr-un anumit model, să acoperim, cu un alt model, şi necesităţile medicilor de familie şi chiar ale voluntarilor implicaţi. În total, putem produce şi oferi gratuit 10.000 de viziere pentru protecţia feţei", a mai spus Cătălin Popa.

Acesta a specificat că plasticul folosit este unul cu proprietăţi maleabile, oferit de firma Superbon din Oradea, specializată în reciclarea materialului plastic, tăierea materialului brut o fac angajaţii RXP Advertising şi Laser Concept Design, care au utilaje de tăiere cu laser, iar bentiţele de prindere le produce Decitex.

După producerea acestui accesoriu de protecţie, vizierele sunt distribuite, tot gratuit, către beneficiari de voluntarii Asociaţiei You4Edu şi ai Fundaţiei Comunitare Oradea.

Săptămâna trecută, Fundaţia Comunitară a asigurat şi achiziţionarea unui videolaringoscop, dar şi comandarea unui sistem de monitorizare a semnelor vitale pentru zece pacienţi simultan (utilizat la ATI), pentru Spitalul Municipal din Oradea, cu fonduri oferite de companiile orădene Madrugada şi Communications Media.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bravo lor
Va felicit pe toti cei implicati! Am asteptat o zi de la aparitia articolului sa vad daca postacii de serviciu (se stiu ei care) scrieti un mesaj de apreciere. Macar un rand! Doamne fereste! Va felicit inca odata pe toti cei implicati in actiunile voastre de intr-ajutorare comunitara.
Postat 27 Martie 2020, 11:57 de Kid
RE: Bravo lor
Bună observație! :)
Postat 29 Martie 2020, 23:55 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON