URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Februarie 2015, 07:36

Patronul Media Pro, Adrian Sârbu, a fost reţinut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Omul de afaceri Adrian Sârbu, patron al grupului Media Pro, a fost reţinut luni seară de procurorii DNA, după ce a fost dus cu mandat de jandarmi, pentru a fi audiat în dosarul Mediafax, în care peste 30 de persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

"Totul e o fabricație, acuzațiile sunt ridicole. Iată, astea sunt cătușele, ca să fie clar", a spus el la plecarea de la Parchet, ridicându-și mâinile încătușate pentru a putea fi fotografiate şi filmate de jurnaliştii prezenţi.

Într-un comunicat publicat de agenţia de ştiri Mediafax, patronată de Sârbu, omul de afaceri susţine că totul este o înscenare, ce are ca scop distrugerea instituţiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani de către cuplul Ponta-Ghiță şi că ceea ce fac acum autoritățile statului reprezintă un "act de terorism" la adresa presei.

După cum se ştie, mai mulţi angajati ai Mediafax au fost acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani. Procurorii au sustinut ca acestia au creat un sistem de firme-fantoma, prin care au prejudiciat statul cu peste 3,7 milioane de euro, din taxe si impozite neplatite. Astfel, acestia au creat si aplicat o schema de sustragere de la plata taxelor si impozitelor, implicand constituirea unor societati fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilitati materiale, profitand tocmai de situatia acestora, societati ce au fost antrenate in circuitul comercial astfel alcatuit.

Procurorii mai sustineau ca in acest fel compania era protejata, responsabilitatea platii taxelor si impozitelor fiind transferata in sarcina celorlalte societati, impotriva carora se declansau masurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor si executare silita a acestora, proceduri inutile deoarece nu detineau in patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate, arata ziare.com.

"Persoanele beneficiare ale drepturilor de autor, din care o parte semnificativa erau angajate si la societatile din grup cu contracte individuale de munca, erau determinate de angajatii de la resurse umane sa semneze contracte de cesiune drepturi de autor cu aceste societati, fara a intra in contact direct cu reprezentantii legali, in sensul existentei unor negocieri a clauzelor de contractare a muncii acestora, de termene de livrare a produselor etc", au aratat reprezentantii Parchetului General.

Procurorii mentionau ca angajatii erau "pusi in fata faptului implinit ori de cate ori erau chemati la departamentul resurse umane" si semnau documente fara a le citi, ca o simpla formalitate.

În ultimul an, Adrian Sârbu a avut mai multe schimburi de replici, prin intermediul unor declaratii de presa, cu Victor Ponta. Premierul l-a atacat la jumatatea anului trecut pe Adrian Sarbu, in contextul in care se declansase ancheta impotriva seful CJ Mehedinti, Adrian Duicu, despre care s-a spus ca facea trafic de influenta din biroul lui Victor Ponta de la Palatul Victoria. "N-a fost nimeni la mine in birou. Nu nimeni, as minti. N-au fost domnul Duicu cu domnul Toba. A fost domnul Sarbu (Adrian Sarbu - n.red.) in schimb si mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc si i-am zis ca nu pot si de atunci sunt tot felul de atacuri", a sustinut atunci premierul, potrivit ziare.com.

Reactia lui Adrian Sarbu a venit prompt si scurt. "Minte!", a spus el, pentru ca mai apoi sa afirme ca Ponta "confunda media cu Disneyland-ul propagandei".

Citiţi integral comunicatul lui Sârbu publicat după reţinere:

"Cazul Mediafax - Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pe care le-am menţinut independente politic.

Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituţii media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acţiune anti-evaziune şi spălare de bani.

În aceste circumstanţe, singura mea apărare este evidenţa bunului simţ:

În ultimii 25 de ani, am avut şansa, puterea şi talentul de a construi instituţii private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei ţări, am promovat principii stricte de guvernanţă corporatistă şi nu am încurajat niciodată spiritul infracţional în companiile mele. Am creat generaţii de profesionişti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărţind cu ei ideile mele şi ceea ce am câştigat. Am fost singurul român care a avansat în poziţia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acţionarii mei şi pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătaţi de putere nu mă emoţionează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar şi în obligaţia fiecăruia de a se supune legilor acestei ţări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menţinerea în activitate a companiei Mediafax şi asigurarea unor condiţii decente de muncă pentru oamenii aflaţi sub o nedreaptă presiune financiară şi psihică în această campanie de represalii".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON