URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2019, 15:57

Pásztor Sándor, la prima apariţie după "golirea" Aeroportului Oradea: "Nu răspund la nicio întrebare. Vreţi să vă scoată din sală?"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De aproape trei ani, de când a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor prin votul aleşilor PSD, UDMR şi ALDE, Pásztor Sándor a fost ahtiat de imagine, atât de exagerat încât, după cum BIHOREANUL a mai scris, a devenit primul politician bihorean care şi-a angajat, pe banii instituţiei, un fotograf personal. Îi place să fie în prim-plan, însă, numai când nu îl critică nimeni.

După două săptămâni în care a lipsit cu desăvârşire din spaţiul public, nu doar fizic, neparticipând la programul de lucru al instituţiei pe care o conduce, dar şi simbolic, netransmiţând niciun mesaj, nici măcar în ziua de 28 februarie, când Aeroportul din Oradea a rămas oficial fără nicio cursă externă, Pásztor a reapărut la un eveniment public, unul însă de natură politică: reuniunea Consiliului Reprezentanţilor UDMR, găzduită sâmbătă la Oradea, în sala de concerte a Filarmonicii de Stat.

Cu nervi

Bronzat, dar crispat, Pásztor şi-a făcut apariţia cu puţin după ora începerii, la 12 şi câteva minute, alături de senatorul Cseke Attila, iar BIHOREANUL a profitat de ocazie pentru a încerca să-l întrebe ce planuri are în legătură cu Aeroportul, în vederea contractării unor companii care să asigure, totuşi, curse externe.

Din start, însă, politicianul a refuzat orice dialog. "Nu, nu răspund la întrebări. Despre CRU (n.r. – Consiliul Reprezentanţilor Unionali) vreţi să întrebaţi? Nu? Atunci nu răspund. Nu răspund la BIHOREANUL. Numai dacă aveţi despre CRU o întrebare, cu cea mai mare plăcere".

"Mă puteţi lăsa în pace?"

După câteva minute, reporterul a mai făcut o încercare de a-l aborda pe preşedintele CJ, amintindu-i că deţine această funcţie, deci are şi obligaţii aferente ei.

Pásztor s-a enervat, pur şi simplu, acuzând publicaţia că ar propaga "minciuni" despre activitatea sa, ba chiar ameninţând reporterul cu evacuarea din sală de către oamenii de ordine. "Totuşi sunt preşedintele Consiliului Judeţean şi dumneavoastră scrieţi de săptămâni numai minciuni, aşa că scrieţi ce doriţi", a răbufnit el.

Provocat de reporter să enumere care ar fi "minciunile" pe care le reproşează, politicianul s-a eschivat, continuând în aceeaşi notă. "Toată poziţia dumneavoastă este o minciună. Mă puteţi lăsa în pace să discut cu primarii? Mă puteţi lăsa în pace sau să rog să vă scoată din sală?", a spus Pásztor.

Unde, când, cum, cât?

Reporterul intenţiona să-l chestioneze pe şeful Consiliului Judeţean şi în legătură cu alte chestiuni, dar n-a apucat. În ciuda refuzului său de a comunica şi de a da explicaţii, cititorii BIHOREANULUI vor putea afla în următoarea ediţie a publicaţiei detalii fără precedent despre cele mai recente şi scandaloase activităţi pe care preşedintele le-a "prestat" în ultima perioadă.

De ce şi-a luat al doilea concediu de odihnă din acest an, în ce destinaţie exotică din Marea Caraibelor s-a distrat când Aeroportul rămânea fără curse externe, cât l-a costat huzurul, cum şi-a mărit pe ascuns indemnizaţia lunară la aproape 30.000 lei şi cum pleacă la vânătoare cu maşina instituţiei, ba şi cu diurnă din banii publici - în ziarul de luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Tupeu
In atenția maghiarilor din România. Oamenilor nu mai dați votul vostru la ăștia care conduc acum, nu au făcut nimic pt voi, se dau tari în CLANȚA, că ce multe și bine fac ei pt comunitatea maghiară. Cu toate că au fost la guvernare tot timpul după '89 , nu au avut curajul sa se impună pt autostrada Transilvania. Vreți autostradă ? Aveți grijă la cine dați votul. In episcopia care e majoritar locuită de maghiari, aproape toate străzile sunt asfaltate, în 2007 erau 6 străzi asfaltate în episcopia. Sunt anumiți oameni competenți care conduc orașul și pot conduce tara fara discriminare.
Postat 10 Martie 2019, 00:16 de Sandu1206
odata..
macar odata ai curajul sa recunosti ca esti un... sau sinteti paralel cu totul????
Postat 09 Martie 2019, 18:05 de tepes
...
daca mai intrebi ceva iti rup fashu' !! :-))
Postat 09 Martie 2019, 16:45 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON